Menü

A szeretetről


„A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy. (…) Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.”

(Pál első levele a Korintusiakhoz, 13. rész)

A szeretet nem egy bonyolult dolog. Sokkal inkább egyszerű. De őszinteség nélkül, hátsószándékokkal nem működik. A szeretet az érti, aki képes adni azt. Mert szeretetet csak akkor kapunk ha adunk. Ha azért nem adjuk, mert nem is kapjuk, akorr soha nem fogjuk megérteni milyen dolog is a szeretet. A tiszta, önzetlen viszonzást nem váró szeretet.

Nekem az a réész tetszett a legjobban a videóban mikor arról beszél, hogy nagyon egyszerű megtudni, hogy valaki szeret-e vagy csak mondja. Hogy ha csak azt tudod mondani, hogy igen, az életem könnyebb és jobb attól, hogy te benne szerepelsz, akkor igen, akkor te szeretsz engem. De ha valaki csak problémát, gátakat és nehézségeket jelent az életemben, akkor róla tudhatom, hogy ő nem szeret.

Ilyen egyszerű ez.

“Az ember vagy a problémák, vagy a megoldások szállítója, különben csak szimpla tereptárgy”