Menü

Arról, hogy mikén teszik tönkre a Magyar gazdaságot, a világgazdaságot, majd végül az egész bolygót?


, bio etanol gyárA falu mellett   -Bozzai-Bárdos-  meg újabb hodályt építenek. Kérdezem anyám  lesz itt csak nem a gazdaság virágzik fel ismét? Erre mondja, hogy fenét. Bio etanol gyárat akarnak építeni. A környező falvak mind elüldözték az ötletet, hogy ennivalóból üzemanyagot állítsanak elő, nálunk az alkoholista polgármester meg a szintén kocsmatöltelék közgyűlés megszavazta.

Közben meg össze szaladok egy régi cimborámmal, akivel együtt küzdöttünk a falu focicsapatában. Ő kapusvolt én meg hátvéd, hogy nyomtam a helikoptereket, ő meg olyanokat fogott, hogy a válogatott irigyelné. Aztán holnap lesz az esküvője. Gratuláltam neki. Mesélte, hogy beszállt a gazdálkodásba a bátyjához meg az apjához. Az egész családot becsületes, dolgoskezű emberek alkotják, akik ráadásul úgy beszélnek valahányszor találkozunk, mintha mindig is ismertük volna egymást.

 

kertészkedés virtuálisan

Szóval nem tudom észre vettétek-e de manapság nem nagyon népszerűsítik a médiában a kertészkedést, meg az önfenttartást, sőt a mai fiatalok égésnek tartják földmnűvelést. Mindezt azért teszi a rendszer, hogy az emberek rá legyen szorulva arra, hogy pénzt szerezzenek, hiszen más módszert nem fognak ismerni arra, hogy ételt szerezzenek, minthogy bemenjenek a multiba és megvegyék. Mivel nem tudják, hogy az ennivaló a földből jön, így el kell vállalniuk valami olyan munkát, amit épp találnak valami gyárban, ahol teljesen fölösleges dolgokat gyártanak heti 6 napban napi lassan már 10 órában.

Aki meg még mindig nyomulni akar a földön és családi gazdaság jelleggel annak meg ellehetetlenítik a helyzetét. Elsősorban úgy, hogy például olyan szinten lenyomják az árakat a multik, hogy lassan már nem éri meg bármit is termeszteni, mert fillérekért veszik át. Ráadásul itt azt akarják, hogy a Bioetanol gyárba vigyék majd a gabonát, amiből üzemanyagot csinálnak majd amit pedig Németországban fognak értékesíteni. 

 

grain, gabona

Nem tudom tudtad-e, hogy odáig fajult már a helyzet, hogy jó pár éve általában csak hibrid magokat éri meg ültetni. Ez úgy néz ki, hogy kereszteznek két fajtát, aminek a következménye az lesz, hogy a "gyermekük" az összes jó tulajdonságukat hozni fogja, sőt a termés hozam is sokkal magasabb lesz mint a két alapfajnál. Viszont ezek a hibridek genetikailag instabilak, vagyis az ő gyermekeik már általában nem bírják hozni az eredeti két fajta terméshozamát és minőségét sem, vagy épp ki se kelnek, így a gazdának újra mennie kell vetőmagot vásárolni.

Persze néhol még fellelhetőek az eredeti magok, vagyis lehet nem hibrid magot ültetni . Én pl úgy néz ki, hogy tudok neked is szerezni majdnem minden zöldségből és gabonából csak dobnod kell egy mailt.    -Igen van már vetőmag maffia is-   . De vannak olyan monopól helyzetben lévő növények, amikből már valszeg csak nagy nehézségek árán menne ez. Például a cukorrépa. Cukorrépából nem tudsz mást, csak hibridet ültetni, vagyis olyat, ami csak egy generációs.

magok, gabona mag

Az egész úgy kezdődött, hogy kitalálták, kicsiny hazánk majd jó lesz mezőgazdálkodni az Uniónak, de ahhoz, hogy könnyű legyen irányítani az egész országot, ahhoz először meg kell szerezni, vagyis a kis gazdaságoktól meg kell szerezni a földeket és a termelést. Rájöttek, hogy ez viszont nem fog úgy menni, mint ahogyan a filmeken látjuk, hogy a pláza-építtető fő gonosz megpróbálja megvenni az egész lakótelepet,csak az öreg néni a kis viskójával van már ott utolsónak és az unokái védelmezik a házát a buldózerektől, hanem csak úgy megy, ha szépen lassan, évről évre egyre inkább ellehetetlenítik a gazdák helyzetét, míg végül maguk látják be, hogy nincs sok értelme folytatni és végül bagóért engedik át az ipart a rendszernek. Magyarán mondva haza fogják  vágni az egész mezőgazdaságot és így az egész Magyar cukoripart, aminek a következménye az, hogy most már csak itt nem messze tőlünk Sárváron van az utolsó cukorgyár az országban, ami a jelek szerint szintén az utolsókat rúgja. 

Úgy kezdték, hogy cukorrépa magot, csak a gyártól tudtál venni ha akartál nekik termelni cukorrépát, de csak hibridet, vagyis egyszer termőt, vagyis ha következő évben megint cukorrépát akartál nekik ültetni, akkor megint meg kellett venned a gyártól a vetőmagot. A mai napig sehol nem tudsz cukorrépa magot venni, ráadásul szemenként. (Persze ha mégis tudsz, akkor várom a jelentkezést :) )  

Aztán így vágták haza az alföldön a dinnye bizniszt is. Egy dinnyemag: 15 forint és ez nem vicc, tényleg így van. Viszont a multik meg hazavágták az elmúlt években a kis dinnyefelvásárló zöldségeseket és most csak fillérekért akarják átvenni a dinnyét, 25 forintért a kistermelőktől. Persze bent a boltban meg 100-150-ért adják. Ez ellen lázadnak lent a gazdák, de úgy néz ki, hogy tehetetlenek, és hamarosan ők is egy gyárban fognak dolgozni, mert a rendszer igazi rabszolgát csinál belőlük is.

Hamarosan ez a sors vár egyébként a gabonatermesztőinkre is. Nem felvásárolják tőlük korrekt módon a terményt, hanem igyekeznek tönkretenni őket gazdaságilag, hogy el kelljen adniuk a földjeiket, amiket aztán a multik megvesznek és mondjuk pont bioetanolba fogják ölni az ott megtermelt ennivalót…

Ezt úgy tudják elérni, mint ahogyan  Mauríciuszon csinálták. Mauríciusz mezőgazdaságilag a világ legideálisabb helye. Egész évben termhetne az egész bolygó mindenféle zöldsége, gyümölcse, gabonája. De mikor gyarmatosították, az egészet legyalulták és beültették cukornáddal és a mai napig csak cukornádat lehet ott termeszteni. Azért, hogy a sziget lakói rá legyenek utalva a rendszerre, mivel minden más élelmiszerből behozatalra kényszerülnek, amihez viszont csak pénzért tudnak hozzájutni amit viszont csak akkor tudnak megszerezni, ha elmennek dolgozni az ültetvényre. -Modern rabszolgatartás- 

Szóval innét az ablakból épp rálátok Magyarország egyik Bioetanolt gyártó üzemének kezdő lépéseire. Több helyen is hasonló beruházásokba kezdtek, pl Dunaallmáson, ahol egy akkorát építenek, hogy 350 000 tonna gabonát fognak tudni feldolgozni benne gondolom évente…  -350 000 tonna gabonából vajon hány ember tudna enni?-

Közben meg arra gondolok, hogy hány millióan éheznek a világon és abból a gabonából amit itt fognak üzemanyaggá átalakítani hány éhes szájat lehetne ellátni. S mindez csak azért fog történni, hogy Hans Jürgen az új Audi 8 -jával, beexezve, sebességkorlátozás nélkül tudjon repeszteni a Dajcseautópályán, a szintén mattkészen lévő cimboráival versenyezve, hogy ki ér hamarább Hamburgból Rostockba, vagy valami más fennkölt célért…

Elképesztő, hogy mikor nyakunkban a Globális felmelegedés, egyre több bűn, erőszak és gyülölet van az életben, a vezetők még mindig csak azzal foglalkoznak, hogyan tudnak minél nagyobb haszonra szert tenni és nem érdekli őket, hogy közben hányan mennek tönkre, halnak éhen, mennyien szenvednek ezen a bolygón…

Szerencsére holnap megyek Krisna-völgybe, ahol a megoldás van megvalósítás alatt erre a problémára is…

 Gouranga