Menü

A zene összehoz


A változások idejének hullámai épp a költözködések hajóit ringatják az anyagi óceán vizén, így több ismerősöm is most váltott lakhelyet. Ánanda Vrindavan prabhuval kezdődött, akinek segítettem elköltözni, meg kifesteni még a hét elején talán, vagy múlt hét végén.
maha prasadam
Közben RádheSyamasundara ilyen sütikéket küld, hogy ne szomorkodjak:

Aztán érdekes tapasztalat volt látni, ahogy új szobatársam a több mint 10 éve bramacháriként élő PurusaSukta prabhu megérkezett a kis hátizsákjával, amiben minden cucca benne volt.

Ez után jött Főnök, aki 15 éve a Családos életet nyomja a Grihasta ashramban, majd Tulasi prabhu a brutális igazi bútoraival. Ma meg Trivikrama prabhu költözik ki a templomból, össze a feleségével, szóval megy a mozgás folyamatosan.

Én meg csak jövök, fogom és viszem, leveszem, felteszem és közben csodálkozok, hogy milyen filmeket le nem vetít nekem az Istenke, hogy tanuljak belőlük.

A sok cipekedés persze hullát csinált belőlem mostanra, de ma sem lesz pihenés, mert ugye ma vasárnapi program van és akkor meg zenélünk. De talán majd holnap.
 
Sri Sri Dayál Nitay Vijaya Gauranga
Aztán meg mikor edzés után bejövünk a templomba a srácokkal, akkor ilyen ying-yangos ruhába pompázik az Istenke…
Vijaya Gauranga prabhu a gondolkodó krisnás

Meg voltam Főnök gondolkodó klubbjában is, ahol lencsevégre kaptam bhajan közben és ahol nagyon jót gondolkodtunk. :)
 
A Zene összehoz
Pénteken meg kijött Purusa sukta prabhu harinámot vezetni. Szóval két órán át egy dallamot énekelt, ami nem is gond, mert így könnyebb elmerülni, mint mikor valaki állandóan varriálja ésakkor mennek az autók meg nagy a zaj és nehéz ki venni, hogy mit is kell vissza énekelni, viszont végig a duplát verette. Szóval a második óra után már úgy éreztem, hogy kiszakadnak vállból a karjaim.

Na és ekkor jött a ráadás, mert vissza értünk a Deákra és akkor ott meg láttam valami transzparens. hogy baloldali mittudom én kicsodák gyűléseznek a békéért meg minden. Na és akkor ki volt téve egy csomó szék, meg miegymás és egy csomó ember csak figyelgetett, ahogy bedübörögtünk oda.

Aztán pár pillanatid tanácstalanság volt a részükről, hirtelen nem tudták hová tenni az egészet, de ekkor kiderült, hogy van velük egy dobkör. Vagy 13 dobossal, akik a zenét hallva egyszer csak beszálltak a kirtanba és onnan vége lett mindennek. Mindenki táncolni és énekelni kezdett körbe a téren. A dobosok, meg csak jöttek és ütötték a magukét szolgálva így a kirtant…