Menü

A Drogokról. (Én is jártam arra.)


Nem egy olyan téma ez
amibe szívesen belemennek azok, akik rabjai valamilyen "ártalmatlan"
szernek. Az elején szeretném leszögezni, hogy minden drognak számít,
ami függőséget okoz. A cigaretta az alkohol és a kávé is. Csak ezek
fogyasztását törvényileg engedéjezték és az államnak kizárólagos joga
van a forgalmazásukra. Így bevételhez is jut a kormány és a szenvedő
állampolgárok sincsenek annyira tisztában a csúnyán kihasználtságuknak.

Mit is akarok mondani ezzel?

Azt, hogy miért is nyúl bármiféle tudatmódosító szerhez az ember. A mai fogyasztói társadalmi rendszer és itt a hangsúly a fogyasztóin van, alapjaiban joggal nevezhető rabszolga tartásnak. Mivel az embernek ha nincs pénze, akkor tulajdon képpen még az alapvető igényeit sem tudja kielégíteni. Legyen mit enni, inni, legyen ruhája és legyen hol aludnia. Ha nem rendelkezel különleges nyomda technológiával készített papírfecnikkel, akkor nem kapsz semmit a boltban. Nem fogyaszthatsz.

De újabban ez most már kezd át csapni kreditbe. Azaz már "pénz" sem kell, csak elég egy kártya egy kóddal és egy központi számító gép tárolja az információt arról, hogy mennyi kredit"pénz" áll a rendelkezésedre.

Az igényeid, a vágyaid, pedig a médián keresztül fel vannak srófolva. (Tv, Internet, Újságok, Reklámok, stb.) Azaz nyomják bele az elmédbe, hogy neked, hogy kell kinézned, mit kell enned, milyen családodnak kell lennie, milyen társra van szükséged, milyen házban kell laknod, milyen autóval kell járnod, hova kell menned nyaralni, milyen zenét kell hallgatnod, naponta hányszor és kivel kell ezt meg azt csinálnod éstb.éstb.éstb… Tehát: Fogyasztanod kell!

Azonban a lényeg az, hogy az élethez, arra van szükségünk, hogy legyen mit enni és inni, legyen mibe öltözködni és legyen hol aludnunk. (A hidegebb éghajlatokon.) Már ezekért is, de ha ennél többre vágyunk, akkor bizony azért még keményebben meg kell dolgoznunk. De nem mindegy, hogy miért, mennyit.

A karmánk (Itt értsd: Előző életeink tetteinek következményei.) alapján érdemeljük ki, hogy mennyire lehetünk gazdagok, szépek, erősek, bölcsek, híresek, vagy lemondottak. Mert ugye ha nem így lenne, akkor erősen megkérdőjelezhető lenne Isten igazságossága…      De így van.       

Szóval ma mindannyiunkkal el akarják hitetni, hogy ezek a fenséges tulajdonságok, mindenki számára korlátlanul elérhetőek, csak megfelelő mértékű erőfeszítést kell tenni érte.

"Akkora a világod, amekkorát csinálsz magadnak"

"Amire vágysz azt mind elérheted."stb…

Ezeket az elveket jelenleg egészen kicsi korban elkezdik már tanítani nekünk.   Már a bölcsiben.    A probléma ott kezdődik, amikor elfogadjuk mint világot mozgató igazságokat ezeket az elveket. Félre értés ne essék, nem az egészséges önbizalom feleslegességéről beszélek itt, hanem a hiábavaló ábrándok kergetéséről. 

Mert ezek a hiú ábrándok, ezek a mi kielégíthetetlen vágyaink, amik attól kielégíthetetlenek, hogy ha valahogy mégis sikerülne őket valóra váltani, akkor is csak pillanatnyi elégedetséget okoznak, mert azonnal még több kell nekünk. ( Illetve az elménknek.) Ez a kerék soha nem áll meg, mert amíg az az életünk célja, hogy elégedetté váljunk anyagi szinten, addig hiába való álmokat kergetünk. Erre a bizonyíték az, hogy mikor erre rájövünk, hogy tudatosan vagy tudat alatt az mindegy, na akkor nyúlunk különféle tudatmódosító szerekhez.

Pl: Ági 11éves és nem tud érvényesülni csupa, nála idősebbekből álló (14-15) "baráti" körében ezért, hogy nagyobbnak látszódjon, ő is rágyújt velük egy cigarettára. 

Itt is megfigyelhető, az előbb kifelytett ok és okozati összefüggés. Azaz az élölény valamit szeretne elérni, de sehogy nem sikerül neki. Itt vagy frusztrált lesz és "bánatában" nyúl valami tudatmódosító szerhez, vagy csak egyszerűen valamilyen mértékben tisztában van a helyzettel és ezért választja ezt a "megoldást".

Fontos megjegyezni, hogy az alap ok ami minden esetben helytálló az az, hogy az élőlény alap tudattal (értsd: Tudatmódosító szerektől mentes.) elégedetlen a helyzetével, ezért droghoz nyúl. A teaszertartástól kezdve a dohányzáson át az alkoholizmuson és a marihuana élvezőkön keresztül egészen a leg durvább drogokig, (LSD, Ópium, Krack + bogyók stb., határ a "csillagos ég" vagy az arany belövés, azaz túladagolás.) plussz ezen élvezetek keverése, mind abból az egyszerű okból ered, hogy elégedetlenek vagyunk annyi élvezettel, amennyi érzékszerveinken keresztül adatott.

Mert tulajdon képpen az összes drognak ugyan az a hatása. Mindegyik az érzékszerveink élességét, kihasználhatóságát növeli meg. A 7db.durva fizikai érzékszerv, melyekkel az öt durva fizikai elemből (föld, tüz, víz, levegő, éter) álló atomokból felépülő anyagi-világot tapasztalhatjuk:

1-Szem: Látás,

2-Fül: Hallás,

3-Orr: Szaglás,

4-Nyelv: Ízlelés,

5-Gyomor: Teltségéből származó elégedettség,

6-Nemi szervek: Szexuális élvezet,

7-Bőr: Tapintás.

És a 3db.finom fizikai érzékszerv, melyekkel a finom fizikai világot (más dimenziók, aurák, szellemek, energiák stb…) érzékeljük:

1-Elme: Amely összefogja a durva fizikai érzékszervektől beérkező "adást" és újabbnál újabb ötletekkel halmoz el bennünket, az örök boldogság megtalálását illetően. Non-Stop 0-24-ben.

2-Inteligencia: Amely elraktározza a tudást(1)-(2), és a vágyainknak megfelelően iránytja az elmét. (1) Ha nem rendelkezünk tudással az önvalót illetően, ha nem rendelkezünk transzcendentális tudással, akkor mind a durva mind a finom fizikai érzékszervek élvezetére próbál meg különféle megoldásokat találni anyagi szinten. Ez azért veszélyes, mert ha nem jövünk rá, hogy az élvezetek ezen irányába egy bizonyos szint után már nem érdemes menni, akkor a társadalom könnyen kirekeszt és megbélyegez bennünket. Pl: Szexuális kapcsolat létesítése először 1taggal az ellenkező nemből, aztán 2-vel, majd 3-mal majd ugyan ez az azonos neműekel, majd ugyan ez állatokkal vagy gyerekekkel stb… Őrület igaz? De így működnek a kontrollálatlan érzékek. A többi tettnek is pl.az ölésnek is hasonló a működési mechanizmusa. (2)Azonban, ha az inteligencia rendelkezik tudással az önvalót illetően, azaz legalább elméleti szinten tisztában van azzal, hogy a test nem az éned, akkor képes a vágyak valóban inteligens kontrolálására.

3– Hamis Ego: Ez az ami elhiteti velünk, hogy az alább említett 9 (7durva+2finom fizikai) érzékszerv mi vagyunk, azaz ez a test én vagyok és ami történik vele, azaz amit az érzékszerveken keresztül tapasztalok az velem történik.    Tehát ez az a 10 érzékszerv aminek a müködését a drogok különféle szinteken és különféle kombinációkban felerősítenek. Az ezeken keresztül beérkező "adás" vagy az "adás" felfogásának módosulása az ami tulajdon képpen történik.

Pl: dohányzás-hamis ego: -"Meg nyugtat a cigaretta". Miért? Mert frusztrált az illető a helyzetét illetően és ha rá gyújt akkor 1 lépést hátra tud lépni a körülötte zajló eseményektől. "Hiszen most éppen cigizek" így már magától a dohányzás mozgási mechanizmusától, módosul a tudat.

Most jobban nem fejtem ki, hogy tulajdon képpen mi és miért történik, mert már így is nagyon hosszú lett. Legyen elég annyi, hogy a folyamat és a hatás mindig ugyan az. A különbség a lágy és a kemény drogok között az, hogy míg a lágy "cuccok" a hullámvasút kezdeti részére "csúsztatnak", addig  a keményebbek egyből a hullámvasút legdurvább részeire "dobálnak".

De igazából nincs különbség könnyű és lágy drogok között. Mindegyik ugyanolyan káros a lélekre. A hullámvasútról menet közben kiszállni elég nehéz, de nem lehetetlen. Az örök boldogságához vagyis az Istennel való örök kapcsolat helyreállításához vezető úton mindegyik használata pont az ellenkező irányba visz. Egyre beljebb a szenvedésekkel teli anyagi világba. Csak akkor tudunk "kiugrani" ebből a "szerelvényből", ha valamilyen magasabb rendű ízt tapasztalunk.

vicayá vinivartante      niráhárasya dehinaha

rasa-varjam raso 'py asya      param dristvá nivartate

 

 A megtestesült lélek elállhat az érzéki örömöktol, ám az érzékek tárgyai utáni vágy megmarad. Ha azonban egy felsobbrendu ízt tapasztalva hagy fel az érzéki élvezettel, tudata rendíthetetlenné válik.

 

 Ma megint bhajanoztunk a fötéren. Ez például egy magasabb rendű íz. Mert igazából aki drogokhoz nyúl az azért teszi, mert az örök boldogságot keresi. Csak rossz helyen. Az örök boldogság az  Isten. Krisna . Ő pedig nem különbözik a nevétől, mivel Ö abszolút. Ha szeretnél vele lenni, csak annyit kell tenned, hogy énekled a neveit: Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare. Nem nehéz egyáltalán. Csak rá venni az elmét, hogy kipróbálja. Az már néha komolyabb feladat. De hát a mai világban bevállalósnak kell lenni. Nem? :))))

GOURANGA