Menü

A szappanárus kalandjai I.


 

  Ma több rajtaütés szerű támadást is végre hajtottam Mayer-city (Szombathely) bahiáin, bioboltjain és Parfümériáin. Elfogadható eredménnyel. Következzen néhány elgondolkodtató történet.

 

Gyógyszer.ész:

 

  Úgy vettem észre ilyen helyekre bekerülni a termékekkel elég nehéz, vagy szinte lehetetlen. Nem értettem ennek a miértjét a mai napig.

  Egy városszéli kis gyógyszertárat látogattam meg egy körül, bár korábban kellett volna oda érnem. Pont műszakváltás volt így hát leültettek, hogy várjak egy kicsit. Megörültem a potya pihenőnek (8-óta mentem.) és nekiálltam jappázni. Fél óra múlva behívtak az egyik hátsó helyiségbe ahol a gyógyszertár majdnem minden alkalmazottja ott volt (Egy ember kint maradt a pultnál.). Egy pár pillanatig új szerű volt a szituáció, hiszen eddig csak szigorú, meglehetősen konzervatív gyógyszertár vezetőkkel tárgyaltam, de aztán a kíváncsi tekintetek láttán nekiveselkedtem és bemutattam a portékát. Nagyon tetszett nekik minden. El is beszélgettünk erről+arról. Kiderült közben, hogy itt a környék tiszti-főgyógyszerésze (?) nagyon szigorú ember és ezért nem lehet gyógyszertárakban semmit sem árulni, aminek nincs Ogyi engedélye. (Nekünk jelenleg csak pár termék rendelkezik ilyennel, a többi folyamatban. Hála a bürokráciának.) Az Oéti engedély neki sajnos nem elég. Mondták viszont, hogy keresik náluk ezeket és biztos menne.

  A kedves gyógyszerészek azonban saját használatra rendeltek szépen. Nekik nem kellett Ogyi. Azt mondták végre van valami természetes is, nem csak az a sok szintetikus kramanc…

 

Erről eszembe jutott egy „másik” történet, amit Lila Suka Pr. Mesélt el arról, mikor egyszer gyógyszergyár tulajdonosok látogattak el Krisna-völgybe.

  Egy mataji (tiszteletre méltó anyácska) vezette őket körbe és ahogy beszélgettek egyszer csak megjegyezte, hogy milyen jó helyzetben is vannak, mert ha betegek, akkor csak ott van a gyógyszergyár és minden bajra van orvosság.

  De azt mondták erre a gyógyszergyár tulajdonosok, hogy nem mert mikor betegek, ők bizony gyógyfüveket+gyógyteákat esznek. Mert a gyógyszerek nem arra vannak, hogy meggyógyítsák az embereket hanem, hogy elvegyék a pénzüket…

 

 Parlag.fű:

 

  Az egyik Bahia tulaja olyan jó kis aranyköpést mondott, hogy leírom ide.

  Belemerültünk egy beszélgetésbe és mikor a jelenlegi rendszer és világ illúziói kerültek szóba felhozta a parlagfű „problémát” eképp:

  Megy a tv-be a reklám, Köszi, hogy te is segítettél legyőzni a parlagfüvet. De attól, hogy lekaszálod a parlagfüvet, csak megerősödik. Ahelyett, hogy kaszálják, inkább művelnék meg a parlagon hagyott földeket, akkor nem nőne rajtuk parlagfű. (Mondta, hogy ezt valakitől idézte ő is.)

 

 No comment.

 

GOURANGA!