Menü

Azok a csudás tulipántok


Csak kettőt kapott a kötéllel. Az egyik a koponyáján csattant, a másik meg a száját verte be egy kicsit. Ha igazi lett volna a fegyver, akkor bizony most csúnyán vérezne, két helyen is a feje. -gondolta. De egy óra gyakorlás után két ilyen hibát simán megengedhető volt. Pláne saját magának, hiszen ellenfele nem volt más, mint az az ujjnyi vastag  körülbelül 30 centis hegymászó kötél, két jókora bumszli csomóval a végein, amit egy pár napja mindenüvé magával hurcol, hol itt, hol ott elhelyezve a ruházatán. Új szerelme bizony így nézettki ilyen paraméterekkel rendelkezett. Japánban úgy hívták, hogy Kusari-fundo, vagy manriki. A tízezer erő lánca, vagy ami sokkal jobban tetszett neki, a tízezer lehetőség lánca.

piros-sárga tulipánok

A boltban ahol szerezte a kötelet, csak kék és fehér volt, de ezt egy cseppet sem bánta, hiszen szerette a kéket a fehérrel. Sőt mikor átment, hogy az Istenkének is megmutassa a tempiben az új játékát, akkor ők is ugyan olyan kék fehérben voltak, mint a kötél. Vagy a kötél volt inkább ugyan olyan kék-fehér mint az Istenke ruhája., ezt nem tudta igazából azóta sem eldönteni. De nem is töprengett rajta túl sokat, hanem inkább nagyon találékonyan el  nevezte mindjárt a két csomót a kötél két végén, a patentosabbat Gaurának és azt amelyik kirolytosodott, Nitáynak.

Meg leadta a csokor tulipántot az Istenke konyhájánál, hogy akkor az oltáron talán, bár nem biztos hogy jobban fog mutatni mint a kertben ott a ház mellet, ahol mostanában kaszálni lehetne azt a rengeteg tulipánt, de mindenképpen nagyobb haszna lesz, hiszen egyrészről Istenke szereti a virágot úgy hallotta, meg egyszer régebben már hozott is Neki.

Másrészről, meg ott a ház mellett mostanában nem sok mindenki látná azokat a tulipánokat, mert rajta kívül nem sokan mennek arra felé, csak az a vemhes macska, aki tutira oda fog kölykezni valahová a zegzugos pincébe, meg az a két sün, amelyikből az egyik csak úgy szalad mint valami tüskés patkány, a másik meg halottnak tetteti magát, ha találkoznak. De őket úgy gondolta annyira nem zavarná, ha néhány tulipántal kevesebb lenne a kertben, neki meg mivel főleg sötétben veszi birtokba a házat, fel sem fog tűnni, talán csak akkor, ha viszont láthatja őket az Istenke lábainál és akkor eszébe jut, hogy na azokat akkor ő szedte Neki…