Menü

Akhanda Náma


 

lemezborító

 

Indiában van egy nagyon különleges szent hely Vrindávan. Úgy is nevezik, hogy az 5000 templom városa. Ez a hely arról nevezetes, hogy itt töltötte gyermekkori kedvteléseit az Istenség Legfelsőbb Személyisége Sri Krisna.

Ebben a városban van egy nagyon különleges templom, a Krisna-Balaráma mandir. Ezt a templomot 30 éve építette Srila Prabhupáda abból a célból, hogy itt  nagyon magas szintű imádatot mutassanak be Istennek. Ennek a magas szintű imádatnak az egyik kelléke a 24-órás Bhajan. Ez úgy néz ki, hogy az elmúlt 20 évben, mikor létrehozták a Krisna-Balarám mandir bhajan csapatát , azóta sosem hagyták abba benne a Hare Krisna maha-mantra éneklését egyetlen pillanatra sem. Ettől a helynek olyan különleges hangulata van, hogy bárki aki csak belép egyből megérinti a szívét még akkor is, ha soha életében nem hitt Istenben. 

Ennek a 24-órás bhajan csapatnak van egy nagyon különleges tagja, aki attól érdekes nekünk, hogy ő Magyar. Úgy hívják, hogy Govinda prabhu és nagyon kedves jó barátom. Már régóta kint él Vrindavanban és a tradícionális indiai zene mesterévé vált közben. Ő egy nagyon kedves ember, így mikor legutoljára találkoztunk nagyon megörültem, hogy tehetek neki valami kis szolgálatot.

Govindaji

 

Govindaji

Ez a bhajan csapat időről időre kiad egy-egy lemezt és idén szeptemberben fog megjelenni a következő albumuk, amin a legtökéletesebb Vaisnava éneket adják elő a tradícionális meditatív zene ezen elkötelezett hívei. Tettükben az motíválja őket, hogy minél tökéletesebbé tegyék e tudásukat, hogy így tudjanak minél nagyobb örömet szerezni Krisnának és az ő bhaktáinak. Ezt a lemezt Govinda vezetésével készítették, így méltán különleges.

Ez a lemez 6 számot fog tartalmazni, ami 6 féle rágát (hangulatot) mutat be.  Hogy ne áruljak zsákba macskát itt van egy kis ízelítő belőle (10 perces részlet a lemezről:

 ————-

Ez a puria rága. Ezt a rágát délután 4-6-ig szokták énekelni, mikor Krisna és Balaráma kint vannak a legelőn a tehénpásztorfiúkkal és a bocikkal. A Vrajavásik pedig ebben a hangulatban várják őket, hogy mikor jönnek már végre vissza és lehetnek velük. Ez a Rága a találkozás előtti elkülönült vágyakozás hangulatát idéz.

Ez az egyik legtökéletesebb és legmagasabb zenei színvonalon játszott  bhajan amit eddigi életemben hallgattam, így ez a bejegyzés mindenképpen az egyik ékköve mától a naplómnak.

A lemez pedig körülbelül szeptember közepén készül el, viszont csak korlátozott példányban. az ára 3500-Ft lesz.

Viszont most van egy különleges lehetőség, hogy ha Augusztus 30.-ig megrendeled, akkor 2000Ft-ért hozzá juthatsz. Azért olcsóbb ennyivel, mert a lemezek még nincsenek legyártva, viszont ha előre meg van, hogy körülbelül mennyi kell, akkor könnyebb kalkulálni, meg számolgatni, mivel a zenészek nem üzletből készítik el az albumot évről évre, hanem csak azért, hogy így inspirálják az embereket a Yuga-dharma gyakorlására. Szertnénk megismertetni azokkal ennek a mantrának az éneklésének a művészetét, akik valóban szeretnének lelki élményeket átélni és így ezzel a legegyszerűbb módszerrel ők is megtapasztalhassák azt a felemelő érzést, amit a mahamantra éneklése nyújt.

Ide írj emilt, hogy hányat kérsz és milyen címre:

 

(Az árak a postaköltséget nem tartalmazzák.)