Menü

A régi cimborák


Szerdán
megkerestek a régi barátok, hogy ütközzünk egyet. Elsőként azzal
találkoztam, akivel együtt térdig gázoltam az éjszaka mocskában. Csak
úgy hívják, hogy "Pitbull". Sok hülyeségen voltunk túl. Ő is abba
hagyta már az éjszakázást. Azóta szakács meg felszolgáló lett. Vett már
egy Bhagavad-Gitát azzal bírkózik kb 1 éve. Néha együtt mentünk még
annak idején templomba imádkozni, hogy bűnös vágyaink teljesüljenek,
így miután Krisnás lettem is tudtunk Istenről beszélgetni…

Akkoriban minden este másik partner volt a divat, most már ő is örömmel újságolta 2éve van együtt egy lánnyal. S habár mindig megpróbál vissza csábítani, ( most pl 4*-os Hotelbe mixernek) érdeklődik a vegetarianizmus iránt és legközelebb, hoznom kell neki egy jappa(meditációs) láncot.

Mesélte, azóta a közös ismerőseinknek kb. fele eladósodott, egy része meghalt, eltűnt, és néhányukat lesittelték. Krisna ezektől mentett meg engem is.

Köszönöm…

A második cimbora akihez ellátogattam még régebbről való. Vele rengeteget szerepjátékoztunk együtt. Úgy hívják "Doky". Még most is játszik néha ( Én meg egyfolytában :) .). Jelenleg portás a főiskola kóterjában. Ide mentem hozzá én is. Az akkori társaságról meg némi szám.tech.-es témáról beszélgettünk, de nem maradtam soká, mert épp koli gyűlés kezdődött és elég elfoglalt volt. Ez itt neki szól: GOURANGA tesókám!!!
Mivel van net-e így eképp tartjuk majd a közeljövőben a kapcsolatot. Valószínüleg.

A harmadik program az egyik legjobb barátomnál és kedves családjánál (Majdnem felesége és kislánya) volt esedékes. Oda mentem, de nem voltak otthon. Persze nem mentem el, inkább kicsit jappáztam az udvaron. Másfél kör múlva meg érkeztek, de a családfő nélkül. Mondták, hamarosan ő is itthon lesz, úgyhogy várjam meg nyugodtan. Míg várakoztunk meg mutattam néhány számot amit krisnás zenekarok dobtak össze. Bejött nekik. Meg bejött egy másik régi cimbora, aki hallotta, hogy ott leszek ezért érkezett. Örömmel üdvözöltük egymást. Elmesélte, nincs semmi pénze, 8napja rakta ki a muterja otthonról, azóta a biciklitárolóban alszik, meg még 1-2dolgról szó esett. (Hívtam szerzetesnek, de nem nagyon lelkesedett :) .)

Lassan elég későre kezdett járni az idő, de a családfőnek még se híre se hamva. A szomszéd szobából kiszűrődő gyereksírásra lettem figyelmes, így átmentem. A kislány egyedül sírdogált. Kerestem a házban muttiját, de mivel nem találtam, néhány napocskás Gourangás matricával magam nyugtattam meg. Aztán kétségbe esett arcal meg egy pitbullal "Jinn"(Régi cimbora ő is) a kézben előkerült a háziasszony is. Segítségünk kérte, mert az urát már vagy két órája kirakták a ház előtt, de hát ugye nem talált be, így meg kéne keresgélni. A házelőtt már ott voltak a többiek is a nagymama és az öcsike. A hűséges pitbull persze egyből szimatot fogott, és nem olyan messze egy sötétebb elágazásba vezetett bennünket, ahol ráleltünk a kissé megfáradt, enyhén kocsma szagú, boldog családapára, az én régi cimborámra, amint épp pihenget.

Ez szóljon neki: GOURANGA tesókám!!! :)

Sajnos a viszontlátás örömére nem sok időnk maradt, mert eddigre már pont indulnom kellett a buszra. Útközben velem tartott a másik régi cimbi egy spanglit füstölgetve. Fel törtek bennem a régi emlékek, melyek a tudás fényében egyáltalán nem oly kívánatosak. Krisna megmentett engem. De megment bárkit aki csak egy kicsit is szeretné. Szóljon hát mindenkinek:

 

GOURANGA tesókáim!!!