Menü

Helló, szia, szeretsz olvasni?


  Délelőtt, rohangáltam a cityben, hogy a Sony Handikamhoz szerezzek még egy aksit, hogy Indiában mondjuk legyen kettő a biztonság kedvéért, meg mert ami most van az annyira már nem bírja a strapát. Persze csak mocskosul drágán adnak ilyesfajta holmit, úgyhogy alszom rá még párat.

DayalNitay-VijayaGouranga

  Aztán úgy megéheztem, hogy csak na és mivel nem jártam messze a templomtól, gondoltam beugrom DN.-VG.-hez és közben imádkoztam, hogy valami harapnivalóval szánjanak meg, még mielőtt kiugrik a szemem… Aztán, ahogy beértem, egyből Zoli pr. Fogadott, hogy tud egy tippet, miszerint a Pujari szobánál az ablakban van 2 tálca mahaprasadam és tud nekem még egy műanyag tányért is, amire kedvemre válogathatok. Így olyan csudálatos finomságokat kaptam az Uraktól ebédre, hogy ketté állt a fülem. :)

"Röpül az idő, az élet csak egy múló pillanat"

  Aztán nem bírtam ki és gondoltam, hogy ha már ilyen jóban vagyunk, akkor igazán bhajanozhatnék Nekik egy kicsit köszönetféle képpen, amiből másfél óra lett végül, mert ilyenkor, csak úgy röpül ám az idő…

    És pont erről beszélgettünk még GopiKrisna pr.-val, hogy Krisna-tudatban nagyon szalad a time (bocs a kifejezésért, csak nem akartam szóismétlést. :) ) hiszen tegnap volt 2003nyara, mikor még a Máriaremetei úton ültünk a lépcsőn a régi tempiben és szintén beszélgettünk. :)

VegaFOOD

  Szóval most itt vagyok Pesten a VegaFOODnál kaptam szállást, Vrajadháma prabhu kegyéből. Nagyon szép itt minden. Van egy gyönyörű konyha és egy még szebb irodaház, illetve ashrama, ahol az itt szolgáló bhakták némelyike lakik. (Most én is) Itt van még GouraNitay (murtik), LaduGopál (sila) Nrisimhadeva (sila) és Tulasi devi egy nagyon csodálatos kis fa formájába, hogy öröm őket nézni.

  Mindenki szokás szerint nagyon kedves és nagyon pozitív hangulatú. És ahogyan főznek, az valami hihetetlen még mindig. Bár nem szeretek így beszélni, de ez fantasztikus. :) Szép rend és tisztaság van és mindenki azon van, hogy miképp lehetne még jobb ez az egész, hogyan tudna hatékonyabban működni. Most már nagyon szépen szervezett minden, pörgős és hatékony, amitől az egész egy gyönyörű gördülékeny gépezetté vált, hogy öröm azt nézni. Így juthat hozzá város szerte bárki Krisna, az Istenség Legfelsőbb Személyiségének maradékához, vagyis a lelki eledelhez, a Prasadamhoz…   Jaya!

SeijinDojo

  Hosszú kimaradás után végre ismét kedvenc dojomban és kedvenc sensimnél tehettem látogatást az Úr kegyéből. Nagyon tanulságos volt. Avagy amolyan „jó sok ember kishelyen is elfér" hangulat. Mert mondjuk a tömött utcán, vagy aluljáróba (a diszkót szándékosan kihagyom, mert bár kedves elmémnek volna kedve hozzá, de én már nem járok efféle helyekre.) is legalább ennyi ember mászkál.

  Azért szeretek Gyuri senseihez járni, mert a lelki életben egy nagyon-nagyon fontos dolgot tanulok tőle. Mégpedig azt, hogy soha senkiről nem mond rosszat. És tényleg soha, szóval ez nem csak olyan na jó akkor most nem, hanem igyekszik mindenben és mindenkiben jót látni.

  Ezen kívül azt kell, hogy mondjam magyar viszonylatban talán az egyik legmagasabb szinten áll a Ninjutsu háza táján. És ezt nem szentimentiből mondom, mert ha figyelmesen követed ezt a naplót, akkor láthatod, hogy járok a világban mindenfelé és körülnézek minden dojoba, amerre Krisna elrepít végtelen kegyéből. (Na jó, svédben hibáztam, mert nem néztem meg a szegedi ninják honlapját, pedig ott van még jó néhány dojo fönt, ahová elmehettem volna. Bár mondjuk azt nem értem, hogy svédben a szvidis Bujinkannal vettem fel a kapcsolatot, és ők küldték el a teljes listát, amin bizony mint nem is olyan rég kiderült akkor még sem minden dojo szerepel. Mint például a Linkoppingi, ahol valamivel több mint 2hetet töltöttem.)

  Szóval megtudtam, hogy a kukisinden Ryu az idei év témája, ami egy szamuráj iskola és a lényege, a szilárd rövid mozdulatok, mert ugye páncélban nem nagyon kell ugrálni, mert az bizony mocskosul kimerítő egy bizonyos idő elteltével.   (Már csak mert mondjuk az utcán, vagy a csatatéren nem 2 perc egy menet és utána meg leülhetsz, ihatsz, meg legyeznek, hanem bizony…)   Szóval a mozdulatok előre és hátra történnek és mindig a lágy részekre történik támadás, mert ott ugye nem mindenhol van páncél, illetve inkább pont ez ennek az iskolának a lényege, hogy az ellenfél felszerelését használom fel arra, hogy ártalmatlanná tegyem. (páncél, gallér sisak ragadások, csatolásokhoz támadás stb.)  Meg még néhány dolog…

Gouranga!

Az Isten álldjon!