Menü

Hogyan tovább a megvilágosodás után, avagy bajnoknak születtél!


Ahogy a szabad vallásgyakorlás burjánzik a demokráciának nevezett kapitalista kasztrendszerben, mely megőrizte innovatívosát, hogy újabb és újabb ötletekből csináljon eladható terméket, úgy bukkannak fel egyre az újabb és újabb tanítók, mesterek, kik a saját bevallásuk szerint megvilágosodtak. Karizmatikusságuktól függően csapódnak aztán hozzájuk a követők, akik különböző célokkal igyekeznek ideig óráig utánuk.

Ezt a bejegyzést erre a zenére írtam:
Fedde Le Grand @ Solar Dance Arena Burgas Bulgaria

Néhány ügyesebb egy egész vallást képes összehozni, és magát próféta szerepben feltűntetni, mint Isten által felhatalmazott közvetítő adni tovább a „valahonnan” érkező híreket. Na de hogyan döntsem el, hogy én kit kell, hogy kövessek? Milyen tanításokat kezdjek el magamévá tenni? Milyen gyakorlatokat csináljak, vagy netán alapítsak én is vallást ha már néhány spirituális élménnyel a hátam mögött a hétköznapi életet élő emberektől különbözővé váltam?

Mielőtt azt gondolnád, hogy megmondom a tutit, sajnos, ki kell, hogy ábrándítsalak, mert fogalmam sincs róla igazából, hogy ki vagy és mire van szükséged ahhoz, hogy leakadjál a kattanásaidról és tovább tudjál lépni a következő szintre. Hiszen ehhez először is meg kéne, hogy ismerjelek, és előbbre kéne tartanom mint te épp most…

Mi az a megvilágosodás?
A megvilágosodás nem egy pillanat, vagy folyamat, vagy egy reggel felkelek és meg vagyok világosodva élmény. A megvilágosodás tulajdon képen egy  folyamatos fejlődni és jobbá válni akarást jelent, mely folyamatos egymás utáni megvilágosodás szerű élményből áll. Ezek a megvilágosodás élmények nem egy-egy alkalmak, hanem tulajdon képpen folyamatosan egymás után következő élmények, ha valóban megvilágosodásról beszélünk.

Természetesen fantasztikus és megvilágosodással kapcsolatos élménye igazából mindenkinek volt már. Amikor nagyon rá jöttél valamire, és teljesen rá flesseltél, hogy „ÚrIsten mire jöttél rá”. Ilyen volt már minden bizonnyal neked is. Ha nem lett volna, szinte biztos vagyok benne, hogy nem is jutottál volna el eddig sem ennek a cikknek az olvasásával.

A különbség közted és a mai legtöbb spirituális tanító között az, hogy te nem írtál belőle (még) könyvet, nem nevezted el valami agyament néven a felismerésedet és kezdtél el élni belőle megélhetési guruként.

A Megvilágosodás fajtái:
A Védikus Jógaszentírások azt mondják, hogy a lélek SAT, CIT és ANANDA, vagyis örök, tudással és boldogsággal teli. De itt ebben az anyagi világban be fed bennünket az 5 durva fizikai elem (Test:föld, tűz, víz, levegő, éter.), és a három finom fizikai elem (Szellem: Elme, intelligencia, hamis egó.). Ezek az elemek befedik ezt a tökéletes és örök tudást, így mindig amikor valami új dolgot tanulunk meg, ismerünk fel, vagyis lehántunk egy újabb réteget, mint a hagymáról a héját, akkor mindig egy kicsit közelebb kerülünk az önvalónkhoz, vagyis mindig egy kicsit jobban megvilágosodunk.

Így meg lehet világosodni a szakmánkban, az élvezetekben, a szolgálatban, az életfeladatunkkal kapcsolatban. tulajdon képpen mindenben amit csak tanulni lehet. Persze a valódi megvilágosodás az a spirituális megvilágosodás, hiszen Buddhára sem úgy emlékeznek, hogy egy nagyszerű ács volt, vagy valami más. Így a továbbiakban egy az egyben erről beszélek neked.

Mindenki megvilágosodott aki azt mondja?
Igen persze. Mindenki meg van világosodva. Abban a pillanatban megvilágosodtál amikor előző életedben amikor a tanítók a guruk, vagy éppen te magad prédikáltál sok millió hit társadnak, hogy egy nap a végítélet napján majd el jön a pillanat amikor mindannyian elhagyjátok az addig ismert világot, és útra keltek. A végtelen sötét barlangokon át a kitartás erdején keresztül, a kínok mezején át, a  legkeményebbekkel eljuttok az ígéret földjére, a hatalmas ragyogással teli mennyországhoz, és ott csak egy közületek, a kiválasztott, bebocsájtást nyerhet és egy új életet kezdhet.

És te voltál az a kis sperma aki megnyerte ezt a verseny, lenyomtál mindenkit, megtaláltad a kaput amit nem mutatott meg senki, hiszen mindenki más is ugyan azt kereste, hogy ő nyerhesse el az emberi létezés ajándékát. Végtelen mázlink volt, hiszen a hatalmas megmérettetés végén az ajándékunk egy emberi test volt.

Aztán eltöltöttél 9 hónapot a dermedt sötétségben egyedül, és nem tudtad, hogy mi lesz veled, hiszen erről már nem szóltak a tanítások. Mert amikor kérdezted a SpermaGurukat, hogy de mi lesz utána, mi lesz veled, ha te leszel a kiválasztott, a bajnok, akkor mi lesz utána, akkor egyikük sem tudott neked olyan választ adni ami kielégített volna. És ezért ott bent rengeteget, egészen pontosan 9 hónapot meditáltál a következő életeden, mert tudtad, hogy ez is véget fog érni egyszer, mint ahogyan minden véget ér ebben az anyagi világban.

És akkor egyszer csak megszülettél, megláttad a fényt, ismét megvilágosodtál, majd megismerted anyukád a családod a többieket, akik szintén mind bajnokok, hiszen egyszer egy ugyan ilyen hatalmas küzdelmet nyertek meg mint te. Majd megtanultad használni először a tüdődet, aztán a hangszálaidat, szemed kezed lábad.

Megismerted a többi bajnokot, akikre eddigre már nem biztos, hogy bajnokként gondoltál, hiszen a kis sperma gondolkodás módot nehéz levetkőzni. Aztán el jött a nap, hogy mindezt elolvastad, és most már tudod, hogy valami különleges ajándéknak vagy a birtokában, amivel persze nem vagy elégedett, mert még sperma korodban is azt hitted, hogy mi lesz, ha nem te leszel a leggyorsabb, legerősebb, és ezt a gondolkodást most is megőrizted.

Pedig tökéletes vagy én mondom neked. Ezt onnan tudom, hogy én is tökéletes vagyok. És ezt onnan tudom, hogy A Védikus Jógaszentírások melyek a legősibb írásai a földnek is ezt mondják.

Szóval most megint megvilágosodtál, hogyan tovább?
Tök egyszerű, írhatsz róla könyvet, blogot, alapíthatsz rá vallást, nyithatsz rá iskolát, és élhetsz belőle, hiszen azok az emberek akik nem olvasták ezt még nem tudják, hogy ne legyenek olyan gecik mint eddig, hanem kezdjenek el emberként gondolkodni.

Hiszen a Védikus Jógaszentírások a világ legősibb könyvei írnak egy népről, akiket csak Huna-ként emlegetnek, lovon jártak, íjjal öltek, és legyőzhetetlen harcosok voltak, magas spirituális szinten. Ennek a népnek a gyermekeként élsz, és ennek a népnek a nyelvén beszÉLSZ ha ÉRtedd amit írOK.

És mi Magyarok, Hunok ős idők óta használjuk ezt a kifejezést azokra az ember társainkra akik úgy élik életüket, hogy másokat kihasználnak, lenéznek, maguk alá gyűrnek, hogy: „Ez egy Geci.”

Szóval ha megvilágosodtál, megint, vagy most is, akkor ez a következő lépés, hogy ne gondolkodj úgy tovább mint egy sperma. Ne akarj kiemelkedni, másokat magad alá gyűrni, lenyomni, hanem épp ellenkezőleg tegyél. Hiszen az emberi létforma arra való, hogy másokat is felemelj, segíts, emelj, ragyogtass. Ne pedig a saját fényedben akard füröszteni a körülötted lévőket.

Akkor most hogyan döntsem el, hogy kitől érdemes tanulni, hogy ki van megvilágosodva?
Nagyon egyszerű. Tudd meg, hogy miként viselkedik másokkal, hogyan tekint más emberekre, hogyan viselkedik azokkal akiknek szüksége van segítségre. Egy társadalmat és az egyént is úgy kell megítélni, ahogy az elesettekkel és segítségre szorulókkal bánik.

Ha a tudásából mindig mindent teljes mélységében át ad viszonzás várása nélkül, akkor könnyen előfordulhat, hogy téged is hozzá tud segíteni a következő lépcsőhöz.

És akkor most honnan tudom, hogy megvilágosodtam-e vagy nem?
Nagyon egyszerű. Az élet folyamatosan adja a megvilágosodás élményeket, ha akarsz fejlődni őszintén. Egy idő után ezek a megvilágosodás élmények elég erősek lesznek ahhoz is, hogy változtass az életeden, új szokások, új barátok, új érdeklődés. Ha megugrod ezt is, akkor elkezdesz még intenzívebb és még sűrűbb megvilágosodás élményeket tapasztalni. De ez még mind semmi, hiszen csak el kezdted az emberi életedet, hiszen az emberi test erre való…

Aztán amikor eléggé megváltoztattad a szokásaidat a gondolataidat, el kezdesz ragyogni, és az emberek észre veszik, hogy más vagy mint ők. Te pedig egyre jobban meg leszel győződve róla, hogy biztos, hogy nem vagy megvilágosodva, mert közben annyira érzékennyé válsz a saját ostobaságaid miatt, hogy mindenkit a mesterednek fogsz tekinteni, akitől tanulnod kell valamit ha már találkoztatok.

Aztán ezek a megvilágosodás élmények ahogy egyre alázatosabbá és egyre bölcsebbé válasz egyszer csak úgy megsűrűsödnek, hogy nem is lesz olyan pillanat amikor nem leszel megvilágosodva. Persze eddigre már régen nem fog érdekelni a megvilágosodás, mert egészen más dolgokkal leszel elfoglalva.

És persze az emberek, ha már néhány lépéssel előbbre jársz hajlamosak kinevezni téged megvilágosodottnak. Te meg persze tetszeleghetsz ebben a fényben, és csak te fogod tudni, hogy nem is, és az embereknek majd különböző magyarázatokkal fogod palástolni a saját gyengeségeidet.

De ha őszintén folytatod az utadat, akkor egy nap el jön tényleg a pillanat amikor nem múlik el a megvilágosodás élménye 1-2 perc, óra, nap, vagy hét, esetleg hónap után, hanem úgy maradsz. Na és akkor a többi megvilágosodott is látni fogja, hogy megvilágosodtál. És amikor ők azt mondják, hogy megvilágosodtál, akkor onnan tudhatod, hogy túl vagy azon amire áhítoztál.

Ha előtte akár csak egy pillanatra is elhiszed, vagy kijelented, hogy megvilágosodott vagy, abban a pillanatban bezárod azt a kaput ahonnan a fény érkezik.

Tolj egy Like-ot a bejegyzésre, ha tetszett!
OSzd meg, ha másokkal is jót tehet!

Jó utat, és sok kitartást neked BAJNOK!
Horváth Ádám Ninjutsu és Jóga oktató
Budapest 2015.03.12.