Menü

24 hours bhajan Budapest Nityananda-trayodasi


DayalNitay-VijayaGouranga

Ezúton is szeretném megköszönni azoknak a részvételt akik eljöttek és részt vettek a  bhajanban. Nagyon szerencsés vagyok, hogy veletek énekelhettem a mahamantrát.  Örökre szóló eredménye van annak amit tettünk. (Vagy legalábbis nagyon bízom benne :) Ez egy igazi szép és hosszú utazás volt a lelki világ felé…

24 hours bhajan Budapest

A 24-órás bhajanban sok mindent tanultam és értettem meg, mivel ez a közös meditáció egy nagyon hatékony önmegvalósítási módszer is. A legfontosabb dolog ami megfogalmazódott bennem ez volt:

Mielőtt lenéznél, megvetnél, vagy csak lealacsonyítanál valakit valamiért magadhoz képest,  előtte nézd meg, hogy mi az amit nagyon szeret csinálni, hogy mekkora odaadással csinálja azt, és utána pedig próbáld meg utána csinálni…

 –

trinad api su-nicena taror iva sahisnuná
amániná mána-dena kirtaniyah sadá harih


„Énekeljük az Úr szent nevét alázatos elmével, s gondoljuk magunkat jelentéktelenebbnek az úton heverő szalmaszálnál. Legyünk türelmesebbek, mint egy fa, és minden hamis tekintélyérzettől mentesen legyünk kész minden tiszteletet megadni másoknak. Ilyen állapotban örökké képesek leszünk énekelni az Úr szent nevét.”
harer náma harer náma      harer námaiva kevalam
kalau násty eva násty eva      násty eva gatir anyathá

„A nézeteltérések és a képmutatás e korszakában az Úr szent nevének éneklése az egyetlen lehetőség a felszabadulásra. Nincs más út, nincs más út, nincs más út.”
Gouranga
;D