Menü

Az ÚtOn


Van amikor úgy állnak a csillagok, hogy minden, de minden össze jön. És van amikor úgy állnak, hogy úgy néz ki, minden de minden össze fog jönni. Az emberek általában ilyenkor szoktak boldogok lenni. Én próbálok nem. Mert tudom, hogy csak ideig óráig tart a helyzet, hogy aztán minden szépen össze omoljon egyik pillanatról a másikra, és váljon minden épp az ellenkezőjévé mint amilyennek most tűnik.

az ÚtON

Mondhatják rám, hogy pesszimista, de én nem gondolom ezt magamról. Sokkal inkább a realista kifejezést használnám, aki rá jött, hogy egyetlen egy dologban bízhat meg ebben a világban. Abban amit ő maga megcsinál és elintéz. Minden más csupán szerencse játék. Hiszen vagy megcsinálják, vagy nem. És általában ez utóbbi a gyakoribb. De ettől olyan szép igazából ez az út. Mert változatos. Ahogy a bölcsek mondanák, nem a cél a fontos, hanem az út.” Vagyis az út az ami boldoggá tesz, nem a cél.

Ha valaki képtelen megtalálni a szépet és a jót a jelenjében, és arra vár, hogy egyszer valamikor majd a távoli jövőben jó lesz, akkor nagyot fog csalódni majd a távoli jövőben, hiszen az igazából nem létezik. Mert csak a jelen létezik, az itt és a most, ami maga a folyamatos változás. A múlt és a jövő illúziója, csak ebben az anyagi világban fontos, ugyan úgy mint a boldogság és boldogtalanság kérdése. Valójában a lélek számára nem léteznek, hiszen a lélek örök és boldogsággal teli. Amíg ezzel nem vagyunk tisztában életünk minden pillanatában, addig tudhatjuk, hogy hat ránk az anyagi energia, vagyis a tudatlanság befedi minden tudással rendelkező természetünket.

Szóval amennyire most elhiszem, hogy jó, vagy hogy van minek örülnöm, vagy bele élem magam egy kicsit is a minden össze jön élménybe és amennyire engedem, hogy az anyagi boldogság elvarázsoljon, ugyan annyira fogok szenvedni a hamarosan valószínüleg bekövetkező épp ellenkezőjétől.

Pedig a valódi, legnagyobb boldogság az, mikor minden hullám össze csap a fejed felet, mindenki utál, semmi sem jön össze, nem tudod mihez kezdjél, hol fogsz aludni, mit fogsz enni holnap, de te meg egy cseppet sem foglalkozol ezzel, hiszen tudod, hogy igazából mindig minden rendben lesz, úgy ahogy lennie kell, mert másképp nem lehet. Az a csibész kis kék fiúcska, úgy rakta ezt a világot, hogy csak a jó irányba tudjál menni belőle, még ha néha meg is próbálsz belefulladni egy-egy feneketlen pocsolyába.

Nincs menekvés. Ő is azt mondja: “Mindenki minden tekintetben az Én utamat járja”