Menü

A kerttől a konyháig


A kerttől a konyháigAz van, hogy ma reggelire néhány fergeteges pogácsát kaptam Hemangi mamától. Ami amúgy önmagában nem is lenne még nagy dolog, csakhogy nem is olyan régen kaptam tőle ajándékba egy dedikált példányt a szakácskönyvéből is. Igazából én anyukámnak is ezt adtam karácsonyra, mert fergetegesen jó cucc.

És ez még mindig nem lenne nagy szám, de ha már úgy mutatom be, hogy ő az egyik kedvenc vegasztroblogom szerzője, akkor már mindjárt más fényben villannak a dolgok.

Nem csak azért, mert ez egy vega szakácskönyv, hanem azért is, mert ahogyan a címe is mutatja, a Kerttől a konyháig foglalkozik a zöldség evés témájával. Én azt mondanám, hogy minden városlakónak kötelező lenne, meg még mivel ma már falun sem trendi a kertészkedés, így még ott alap egy ilyesmi kedvcsináló. Főleg mert itt a tavasz, és lehet ki menni egy kicsit a kertbe és nyomulni.

Emlékszem még oviban,  meg még mikor alsó tagozatos voltam, jártunk ki a nagyfaterral a mintakertjébe, ahol nagyon sokat kertészkedhettem. Mikor kezembe vettem ezt a könyvet, és megláttam benne a teljes mértékben átgondolt és nagyon összerakott és mégis egyszerű kis kert tervrajzát, akkor ezek a napok jutottak róla eszembe.