Menü

“Átölel a fény” kettő. :)


Akkor boncolgassuk tovább egy kicsit ezt a témát, ha már idáig eljutottunk. Azért itt folytatom, nem a kommentbe, mert nincs se időm, se kedvem két ilyen terjedelmű irományra…

Kedves Csanád!

Köszönöm még egyszer, hogy hozzá szóltál a témához. Főleg azért örülök, mert egy érdekes dologra hívtad fel a figyelmem, amiről tegnap nem, vagy csak hiányosan beszéltem.

Szóval igen, Isten küldöttei tényleg léteznek és itt vannak közöttünk. De még mindig kétkedéssel fogadom ha valaki előáll egy ilyen sztorival, vagy főleg egy efféle könyvel.

Mert:

Ha mondjuk, jönne egy nagyon csinos, fantasztikus lány, aki az összes olyan tulajdonsággal rendelkezik amiről csak álmodtál egész életedben, kedvesen rád néz, majd odamegy hozzád és a füledbe súgja, hogy csak téged akar. Mondja, hogy te kellesz neki és senki más, mert te meg az a fiú vagy, akire ő vágyott egész életében, majd félre húz egy eldugott helyre, és mondjuk gyengéden letépi rólad a ruhád, az öledbe ül, szexuálisan úgy kielégít, mint még ahogyan te magad se tudtad magadat soha. Utána meg azt mondja, hogy ő a te igazi társad te meg az övé, veled akarja leélni az életét sőt, még az után is veled akar lenni. Meg még azt, hogy most már soha semmi nem választhat el benneteket egymástól, akkor minden bizonnyal bedőlnél neki, és nagyon szerelmes lennél belé. (Ugyan úgy mint ahogyan valószínűleg mindenki más is…) Hiába mondaná neked bárki, hogy figyelj oda, mert ez a lány csak csúnyán kihasznál, lehet, hogy még könyvet is írnál a szerelmetekről, amin aztán rengeteg hasonló mentalítású ember szipogna és várná a folytatást…

Amit ezzel a rövid kis szerepjátékkal mondani szerettem volna neked, az az, hogy mindannyian vágyunk arra, hogy különlegesek legyünk, és főleg arra, hogy ezt a körülöttünk élők is lássák sőt, el is ismerjék, meg tiszteljenek érte. Éppen ezért mindenféle lényeknek bedőlnek manapság az emberek, akik azt mondják, amit hallani szeretnének.

LNO: Az önzés gyógymódja a szolgálat. Az arrogancia gyógymódja az alázat. (egy démon ilyet mond? – Csanád)

Igen kedves Csanád egy démon simán mond ilyet, sőt még különbet is. Egy démon, pont attól démon, hogy olyanokat mond és tesz, amikkel el tudja veled hitetni, hogy ő jót akar neked, sőt neked az lesz a legjobb, amit ő mond. Rengeteg ilyen példa van a védákban. (Hiranyakasipu, Rávana stb nézz utána, jó kis sztorik.) Mert az ostoba emberek azt gondolják, végtelen tudatlanságukban, hogy ezek a túlvilági lények mind jók, ha nem támad rettegés a szívben, mikor találkoznak velük. De Sátánnak pont ez az eszköze. Nála senki sem kedvesebb és senki nem tud mézes-mázosabb szavakkal közeledni felénk. Nála olcsóbban senki nem ígéri az önmegvalósítást, vagy transzcendentális élményeket. Pikk-pakk egy két látványos trükk, meg néhány kezdeti igazság, és már el is kapott bennünket. Ezek a lények általában asztrál-vámpírok, vagy mentál-lények, akik olyan alantas életet éltek előző életeikben, hogy csak egy ilyen alacsonyszintű létformát kaptak. Vannak vágyaik, de nem tudják kielégíteni őket, mert nem kaptak érzékszerveket a vágyak kielégítésének eszközeit. Ezért hiszékeny ostobákat kerítenek a hatalmukba, hogy utána az ő érzéseiket, energiáikat szipolyozzák csipp-csupp varázslatok, gyógyítás, meg csodatevés fejében.

Aztán persze lehet, hogy valaki tényleg a 33millió félisten egyikével találkozik, de a szentírások akkor is elítélik az ő imádatukat, mert ők is a Legfelsőbb Úrtól, Krisnától kapják a hatalmukat, aki személyesen ott van mindannyiunk szívében és alig várja, hogy felvegyük Vele a kapcsolatot. Akkor meg minek egy nyolcad-rangú lénnyel fecsérelni az időt. Ez viszont ebben a bűnös Kali-Yugában nagyon nehéz, mondjuk az épp imént említett mindenféle finomfizikai démonok jelenléte miatt, és ha nem sikerül, de mégis van egy őszinte vágy, akkor Krisna elküldi a külső megnyilvánulását, egy hiteles lelki tanító mestert. Itt pont a hitelesen van a hangsúly, mert ez azt jelenti, hogy nem egy afféle önjelölt kiválasztott, akinek efféle élményei vannak és mérhetetlen tudatlanságába másokat is belé rántana, (Hiszen az efféle démonok szolgái is kapnak hatalmat uruktól, amivel le tudják „Shaktizni” a kiszemelt együgyű népeket) hanem egy hiteles lelki tanítómesteri láncolat tagja, ami a teremtés kezdetétől töretlen… Vagyis nem azt mondja ami az eszébe jut, meg amit ő tapasztalt, hanem azt, amit megtanult a lelki-tanítómestere kegyéből. Nem tesz hozzá, nem vesz el belőle, csak szimplán átadja Isten üzenetét, amit még Ő mondott el személyesen, mint a lelki-tanítómesteri láncolat első tanítója.

Szóval a fent említett lány, akármennyire is jónak tűnik, mert gyönyörű és mert olyanokat mond, még sem más mint egy démon. Mert a figyelmedet elveszi Istenről.

Sőt azt hiszem, hogy az általad említett LNO sem más, mint egy efféle kétes hovatartozású lény, aki csak megpróbál Isten küldöttének képében tetszelegni. Hiszen ha valakinek nagyobb intelligenciája, vagy rálátása van a dolgokra, akkor az az ostobákat már úgy tudja forgatni, ahogyan csak akarja.

Isten valódi hírvivői pedig mind le vannak jegyezve a hiteles Istentől származó valóban Szent Írásokban és nem holmi kitalált álruhába bújt nevesincs jótevők. „Mert aki valóban Isten útját járja, annak nincs mit titkolnia…”

És még egy mélyebben megértendő mondás:

„Nem mindig a szép a jó és a csúnya a rossz.”

Magyarul,

„az anyagi dolgok az elején nektárnak tűnnek, de később méreggé válnak, míg a lelki dolgok először méregként hatnak, de később nektárrá válnak”

Vagyis ha valaki azt tartja követendőnek, amit a kontrolálatlan elméje is követendőnek tart, akkor valószínűleg szenvedésben lesz része, míg ha meghódol Krisna akaratának és megtartja az Ő utasításait és törvényeit, akkor végül elnyeri a hőn áhított kincset, a Krisnapremár, az Istenszeretetet.Éppen ezért drága barátom csak azt tudom neked javasolni, ha szeretnél mindebből valamit tényleg megérteni, úgy "Isten igazából" akkor ne egyél több húst és énekeld a maha-mantrát:DHare Krisna Hare Krisna

Krisna Krisna Hare Hare

Hare Ráma Hare Ráma

Ráma Ráma Hare Hare

Gouranga!