Menü

Bhagavad-Gita Free Download (hun.)


Két napig dolgoztam ezen, hogy mától akkor bárki bármikor olvasgathassa egyik kedvenc könyvem "digital" verzióját Srila Prabhupada tolmácsolásában a:

Bhagavad-Gita úgy ahogy van-t

Sokan, sokféle képpen hívják ezt a különleges könyvet. Ami nekem a legjobban tetszik, az az "India Kincse" és az "India Bibliája" elnevezés.

Ez az alkotás több mint 5000 éves. Szanszkrittül íródott, akárcsak az összes többi védikus szentírás. Ez a legősibb nyelv, ami csak létezik. Úgy is nevezik: "Az Isteni nyelv"

Egy hatalmas háború kezdetekor, melyet kuruksetrai-csatának neveznek, mondta el Személyesen az Istenség Legfelsőbb Személyisége, Sri Krisna jó barátjának a hatalmas harcosnak, Arjunának. Ezért is nevezik így "Bhagavad-Gita". Szószerinti fordításban azt jelenti: "A Legfelsőbb éneke".

Ez egy végtelen könyv, melyben az abszolút igazság van leírva, ami ugye végtelen… :) Akár hányszor el lehet olvasni, mindig olyan lesz, mintha valami újat ismerne meg az ember, minekutána egyre mélyebben és mélyebben értheti meg a létezés titkát és értelmét…

Gondolatok a Gítáról

Ő Isteni Kegyelme A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda:

"Nem fedeztem fel és nem talltam ki semmi újat. A Bhagavad-gítát úgy adtam elő, ahogyan van, ennyi az egész."

Albert Einstein:

"Amikor a Bhagavad-gítát olvasom, azt kérdezem magamtól, hogyan teremtette Isten az univerzumot. Minden más feleslegesnek tűnik."

Mahatma Gandhi:

"Amikor csalódás ér, és már a remény halvány sugarát sem látom, akkor a Bhagavad-gítához fordulok. Rálelek egy-egy versre, és hamarosan mosolyra derülök magamban a tengernyi bánat közepette. Kívülről nézve tragédiákkal teli az életem, de a Bhagavad-gíta tanításának köszönhetően mindez nem hagyott bennem maradandó nyomot."

G. W. Hegel:

"A lenyűgöző Bhagavad-gíta határozott képet ad, segítségével felfoghatjuk az indiai vallás és filozófia egészét és végső célját."

Thomas Merton:

"A Gítát India vallásos kultúrája legfőbb irodalmi alapjának tekinthetjük. Ez a fordítása és magyarázata szintén örök érvényességét bizonyítja. Bhaktivedanta Swami azt a hasznos figyelmeztetést hozza el a Nyugatnak, hogy a mi magasan aktivizált és egyoldalú kultúránk olyan krízissel került szembe, amely önmegsemmisítéssel végződhet, mert nélkülözi egy hiteles metafizikai tudat belső mélységét. E mélység nélkül erkölcsi és politikai kijeneltéseink nem többek puszta szavaknál."

A Bhagavad Gitát ajándékba kapod tőlem pdf-ben, ha feliratkozol a hírlevélre… Ezt itt tudod megtenni:

Már megyek is feliratkozni–>

+ itt tudsz letölteni

Sanskrit betűket  az ajándék könyvekhez

+Ezt is

+Ezt is

és akkor biztos jó lesz

Gouranga!