Menü

A Budo Útja, Bhima Dojo Reload


Az életben mindig minden változik. Egy évvel ezelőtt építettük a Tanvermet G sensivel, meg Lackó sempaijal. Aztán az élet közbe szólt és míg Nepálban voltam Laci el lett küldve, én meg egy másik Dojoba jöttem vissza az útról, mint ahonnét elmentem, így úgy éreztem, hogy a hármas egység megbomlásával a szövetségünk és erőnk, rajtam kívül álló okokból meggyengült.

Én a Ninjutsut elsősorban hatékonysági szempontból gyakorlom, tanulom és tanítom. Azt gondolom, hogy elsősorban olyan dolgokat kell elsajátítanunk, amiknek hasznát vesszük egy igazi küzdelemben, egy szituációban. Mivel a Ninjutsu elsősorban a Budo útjáról szól. Vagyis arról, hogy arra készülünk, hogy bárhol bármikor belekeveredhetünk egy élethalál küzdelembe. Isten adja, hogy ne így legyen, de ha mégis úgy adja, hogy ott leszünk akkor és abban a pillanatban, akkor helyt kell állnunk. Vagyis készen kell állnunk arra, hogy öljünk, vagy meghalljunk.

Bujinkan Bhima Dojo

Ez természetesen nem egy hétköznapi embernek való gondolat, vagy érzés. Ezt csak a harcosok érthetik meg. a többieknek nem is kell próbálkoznia vele, mert ez igazából egy nagyon brutális gondolat és érzés azok számára akik egy rózsaszín felhőben szeretnék leélni a kis életüket. Pláne, ha úgy szeretnének harcművészetet elsajátítani, gyakorolni, hogy kihagyják belőle a fájdalmat és a szenvedést.

A harc csupa fájdalom és szenvedés. Aki mást állít az hazug kutya. Csak vagyunk páran, akik megtanultuk szeretni, élvezni ezt a fájdalmat és szenvedést. Ezért nem úgy gondolunk rá, mint nehézség, hanem úgy, mint a

barátaink. Vagyis első szinten azt kell megérteni, hogy el kell sajátítanunk a 3 ellenfél barátságát. a Félelem, fáradtság és fájdalom szent háromsága az akik eleinte a mi igazi belső ellenségeink. Azt gondolom, hogy amíg valaki törődik ezzel a három dologgal gyakorlás közben, addig semmi esélye arra, hogy bármit is megértsen a Ninjutsu a Budo, vagy a harcművészet útjából.

Ez persze nem azt jelenti, hogy kínoznunk kell egymást, hanem csupán annyit, hogy le kell győznünk a félelmet és ebben segítenünk kell egymásnak, hogy igazából tudjunk gyakorolni, fejlődni tanulni együtt. Mikor meg van ez az érzés, utána lehet tovább menni a harc magasabb, komolyabb szintjeinek művelésére, mélyebb elveinek elsajátításához.

A cél természetesen az, hogy elkerüljük a küzdelmet a harcot. De ha nem sikerül egy problémát megoldani sem kedves s

zavakkal, ajándékozással, diplomáciával, megvesztegetéssel, fenyegetéssel, akkor legvégső megoldásként ott marad a harc.

Az első szabály a ninjutsuban az, hogy ne maradj a támadás vonalán, hanem mindig térj ki előle. Ezt pedig az életbe át ültetve el lehet hozni a hétköznapokba, hogy ne adj felületet és el se tudjanak érni. Ehhez azonban szükség van nem csak a technikák elsajátításához, hanem a spirituális, szellemi felkészültséghez. Amihez viszont a három dolgot amivel dolgozunk ebben a világban, test, szelle, lélek, harmóniába kell hozni.  Ez pedig egy olyan dolog  amihez mindenképpen gyakorlásra van szükség, sőt főleg nyitottságra.

  • Ebben a szellemiségben fogom továbbfolytatni a NinjutsuBudapest.com oldal által képviselt minőséget és szellemiséget edzéseinken, ahogy eddig is legjobb tudásommal igyekeztem.
  • 2011.08.1-2-án tartom utolsó, búcsú edzéseimet a tanveremben a Seijin Dojo Színeiben.
  • Utána elmegyünk Edzőtáborba Rétságra aug 3-7-ig
  • Aztán augusztusban heti 3 edzést fogunk tartani immáron az eddig a Seijin árnyékába visszahúzódó Bhima Dojo színeiben a

Gellért hegyen

kedd        18:00-tól 19:30
szerda     18:00-tól 19:30
péntek     18:00-tól 19:30

A pénteki edzéseket Maróti Laci Sempai fogja tartani


  • Vagyis újra töltjük a Bhima Dojot. Szeptembertől, bedig a Bhaktikutir (Szeretet háza) életmód központban fogunk edzeni, ott indulnak az új kezdő és haladó tanfolyamok.
  • Míg a Gellért hegyen edzünk, az edzések díja csupán ebben az egy hónapban (Augusztus)6000Ft-lesz, mivel nem kell terembérletet fizetni és akkor olcsóbban kihozzuk.
  • Természetesen az eddig megváltott Dojo tagságok ugyan úgy érvényesek a Bhima Dojoban is.

Bujinkan Bhima Dojo Budapest. Horváth Ádám Shidoshi-ho

Sok szeretettel várok mindenkit aug-8-tól a Gellérthegyen a Bhima Dojo-ban, valamint szeptembertől a benti tréningeken.