Menü

A végtelen kegy óceánja…


  

 Akkor tegnap, Ő Szentsége Srila Sivaráma Swami Maharája végtelen kegyében, próbaidőre, Caitanya prabu javaslatára elfogadott a tanítványai közé…

   Ezzel lehetőséget kaptam arra, hogy egy szép napon talán avatásban is részesülhetek és csatlakozhatok egy hiteles lelkitanítómesteri láncolathoz, ami a teremtés kezdetétől töretlen…  

– 

 

Nama om Visnu-pádáya Krisna-prestáya bhú-tale

Srimate Sivaráma-svámin iti námine

  Tiszteletteljes hódolatomat ajánlom Ő szentsége Sivaráma sváminak, aki nagyon kedves az Úr Krisnának, s az Ő lótuszlábainál keresett menedéket.

Gurudeva

Gurudev!

Kripá-bindu diyá, koro’ei dáse,

Trnápekhá ati hina

Sakala sahane, bala diyá koro’,

Nija-máne sprihá-hina

 

Sakale sammána korite sakati

Deho’ nátha! Jathájata

Tabe to’ gáibo, hari-náma-sukhe,

Aparádha ha’be hata

 

Kabe heno kripá, labhiyá e jana,

Krtártha hoibe, nátha!

Sakti-buddhi-hina, ámi ati dina

Koro’ more átma-sátha

 

Jogyatá-vicáre, kichu náhi pái,

Tomára karuná sára

Karuná ná hoile, kándiyá kándiyá,

Prána ná rákhibo ára

 

  1. Gurudev! Kegyed egyetlen cseppjével a fűszálnál is alázatosabbá tudod tenni e szolgádat. Add meg nekem az erőt, hogy elviselhessek minden próbatételt és szenvedést, és szabadits meg minden vágytól, ami a személyes megbecsülésre irányul.

 

  2. Ó Uram és mesterem! Add meg nekem az erőt, hogy megfelelően tisztelhessek minden élőlényt. Csak akkor leszek képes nagy extázisban énekelni a Szent Nevet, és akkor fog minden sértésem megszűnni.

 

  3. Ó Uram és mesterem! Mikor részesül már ez a bhakata kegyed áldásában? Alacsony rendű vagyok és elesett, és nincs sem erőm, sem inteligenciám. Kérlek, tégy szeretett szolgáddá.

 

  4. Ha magamba nézek, semmi értékeset nem találok. Ezért nem tudom nélkülözni a kegyed. Ha Te nem vagy kegyes hozzám, akkor szüntelenül sírni fogok és lassan elszáll belőlem az élet.

 Most a ti kegyetekért imádkozok, hogy fel is emelkedhessek erre szintre és méltó legyek erre a feladatra és szépen tudjam szolgálni őket…  

Hare Krisna Hare Krisna

Krisna Krisna Hare Hare

Hare Ráma Hare Ráma

Ráma Ráma Hare Hare