Menü

A Rádha-lila csónakos kedvtelésének megnyilvánulása.


Tegnap 6-kor keltem és ezt
is elég nehezen. A Krisna völgyi látogatásnak hála elég jól ment a
jappázás. 8 körül nekiálltunk a főzés előkészítéshéhez (pucolás). Majd
9-re szétdurrant a mosogató lefolyója és mindent elárasztott a víz
(prema).

A bhakták így sürögtek tovább én meg az Új Vraja-Dhamai lapátos módszerrel neki álltam egy vödörbe merni, még mielőtt árvíz lenne. Közben, ahogy egyre több lett a "folyadék", sorban nyilvánultak meg a kis csónakok (elfelejtett holmik) a szekrények alól. Nagyon kalandos szolgálat volt, mert a konyha elég zeg-zugos. A bhakták különféle ászanákat (meditációs testtartás) vettek fel, hogy tudják folytatni a főzést és én is hozzá férjek a helyszínekhez. Pont mint mikor előző nap Rádhástamin, ültünk a Rádha-kunda partján, a Bhaktákkal együtt énekeltük a szent nevet, és Krisna meg Rádhe ott csónakáztak. Itt is volt minden víz (Rádha-kunda), bhakták, szent név, csónak, Rádha-Krisna minden. (Extaza)

Továbbá:

Folyamatos pumpálás mellet elmosogattam, majd fél hat-kor elmentem edzésre. Egyre oldottabb a hangulat velem kapcsolatban a helyi ninják körében. Szép lassan meg látják, annak ellenére, hogy festem magam (Tilak) meg szoknyában járok (dhoti) még is lehet velem komunikálni. Vittem heti menükártyát az étteremből, és szét osztottam közöttük. Mire a dojo vezetője Csaba, megígérte, holnap eljön fél ötre, megkóstolni az ünnepi menünket (keddre írtuk ki a Rádhastami ünnepi lakomát). Kilencre visszaértem a templomba, ahol István (mester szakács) még a lefolyóval játszott, eredménytelenül. (Javasoltam a kézigránátos megoldást, de nem volt lelkes rá). 11-körül lefeküdtem, elájultam és már reggel is volt.

Krisna azt jelenti:

Mindenkit vonzó!!!

4:20-kor kikapartam magam az ágyból és 10 perces késéssel megérkeztem Mangala áratira (itt 5-kor van).Jappa időben meg sem mertem kockáztatni az ülést, annyira kizsigerelve éreztem magam. Mivel a lefolyó továbbra is gázos, kb félóránkénti pumpálással ezt a napot is sikeresen zártuk. Fél hatkor riasztott Ricsi prabhu, Csaba megérkezett Mózival (egy szintén diplomás ninja, de ő már járt is Krisna völgyben.) Leültünk az egyik asztalhoz elmondtam kb. mire számítsanak (prasadam),kiszolgáltam őket majd egy másfél órát beszélgettünk Krisna tudatról. Azt hiszem tetszett nekik, a prasadam az biztosan bejött. Vittek a mézünkből is. Krisna tényleg mindenkit vonz. Még engem is… :)

Énekeld te is:

Hare Krisna

Hare Krisna

Krisna Krisna

Hare Hare

Hare Ráma

Hare Ráma

Ráma Ráma

Hare Hare