Menü

A média karmában. Maya2005.


 

Most,
hogy pár napot eltölthettem a családommal, volt alkalmam kicsit jobban
körülnézni a világban. Már nem mintha a templomba erre nem volna
lehetőségem, csak itt akarva akaratlanul a médiából dőlő dolgokkal
kellett szembenéznem…

Mert ugye ha az ember nem Istennel, és az Ő dolgaival van elfoglalva, akkor valami mást csinál, ami nem segíti őt a lelki életben. Engem is elkaptak. Kezembe került, néhány mostanában menő magazin, amik az „élet nagy problémáival” voltak elfoglalva. Nevezetesen, ki hány kiló, ki kivel élt törvénytelen nemi életet, mit kell felvenned ahhoz, hogy te is király legyél, és minden oldalon egy félmeztelen női/férfi test illusztráció az épp aktuális témához. Írtak arról, most épp mire jöttek rá a tudósok, mit kell enni, mi egészséges és mi kerülendő. Persze egy szó se esett a vegetariánizmusról, vagy az Indiai konyha kultúráról ami évezredek óta teljesen tökéletes. Úgy látszik most megint ki ment a divatból. Aztán nem bírtam ki a késztetést, hogy az agymosón (tv-t) is végig kattintgassak a csatornákon. Nagy megnyugvással tapasztaltam, hogy a két évvel ezelőtti kedvenceim, még mindig nem értek véget. Meg azt, hogy mivel az evolúció nem állt le milyen fajok megjelenése várható a közeljövőben. :)

De ami vitte a pálmát, az egy olyan sorozat volt, ami egy férfiről szólt, akit agyoncsapott a villám és azóta minden kérdésre tudta a választ. Na mondom, végre valami érdekes. Hátha lesz benn szó az önmegvalósításról vagy a védikus irodalomról, ami ugyan csak arról híres, hogy minden kérdésre tudja a tökéletes választ. Aztán persze néhány perc után kiderült, hogy a fickónak köze nincs az ősi tudáshoz, és még csak szó sem esik arról, hogy ő egy lélek vagy mi lesz vele a halál után. Istent meg persze szokás szerint meg se említik. Pedig ez is mind az Ő energiája. A lexikális-tudás volt mint érték bemutatva ebben a műben, azaz mire jó, ha egy csomó olyan információ áll az ember rendelkezésére, amit materialista „tudósok” véstek könyvekbe. (Hihhetetlen. Az emberek meg kajálják a tv-t) Ezekről a dolgokról eszembe jutott egy történet.

 

"Judisthira-maharaja egyszer találkozott a halállal és 100 kérdésre kellett válaszolnia, hogy ő és fivérei megmeneküljenek a karmából. Az utolsó kérdés az volt, hogy: Mi a leg csodálatra méltóbb ebben az anyagi világban? A válasz így hangzott:

-Az a legcsodálatra méltóbb ebben az anyagi világban, hogy az élőlények körül nap mint nap meghalnak a rokonaik, barátaik, ismerőseik stb., de ők még mindig azt gondolják, hogy velük ez nem történhet meg. "

 

Szóval e-képpen máyázgattam …

Drága Krisnám ments meg kérlek!

Gouranga!