Menü

A rossz ellenség


scorpio

Nagyon rossz ellenség vagyok. Mert végtelenül makacs, önfejű, és kitartó vagyok. Ezen kívül nem hagyom magam, és  mihelyst lehetőségem adódik az ellencsapásra, hogy fölébe kerüljek annak aki akadályozni szándékozik célomban azonnal kihasználom.

Mindezen ráadásul nem kell gondolkodnom, vagy nem kell tervezgetnem, hanem csak egészen egyszerűen mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne így létezem.
Eddig mindenki megreccsent aki azt gondolta, hogy haragudnia kell rám, vagy valami uton módon ellenem tevékenykedik inkább mint támogat. (Persze ez alól egyenlőre vannak kivételek is, de biztos vagyok benne, hogy ez csak az időn múlik.) És nem azért történt ez mert vissza haragudtam, hanem egyszerűen csak azért, mert az efféle emberek nem tudnak ártani nekem.
Persze ideig óráig tűnhet úgy, hogy na most jól elintézett, de mivel meg nem ölt, így fogom magam és újra és újra visszatérek a harcmezőre, hogy ott folytassam ahol abba maradt. Mert hát arra vezet az utam és akkor így arra kell mennem, másfele nem lehet mert ki nem állhatom a kerülőket.

Éppen ezért igyekszem inkább barátokat gyűjteni.
De akárhogy igyekszem, valahogy az anyagi kötőerők mindig úgy alakulnak, hogy lesznek barátaim és ellenségeim is bőven. Mindegy mit csinálok az az emberekből rokon, vagy ellenszenvet vált ki mindenképpen. Olyan, hogy közömbös olyan nincs. Ez lehet egy átok, de lehet egy áldás is. Csak azon múlik, hogy én magam miként élem meg. Igazából áldásnak veszem. És azért, mert próbálok pozitív gondolkodásmóddal hozzá állni a léthez.

És ezt a bejegyzést nem azért írtam, hogy tiszteletet, vagy félelmet keltsek másokban, hanem egészen egyszerűen egy jó tanács azoknak akikkel eddig, vagy ez után össze fog fújni a szél, hogy ennyivel is előbbre legyünk már az első találkozás után.

"A kifejlett Skorpió testét vastag páncél fedi. Egyes kutatók szerint a csótányhoz hasonlóan ő is képes túl élni egy atomtámadást. 6 lábuk van. Megnyúlt potrohuk végén méregtüske van, amiben erős mérget tárolnak. Takarékoskodniuk kell, mert a méreg lassan termelődik újra. A méregtüskét egyrészt védekezésre használják, másrészt hogy megöljék zsákmányukat, például a pókokat, rovarokat és apró gerinceseket. Elöl két ollója van, mellyel megragadja célpontját.

Karmos tapogatólábaikkal kapják el zsákmányukat.  A vastag tapogatólábakkal rendelkező skorpiók lefogják ollóikkal a zsákmányt, és csak akkor szúrnak, ha a zsákmány túlzottan ficánkol.

A legveszélyesebb skorpiók a Szaharában, Arizonában és Mexikóban élnek. A 9000 faj közül csak néhány, köztük a trinidadi és egy afrikai skorpió szúrása lehet halálos, főként a gyerekekre. A skorpió általában csap egyet méregtövisével, ha támadásnak vél egy közeledést.  
A legtöbb skorpió általában ártalmatlan."

Wikipediából is…

Ezt a jegyet nem véletlenül nevezik Skorpiónak amiben születtem. Azért ez a neve, mert a mentalítás és a reakciók erre a létformára hasonlítanak a legjobban. A Skorpió nem védekezik addig, míg támadást nem észlel. Akkor viszont egyből vissza szúr. Ilyen a mechanikája, így működik.

Álltalában le bírom tenni, tudom kontrollálni, de előfordul, mikor fáradt vagyok, hogy nem sikerül. Ezért elnézést mindenkitől aki beleszalad a fullánkokba, melyek azért Krisna-tudatnak hála most már igen csak ritkán csapnak… :)

Szerintem inkább legyünk ikább barátok. ;D
 
Gauranga