Menü

A Föld (frissen lopott gondolatok.)


    Ezt az írást most találtam Jerseykenél. Néha érnek vádak, hogy gáz, ha nem a saját gondolataimat írom le a naplómba, meg az emberek arra kíváncsiak, hogy én hogyan látom, de szerintem minden rendben van. Hiszen azért teszek be valamit, amit nem én írtam le először, mert nagyon-nagyon olyannak érzem, hogy akár én is írhattam volna. Mert nagyon bírom. Csak egy dolog van ami miatt nem én írtam az pedig, hogy nem rendelkezem az efféle gondolatmenetek megnyilvánításához kellő intelligenciával…  Kicsit kipofoztam, főleg  a végét, de amúgy mindenkinek érdemes ezen kicsit elfilóznia. Főleg azoknak, akik… :

A Föld

Ha a világ lakosságát egy 100 lelket számláló faluba lehetne redukálni, és minden nép aránya megmaradna, ebben a faluban lakna:

– 57 ázsiai
– 21 európai
– 14 amerikai (észak-, közép- és dél-amerikai)
– 8 afrikai

Lenne benne:

– 52 nő és 48 férfi
– 30 fehér és 70 nem fehér
– 30 keresztény és 70 nem keresztény
– 89 heteroszexuális és 11 homoszexuális
– 6 személy birtokolná az összes vagyon 59 %-át, és minden 6. az USA-ból származna.

100-ból:

– 80 élne omladozó faházban,
– 70 lenne analfabéta
– 50 szenvedne alultápláltságban
– 1 éppen meghalna
– 1 éppen megszületne
– egynek lenne számítógépe
– egynek lenne egyetemi végzettsége.

Ha a világot ilyen módon szemügyre vesszük, az elfogadás és megértés iránti igény nyilvánvalóvá válik.

A következőket sem árt végiggondolni:

– Ha ma reggel felkeltél, és akár egészséges vagy, akár beteg, jobb sors jutott neked, mint annak a félmillió embernek, akik a jövő héten már nem fognak élni.
– Ha még soha nem voltál egy háború veszélyében, a fogság magányában, a kínvallatás haláltusájában, vagy az éhezés satujában, jobb helyzetben vagy, mint 500 millió ember a Földön.
– Ha templomba járhatsz anélkül, hogy attól kellene félned, hogy megfenyegetnek, megkínoznak, vagy megölnek emiatt, szerencsésebb vagy, mint 3 milliárd ember.
– Ha van étel a hűtődben, ruha a testeden, tető a fejed felett, ahol aludni térhetsz, gazdagabb vagy, mint a Föld lakosságának 75 %-a.
– Ha van pénzed a bankban, a pénztárcádban és a malacperselyedben, a világ legkiváltságosabb 8 %-ába tartozol.
– Ha a szüleid még élnek, és még mindig házasok, akkor már tényleg egy ritkaság vagy.
– Ha ezt az üzenetet megkaptad, kétszeres áldásban van részed: először, mert valaki gondolt rád, másodszor pedig, mert nem tartozol azon sok millió ember közé, akik nem tudnak olvasni.

  Innét megint én beszélek, szóval hazafelé azon gondolkodtam, hogy milyen szerencsések is vagyunk, hiszen csak kijövünk az utcára és bárkihez oda mehetünk, hogy beszéljünk neki Istenről. Mert az emberek majd 99%-a semmit nem tud a vallásról és az a kis %is aki tud, az se követi komolyan a vallás elveit. Szóval mondjuk 100-200 év múlva, vagy akár 500év múlva meg pláne, már nem lesz ilyen egyszerű Sankirtanozni, hiszen az emberek nagy százaléka vallásos lesz és ahogyan egyre csak kiteljesedik az Úr Caitanya jóslata, úgy lesz egyre és egyre kevesebb hitetlen ember… Ami persze jó, csak azért mégis más…  És mégis néha panaszkodnánk, hogy nehéz a prédikálás…

GOURANGA!