Menü

10 Dolog amiért imádok a Dojoban élni


Szeptember óta itt élek a TanVeremben. A nyócker szélén húzódik meg a kis ninjatemplom a Blahánál. Gondoltam 10 pontban megosztom Veletek, hogy miért is jó itt lakni, hátha a jövőben majd mások is kedvet kapnak ahhoz, hogy egy Dojoban éljenek.

Élet a Dojoban...

A kép nagyobban

  1. Bármikor tudok edzeni. A múltkor például nem tudtam elaludni ezért hajnali 3-tól zsákoltam egy órát, aztán már sokkal könnyebb volt.
  2. Minden nap van edzés. És szó szerint minden nap van edzés.
  3. Sok új emberrel találkozom, meg tudok beszélgetni, akik esetlegesen szívesen maradnak egy-egy teára itt minálunk.
  4. Mindenkivel találkozok, akik bármelyik csoportba is járnak, nincs olyan gond, hogy valakit nem, vagy csak ritkán látok, hiszen minden nap itt vagyok.
  5. Rengeteg eszköz van, kondi gép, gumiabroncsok, gerenda, zsák, párna, súlyok, fegyverek, hogy bármivel tudjak bármit gyakorolni.
  6. Mivel tartunk gyerek edzéseket is, ezért egyre több mindent tudok meg magamról a gyerekeknek hála. A kis 5 évesekkel nem lehet kiabálni, mert fel se veszik. Csak jönnek adnak, egy puszit és megkérdezik, hogy miért vagyok mérges… :) Náluk más motivációkat kell találni.
  7. Kiadjuk másoknak is a termet, és a múltkor például voltak itt 5elem táncosok, akik nagyon kedvesen meginvitáltak, hogy álljunk be. Így beálltunk és táncoltunk néhány órát egy jó fej társasággal a dojoban.
  8. Mivel általában fiatalok jönnek, így van lehetőségem alázatot tanulni és edzések után a szétdobált taknyos zsebkendőiket, más szemeteket összeszedni, vagy épp edzés alatt feltenni a cipőiket a cipős polcra. Na meg persze takaríthatok is. :)
  9. Mivel majdnem minden edzésen itt tudok lenni, így heti 8-9 edzésen veszek részt ami kifejezetten Ninjutsuval foglalkozik, plusz hétvégén ha szeminárium van, akkor az még hozzá jön. Vagy az extra, be nem tervezett tréningek. Például most itt Van Anthony NewYorkból. 9, vagy 10 Danos és vele edzegettünk néhányat délutánonként.
  10. Épp így, ebben a formában most olyan az életem amilyennek gyerekkoromban elképzeltem, hogy lesz.  Vagyis igazából valóra vált ez a gyerekkori álmom is.

Persze a tíznél sokkal sokkal több mindent is tudnék írni, hiszen nagyon jó egy olyan közösséghez tartozni, ahol egymás fejlődéséért vagyunk és egymást segítve próbálunk fejlődni, nem pedig egymást akadályozva gátolva a dolgokban. Valószínűleg fogok írni még egy ehhez hasonló bejegyzést, csak nem pontokba szedve, az érzelmi oldalról is, vagyis az emberi oldalról, ami azt hiszem mindenkinek egy különleges élmény…