Menü

Az őrült világ dimenziója, avagy „ jó pap holtig tanul.”


Most keltem fel. Devla Deva :)  két napig ontotta rám a kegyét, amit én főleg ágyban fekvéssel és böjttel vészeltem át.

 

A gyógyító böjt

Mikor beálltam a Krisnások közé, akkor az első dolog amit megtanultam (Persze a saját bőrömön, ahogy az a magamfajta ostobáknál már csak lenni szokott.) az az volt, hogy az Ayurvéda mindent böjttel gyógyít. Vagyis a koplalás valóban nagyon jó a testnek. Azóta az ilyen általában 1-2hétig is elhúzódó taknyos dolgokat max. 2+1nap alatt le szoktam tudni. (Ez is a bhakták kegye.)

 

Aztán ma megfürödtem, de meg azért nem borotválkoztam és hétköznapi ruhát öltve elindultam a Govindába, hogy majd a Harinám teljesen rendbe tesz, de Krisna mást tervezett és esett az eső. Mosolyogva idéztem fel azokat az időket, mikor az egri tehénpásztorfiúkkal a Páda-Yátrán locsogó esőben is menetelni és énekelni szoktunk, majd imádkoztam Krisnához, hogy nyilvánuljon meg ugyan ez a lelkesedés a pesti Bhakták szívében is, mert akkor az már igen csak ott lesz a szeren.

 

Navaratna

Aztán a Govindába a Harinám helyetti egy órában körül néztem a Shoppot, mert ilyet általában nem szoktam tenni (Csórikám lévén, nem fájdítom a szívem semmi után, még mielőtt valaki félre értené.). Így meg is találtam a Navaratnát, amiből pont a mai napon érkezett egy olcsóbb kiszerelés, ami nem ezüstből, hanem rézből van.

 

Megörültem neki, mert ez a kavacsa („Ereklye”) segíti legyőzni a rossz bolygó állásokat és segíti jobban érvényesülni a jó hatásaikat. (Állítólag…) Gyorsan vettem is egyet, amit az új pultos „mataji” nagy lelkesedéssel fogadott és a kezében méregetve, hol az ékszerre, hol rám pillogva megjegyezte, hogy „vadító”…

 

Hirtelen nem is tudtam, hogy köpjek-e vagy nyeljek,  üssem-e vagy rúgjam, inkább kussoltam és azóta is próbálom bemagyarázni magamnak, hogy egy erényes matajiról van szó vagy félcentis piros pöttyel a homlokán és csak az én szennyes elmém értett félre valamit Kali-Yugának a félreértések korának köszönhetően… (Meg imázom, hogy ha ezt elolvassák egy páran, még azért leengedjenek éngem oda.)

 

Aztán egy nagyot bhajanoztunk Gadagrája Prabhuval, aki egy nagyon nagy dallamot szokott játszani ilyenkor, amit mindig elfelejtek, ha ő nincs jelen.

 

Repülős Strici

Majd ahogyan a konyha felé tartottam (Innen irogatok mostanság) beleszaladtam a Váci utcába a „Repülős Stricibe” (Lásd régebbi bejegyzések) aki most Pilóta öltönyben egy a zsebében elrejtett dudával lépett oda a hűvös idő végett megfogyatkozott turista „áradathoz”.

 

Mikor mellém ért hangosan megnyomta a dudát, kínjában rám nevetett és azt mondta, hogy: Meg fogok őrülni, mi lesz velem? Csak annyit mondtam, hogy mész a pokolba, de ne aggódj, mert viszek neked oda is könyvet, meg prasadamot. Aztán meg egy Gourangát.

 

Ezután egy laza buszozás következett,

ahol is megértettem, hogy mi is történik körülöttem. A hátam mögött az egyik megálló után, magabiztos fiatalok beszélgetésére lettem figyelmes. Általában nem foglalkozom a hülyegyerekek (Elnézést a kifejezésért…) gagyi dumájával, de ez annyira ultra gagyi gengszter duma volt, hogy hirtelen az futott át az agyamon lehet, hogy a hátam mögött éppen az egyik tv-társaság sohavégetnenmérő szuperbéna szappanoperájának forgatása zajlik. Megfordultam, de kamera nem volt sehol, így konstatáltam a tényeket, hogy akkor igazából lehet, hogy már ez a természetes. Lehet, hogy idáig süllyedt már a világ…

Pedig csak 2 napot aludtam át…

 

Akkor ez itt nem egy szentírás, csak az én őrült látásmódom. Nem szégyellem leírni és ily módon feltárni az elmém, mert a vissza jelzések amiket általában kapok, minden bizonnyal az okulásomat szolgálják. harciszerzi@gmail.com  Jelezz te is, ha fölhúztalak, vagy valami más… :)

 

Mert „Jó pap holtig tanul.”

 

GOURANGA!!!