Menü

“Az ellenség sosem pihen”


enemy, ellenség"A prédikálás sohasem könnyű," -mondtam,- "legalábbis ami a nagyméretű prédikálást illeti. A jámbor emberek figyelme mellett a bűnösökét is felkelti. Krisna megjelenése előtt nem voltak démonok Vrindávanában. Tehát számíthatunk rá, hogy lesz ellenzék. Srila Prabhupada azt mondta: 'Ha nincsenek ellenségeink, az azt jelenti, hogy nincs prédikálás sem.' De ezekben a helyzetekben mindig tanúi lehetünk, hogyan avatkozik közbe az Úr, hogy segítse a bhaktáit."


Srila Prabhuada azt írja: "Mikor valaki odaadó szolgálatot végez, gyakran előfordul, hogy irigy emberek élnek körülötte, és gyakran számos ellenség próbálja legyőzni vagy megállítani… Az ateisták bármikor képesek zaklatni a bhaktákat, ezért Caitanya Mahaprabhu azt javasolta, hogy egy bhakta legyen nagyon türelmes velük szemben. Bármi történik, folytatnia kell a Hare Krisna mantra éneklését és prédikálását, mert ez a prédikálás és éneklés jelenti az élet tökéletességét. Énekelnünk kell és prédikálnunk arról, milyen fontos életünket minden szempontból tökéletessé tenni."

[Srimad-Bhagavatam 4.24.67., magyarázat]
 
 

Srila Indradyumna Maharaja naplója 10. rész 9. fejezet
2009. július 1-4.
 
 
Ez egy épp aktuális levél, amin keresztül Sri Krisna Az Istenség Legfelsőbb Személyisége, és egyben persze legjobb barátom, mindazon dolgok ellenére amiket elkövetek ellene üzenete nekem pont most mikor oly nagy szükség van az efféle bátorításra, illetve az eddig sikeresen kontroll alatt tartott dühöm kitörni akarásakor. Úgyhogy ha bár 10-es skálán 8-as ölhetnékem és orrtörhetnékem van, mégsem fogok bántani senkit. Inkább megpróbálom tovább énekelni a mahamantrát. Meg felidézem magamban, hogy milyen gyalázatos egy kutyais vagyok és mindjárt rájövök, hogy az ellenség bizony mindig bellül van. :)
 
Gauranga