Menü

A villanyoszlop példázata


Akkor a múlt hét elején sikerült ismét egy jó bejegyzést írnom, ami megmozgatta a közvéleményt. Bár semmi ilyen nemű szándékom nem volt vele, valahogy mégis csak sikerült néhány embert elégedetté tennem, néhányat meg kibuktatnom. Szerencsére csak 2-3 embertől volt negatív visszajelzés és legalább kétszer ennyi levelet kaptam emilben, hogy megköszöntétek amit írtam.
villanyoszlop

Természetesen igyekszem úgy írni, hogy az mindenkinek jól és közérthető legyen, egyszerű, ám mégis az életben tapasztalható hétköznapi dolgokról, amik bárkivel bárhol és bármikor megtörténhetnek. Természetesen ha valaki valamit nagyon félre akar magyarázni akkor megteheti, de jobb szeretem, ha előbb megkérdezik a véleményemet, hogy én mit és hogyan értek, nem pedig abszolút igazságként próbálják meg beállítani a saját agymenéseik belemagyarázott tartalmát egy-egy bejegyzésbe.


Megértem, hogy vannak olyan emberek akik még mindig neheztelnek rám és bár igyekeznek úgy csinálni, mintha minden jó lenne és igazából már túl lennének rajtam, mikor van egy-egy ilyen szituáció, akkor gyorsan elő jönnek a legbelül elnyomott félelmek és elraktározott sérelmek, amik feloldva még nincsenek, csak jó mélyen elrejtve a felszín alatt…

De nem aggódom, hiszen igazából mindig minden úgy van ahogyan lennie kell, mert máshogy nem lehet.

Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon hogyan is tudnám a legjobban jellemezni, hogy mi is történik ezekben az esetekben, és igazából a meditációnak egy pár éve átélt történet, illetve tanítás felidézése lett az eredménye.

A Villanyoszlop példázata
Szóval Caitanya prabhu rendszeresen jár/t minden évben Villás Bélához programot tartani a táborában. Ő egy saját bevallása szerint exorcista avatár, meg egy vallást is alapított, de nagyon bírja mégis a bhaktákat. Hogy őt idézzem: „Annyi gyönyörű virág van ezen a hatalmas réten, és akkor most szeretne egyet bemutatni az ő Krisnás barátait” Na és akkor itt ki szokott menni Caitanya prabhu és beszél egy kicsit valami alap filozófiáról.

Nem is olyan régen 2 vagy 3 évvel ezelőtt egy érdekes beszélgetésnek lehettem tanúja ő és egy hölgy között arról, hogy a természet feletti, vagyis az Univerzum, vagyis Isten, vagyis Sri Krisna, hogyan és mit üzen nekünk, milyen jeleket küld, amivel megerősít és kísér minket az utunkon.  A hölgy felhozta példának, hogy ő sok jelet vesz le, amikből tud következtetni arra, hogy milyen lépéseket tegyen az életében, de egy kissé szexuális beállítottságú volt és valahogy mindig erre vezette le a dolgokat. S ezt hallván Caitanya prabhu is egy ilyesmi példát hozott elő az ott egybe gyűlteknek.

Arról beszélt, hogy ilyen jelek igen vannak, de az, hogy az ember hogyan értelmezi a körülötte történő dolgokat, az tudat szint függő. Például ki mutatott egy villany oszlopra, és azt mondta, hogy nézd meg, lehet, hogy itt ez a villany oszlop és akkor ezt egy jelnek veszed te is meg én is. Ugye neked lehet, hogy az jelenik meg az elmédben, hogy ez egy ágaskodó villanyoszlop ami mered az ég felé és akkor erről egy férfi jut az eszedbe és úgy értelmezed, hogy akkor neked most nemi életet kell élned azonnal, mert jelet kaptál és ez egy egyértelmű utalás a természet felettitől neked, hogy így tegyél.

De nekem és a bhaktáknak egészen más jut róla eszembe. Nekem például arra egy jel, hogy egy Isten van, aki mindenek fölött áll…

Szóval ehhez tudnám a legjobban hasonlítani azt ami történt. Kinek amire be van állítva az elméje, azt látja bele a körülötte történő dolgokba. És mikor az ember el van szállva magától, akkor hajlamos azt is gondolni, hogy mindenki más is ugyan úgy gondolkodik mint ő.

Pedig nem is.

És levezetésül, meg bocsánat kérésül, ha esetleg valaki még mindezek után is megsértődve érezné magát, küldeném ezt a kis videót amiben van villany oszlop, verebek, kis meg nagy madár, minden ami kell…: