Menü

A tavasz illata…


Japán cseresznyevirág

Amikor már pulóverben melegem van és csak egy pólóban szaladgálnék legszívesebben, akkor elég valószínű, hogy tényleg itt a tavasz. De megváltozott a levegő is, meg a fények, meg minden. Szóval jön a nyár…

Mostanában sokat álmodok. Én is meglepődtem, mert amúgy nem szoktam. De valami megváltozott. Talán bennem is. Az álmok beszélnek hozzám mindenféléről, múltról, jelenről, jövőről. De leginkább az életem különböző alakjaitól kapok különféle jó tanácsokat, tanításokat, hogy mit és hogyan csináljak mostanában. Érdekes, hogy ha megfogadom ezeket a tanácsokat általában össze jönnek.

A tavasz közeledte egyben azt is jelenti, hogy egyre csak itt az április elseje. A Bolondok napja ként ismeretes dátum most két esemény miatt is meghatározó dátum lesz az életemben. Egy részről ezen a napon érkezik meg Gurumaharája indiai útjáról, másik részről, meg ez az a dátum amikortól megint nem tartozok az egyház védő szárnyai alá.

Igen, lejárt az időm a sokak által csak “márvány palota”, vagy “lélek palotájaként”-ként emlegetett templomban, ahol Sri Sri Dayál-Nitay Vijaya-Gauranga végzi Budapesti kedvteléseit. Április egytől amolyan “státuszváltás” -ként nevezett dolog fog történni velem, a “Jedi” tanács egyhangú döntésének eredménye képpen. S bár az egyik részem sikoltozva visít és foggal körömmel küzdene a határozat ellen, egy másik részem, a kalandvágyóbb, amelyik amúgy sokkal erősebb is, mosolyogva várja az ilyenformán kialakuló jövőt. Mert tudja, hogy mindig minden úgy lesz, ahogy lennie kell, hiszen másképp nem lehet.

“Színház az egész világ, és színész benne minden ember”

Sri Krisna az Istenség Legfelsőbb személyisége pedig a rendező, aki különféle darabokat játszat, avagy épp nézet meg velünk, felvonásonként, hogy tanuljunk a nagy leckéből amit ez az előadás nekünk tartogat.

 

Japán cseresznyevirág

A következő színdarab a nyíló virágok színpompás világában, rügyező fák éledő ölelésében, a hazatérő vándorok messzi földről hozott lelkesedésének kakofóniájában fog játszódni. Mindezt pedig lágy érintésével fűszerezi majd meg a tavasz, a nagy változások idelyének mindent elsöprő illata…