Menü

A hibáknak elkövetéséről


Boldog, szülinapot Ticsi

  Reggel kicsit dúlt az elmém, de azért csak felkeltem mangalára és megpróbáltam erőfeszítést tenni, hogy bent maradjak végig a programon. Aztán hétfő lévén, hatkor nagy levegővel kijöttem, hogy „végre" elkezdjek össze pakolászni a mai gyöngyösi turnéra. Beraktam az edző cuccot, meg a könyveket, de igen ám, közben kiderült, hogy Ticsinek szüli napja van és valami finomsággal lepi meg a bhaktákat. Nálunk ez így szokás, hogy nem az ünnepeltet ünnepli mindenki, hanem ő próbálja meg valami úton-módon elnyerni a bhakták kegyét. Ticsi ezt a fergeteges Gopinatha golyóival azt hiszem maximális mértékben megvalósította. Szóval kicsit maradtam, viszont így csak 11-re értem a harcállásba.

NektárÓceán

  Kicsit zavart, hogy ilyen későn tudok csak neki állni osztani, és nagy sietve kapkodtam elő a szebbnél szebb könyveket, mire egyszer csak egy nő jött oda hozzám és kíváncsian a hátam mögül kémlelni kezdte, hogy ugyan miféle könyveket árulok. Gyorsan bemutattam neki a transzcendentális irodalom épp aktuális apraját-naggyát, mire megörült, hogy ő már nagyon régóta keres ilyen könyveket. El is vitt hármat. Na mondom, köszi Krisna jó fej vagy, köszi, hogy így lelkesítesz.

  De itt még koránt sem ért véget, sőt… Rögtön ezután megállítottam egy másik hölgyet, aki meg egyből a szakácskönyvünket értékelte és vitte magával.

  Aztán a következő 2ember is elvitt két kiskönyvet, mire oda mentem egy melegítős, telefonos fiúhoz, aki nagy vagányan érdeklődött kilétem és szándékom felől, mire vázoltam neki is pár szóban a helyzetet, ő is elvitt egy szakácskönyvet…

  És ez így ment még pár percig, és így a kocsi fele, kb fél óra leforgása alatt kiürült…

  Persze végül egészen négyig nagyon kedves és barátságos emberekkel találkoztam és beszélgettem…  Ez egy nagyon bjutiful kis nap volt, azt hiszem Ticsi és a fergeteges Gopinatha golyó kegyéből.

Kaibotan dojo

  Majd a „szokásos" hétfői tréning következett, ahol az elején lévő erőnléti dolgokkal kicsit megizzasztottak, persze csak olyan pont jó bemelegítő hatással. Aztán a Sensi mondott egy nagyot:

 „Néha egy hiba elkövetésével többet tanul az ember, mintha egész edzésen kifogástalanul gyakorol…"

Azt szeretem ezekben az aranyköpésekben, hogy ha valakinek van egy kis…, akkor könnyen megértheti, hogy ezek nem csak az edzésre, hanem az egész életünkre vonatkoztathatók…

  Mert ebben a korszakban, a Kali-yugában, a hazugság és az álszentség korában, mindannyian nagyon ügyelünk a látszatra. Arra, hogy másoknak mit mutatunk, hogy mi az, ahogyan szeretnénk, hogy lássanak bennünket. És bizony vannak dolgok, amiket nem merünk bevallani, sőt foggal körömmel ragaszkodunk a kis hazugságainkhoz, amivel elleplezzük tekintélyünk eme kis csorbáit…

  "Aki hibát követ el és azt beismeri, az egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy egy napon valóban őszinte lehessen… "

  (Ha van még valami ötleted, fűzd hozzá nyugodtan. :)  )

Rádhe-Rádhe