Menü

A Mormon pap, aki Imperszonalistákkal társul, meg Ninjutsuzik is


Hétpótlás

Tegnap Sensi lett a Senpaiból. Megkapta a fekete övet, így a Seijin dojo már két állandó fekete-öves oktatóval üzemel. Igazából nekem mindig gyanús volt DSenpai, sőt egyszer nem is olyan régen azt álmodtam, hogy ő a dojó vezetője és a Gy.sensei pedig a tanítványa, de ők, azért, hogy gyakorolják a színészetet, (Fogalmam nincs milyen jutsu a pontos neve.) ezért ezt a látszatot tartják fent nekünk.

 

JavatRáni mataji

„véletlenül” négy tepsivel több vanília krémes piskóta kockát készített, gyümölcs darabokkal, meg zselével a tetején én meg pont annyit vittem, hogy tréning után mindenkinek tudtam adni egyet gratulálva a dojonak az „új” felálláshoz.

 

Tegnap pedig

 

egy új fiú érkezett Srimati Rádharáni konyhájára, Péter személyében, aki a Rabbi képzőbe jár és Zsidó is. Nagyon okos,+ laza is egyszerre így könnyen megértettük egymást. Elég sokat megtudtam tőle a Zsidó vallásról, és szentírásaikról.

 

Nagyon sok az össze kapcsolódás ott is Krisna tudattal. Pl: A legtöbb Zsidó, aki oda-adóan gyakorolja a vallását, az vegetáriánus, mert az úgy Kóser (Tiszta.) a tórában úgy áll Mózes könyvében, hogy Isten a növényeket, vizet, adta az embereknek táplálékul, de az emberek kibuktak, és ezért azt mondta, hogy Ok, aki nem bírja, az ehet „dögöket”(Ez az én szóhasználatom. :)), de arra például nem lehet Isten áldását kérni.

 

A másik kedvencem pedig, hogy elfogadják a lélekvándorlást, sőt a fő imájuk egy az egyben beszél erről és a következő életről, csak nem hangoztatják túl sokat. ( kommentem: Ami részemről érthető is, hiszen a jelenre kell koncentrálnunk, nem a múltra és nem is a jövőre. Most kell szeretnünk Istent.) De nagyon izgalmas Pl: Brahmá a védikus kultúrában univerzum teremtője és Ábrahám  nevének hasonlósága, akitől a Zsidó hit szerint minden származik.

(Asszem legalább jól értettem. Mert csütörtökre eléggé készen vagyok, mert tréningről jövök segíteni főzni.)

 

A héten találkoztam egy Védikus asztrológussal (A főnök felesége.),

aki betekintést engedett némileg a múltamba és a jövőmbe. Azt mondta, amit minden asztrológus mondani szokott, hogy eddig rossz volt, de ezután majd jó lesz. Bár nem nagyon értettem amit mond, a karmám eddig arról szólt, hogy 7-évesen beléptem a Saturnusz házába, ami állítólag gyötrelmekkel teli, és ez 19-évig tart, vagyis jövőre elvileg jobbra fordul a sorom, addig meg még egy pár utolsó rúgást kell csak elviselnem. Nem mondom, ami eddig volt azt aláírom, de hogy valaha is jó lesz, ebben a világban, azt nem tartom túl valószínűnek.

 

Ma meg voltam Harinámon

ami nagyon jó volt, mert jött két Brijbhasi is (Vrindavan lakója) Gunagrahi Pr.és BhaktiPáda Pr., amitől kissé megolvadt szokás szerint a város. Ráadásul elég sokan voltunk és kettő kivételével mind prabhuk, ami alapból egy különleges hangulatot eredményezett. (Bár tudom, hogy mind lelkek vagyunk, de hát azért mégis… :))

 

Aztán Kamsári Prabhu tartott Govindában egy nagyon jó kis leckét, ahol mesélt Krisnáról. Ezt követően beszélgettem a folyosón az egyik Prabhuval a Vegafoodos felállásokról, meg arról hogy mindent Isten irányít, amit is egy másik bhakta meghallott és mikor is befejeztük nagyon kegyesen szétcáfizott, hogy imperszonalista vagyok, és nagyon veszélyes vagyok a bhaktákra a sok hülyeséggel, amit beszélek.

 

Persze próbáltam kedves lenni vele mindazok ellenére, hogy a gyönyörű délutánba így belenyúlt, de inkább egy kis Ego párbajra futotta csak az intelligenciámból. Aztán leültem bhajanozni, ahol is megértettem, hogy igazából igaza van.

 

Kajakra nagy hülye vagyok, aki ráadásul még ezt nem is titkolja, sőt büszke rá. Bementem hát hozzá a konyhába, és bocsánatot kértem tőle (Ezt is a bhaktáknak köszönhetem, mert csak egy pár éve tanultam meg bocsánatot kérni.) arrogáns viselkedésemért. (Bár le nem borultam előtte, mert akkor lehet, hogy kibukott volna egy kicsit.)

 

Szóval ahogyan egy szennyes Mormon pap, aki még Imperszonalistákkal társulva Ninjutsuzik is, megpróbálja gyakorolni a szent Vaisnavák kultúráját, az minden bizonnyal diszharmónikusnak tűnik némelyek számára mindaz ellenére, hogy nekem ez a világ legtermészetesebb dolga. ;D

 

Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok értem Krisnához, hogy valaha megérthessek valamit Krisna-tudatból, vagyis ebből az egészből, amit most az életem értelmének tartok, bár semmi közöm hozzá.

 

Gouranga!