Menü

“Az légy aki vagy”


Nem mind arany ami fénylik. Avagy sokszor csinálunk úgy mintha lennénk valakik, de közben meg nem is. Ezen általában különböző mértékben mindenki át megy. Hiszen végül is erről szól ez az anyagi világ. Itt azok lehetünk akik nem vagyunk. Kapunk egy testet és akkor azonosíthatjuk magunkat a test köré fonódó világgal, érzésekkel, történetekkel.

Aztán mivel az élőlény hajlamos még a csalásra is, ezért szereti magát sokkal többnek mutatni annál is mint aminek amúgy látszik és ilyenkor különféle elrendezéseket tesz, hogy mások, másképp lássák. Mindenki szeret sokkal jobbnak látszani mint amilyen valójában. Ideig-óráig megy is a dolog, de általában elő jön az eredeti természet és akkor hipp-hopp ugyan ott találjuk magunkat, ahol a part szakad. Vagyis megbukunk és akkor valami másba kell fognunk kezdenünk.

Ezért sokkal jobb, ha az ember nem próbál meg többnek látszani annál mint ami valójában, hanem épp ellenkezőleg. Megpróbál minél kevesebbnek és jelentéktelenebbnek tűnni. És akkor pont az ellenkezője fog vele történni, ha lebukik, mint ha többnek mutatná magát…