Menü

„Az a ti kötelességetek, hogy tanúbizonyságot tegyetek az Atyáról, mindig minden körülmény között”
Tudom, hogy Isten él. Tudom, hogy szeret mindannyiunkat.

Tudom, hogy Ő mindenható és mindig tudatos minden egyes atomról.

Tudom, hogy a szentírások igazak, amennyiben a fordításuk helyes.

Tudom, hogy amiért van, volt és lesz egy vágyam, hogy megismerjem az igazságot,

olyan szentírásokat adott a kezembe, amik mind igazak.

 

„Mert ha valakinek pedig közületek nincsen bölcsessége, akkor azt kérje Istentől,

aki mindenkinek ad válogatás és szemrehányás nélkül.”

 

Ettől Ő a legcsodálatosabb személy.

Tudom, hogy a neve KRISNA.

Tudom, hogy a neve Jehova.

Tudom, hogy a neve Allah.

Tudom, hogy Ő egy, mégis számtalan neve és formája létezik. Ettől Ő a végtelen.

 

„Mert kérjetek és megadatik, mert kopogtassatok és megnyittatik néktek”

 

Tudom, hogy az Ő szolgája vagyok, ugyanúgy mint mindenki más is.

Te is, aki ezt itt olvasod.

 Akár tetszik, akár nem.

Ámen.

:)

GOURANGA!

 

 

  Beköszöntött a tél. (ismét.)

  Ebben az a csodálatos, hogy a szoba amiben jelenleg lakom a tetőtérben helyezkedik el és gipszkarton választja el a ház többi részétől. Amitől igazán izgalmassá válik az az, hogy tróger volt aki a szigetelést csinálta és a szél gond nélkül behúz, aminek az a következménye, hogy elég hűs itt. Ami jó, mert szeretem ezt a klímát. (Nem hiába démonikus a természetem.) Igazából amiért írok erről az az, hogy mikor Dayál-Nitáy Vijaya-Gouranga templomát építettem, én csináltam a Prabhuknál az egész tetőtér szigetelését és remélem nem hasonló eredménnyel tettem mindezt, mert a bhakták inkább a jó meleget kedvelik. Ha valaki olvassa ezt igazán írhatna, hogy jó lett-e a szigetelés és nem fáznak-e a pesti Bhakták. (Már nem mintha valamin is változtatna, csak legalább nem aggódnék emiatt.)

  Amúgy meg mindez csak egyet jelent, hogy jön a tavasz. Hamarosan itt lesz és akkor megint minden kivirágzik, meg sokat fog sütni a nap. Sok gyümölcs és zöldség féle lesz. Beindul a világ. Stb.

  Akkor most már írtam a múltról (Tama-guna=tudatlanság) meg a jövőről (Rajas-guna=szenvedély) pötyögök pár sort a jelenről is.  :)

 

  Most már van telefon, meg szép oltár. Leckét hallgatok, meg bhajanokat. Próbálok jó sokat olvasni, mert eljönnek még az olyan idők, amikor erre nem lesz lehetőségem. A decemberire tervezett övvizsga februárira csúszott és arra is készülök. Bár hála Istennek, meg a jó mestereknek nem kell túlzásba vinnem.(Nagyképüség? Őszinteség? Döntsd el te. :)) Meditálok azon, hogy valahogy így is tudjam szolgálni a bhaktákat. Rengeteg ötletem van (Sajnos, vagy de jó? Majd az idő válaszol.)

  Meg valahogyan igyekszem feldolgozni az új helyzetet, ami körülöttem van. Igazából egyik napról a másikra kényszerültem annak idején vallásosság útjára, ami annyit tesz, hogy fogtam magam és beálltam Krisnásnak. Aztán most jönnek elő a régi ismerősök, a félbehagyott kapcsolatok. Sajnos a meggyőződésem, vagy bizonyságom, vagy hitem nem elég erős hozzá, hogy azonnal Krisna-tudatúvá változzon mindenki akivel beszélek, így nekem is kompromisszumokat kell kötnöm azzal kapcsolatban, hogy kire mennyit zúdítok abból, amit a Bhakták kegyéből megismerhettem az Istennek országából, az Abszolút Igazságból.

  Legerősebb vágyam jelenleg, hogy legyen itt is Internet, hogy folytathassam ezt a naplót, meg így bármikor tarthassam a kapcsolatot a szent Vaisnavákkal, akik Hegyre tűzött zászlókként állnak ezen a virtuális szemétdombon. (Azért szemétdomb, mert elenyésző százalékát használják az emberek a világhálónak a saját személyes kapcsolatuk helyre állítására Istennel, inkább az érzékkielégítésről szól itt minden. Ami ha nincs kapcsolatban a Legfelsőbb Úrral, akkor bizony szemétbe való.)

  Aztán ma Faterom sütött Pizzát tojás nélkül (Vegásan) és az elsőt hozta, hogy ajánljam fel Krisnának. Remélem elfogadta ezt a felajánlást a drága jó Isten és fejlődhet ez által a szolgálat által az öreg is. Amúgy mióta itthon vagyok, nem ivott és igyekszik kontrollálni a dühét is. Igazából teljesen őrült voltam, amiért gyűlöltem őt, hiszen lehet vele normálisan is beszélni és akkor teljesen jó fej, meg minden.

  Rohadt ez a társadalom, mert azt tanítja fiainak, hogy vessék meg szüleiket, mert „generációk között nem lehet egyetértés”. Én is bevettem ezt a lószart. Szégyenlem is a pofám. A vallás elvei szerint azonban nagyon jól lehet együtt élni bárkivel. Most ketten kapjuk a család két festettszőke női tagjától Krisna kegyét, hogy alázatosabbá válhassunk egy szép napon, az úton heverő szalmaszálnál is. (Szép lassan mindenkinek megtalálom a hangulatát. Ha az Úr kegyes lesz hozzám.)

  Kérlek benneteket, adjátok a kegyeteket, hogy teljesíthessem egy tiszta bhakta kérését és a vallás útjára terelhessem a családot, mely ebben a „filmben” én nékem adatott.

 

  Ja, és énekeljétek:

Hare Krisna Hare Krisna

Krisna Krisna Hare Hare

Hare Ráma Hare Ráma

Ráma Ráma Hare Harre

 

GOURANGA!