Menü

Boldog Szülinapot az Istennőnek, Srimate Rádharáninak


Ő Isten Szerelme:

Srimate Radharani

Mert hát ez van ma. Srimate Rádharáni születés napja. Persze lehet, hogy a védikus írásokban nem oly mértékben elmerült barátaim, vagy a másféle szent írásokat forgatóknak ez furcsa lesz, de bizony Istennek is van Barinője. Méghozzá nem is akármilyen. Hanem a leggyönyörűségesebb teremtés az egész világon.

Ő igazából nem más, mint az úgy nevezett Hládini Shakti, vagyis Krisna Gyönyör energiája. Mint olyan, nem különbözik Sri Krisnától, mert ők egy, és mégis két külön személyiség. A leggyönyörűségesebb szerelem az ami Krisna és Rádharáni között van. Ez a szerelem az ami ebben a világban eddig a legtovább tartott, hiszen kezdetek és vég nélküli. Rádharáni annyira szereti Krisnát, hogy egyszer azt mondta, hogy ha Krisnának van valaki aki jobban elégedetté tudja tenni, mint Ő, akkor Krisna mutassa meg neki azt a személyt, mert Ő elmegy hozzá szolgáló leánynak.

Persze még rengeteg történet szól arról, hogy ők miként élik az életüket a végtelen és gyönyörrel teli Sri Vrindavana Dhámában, ha valakit jobban is érdekelnek az efféle igaz szerelemről szóló történetek, érdemes utána olvasni. Főleg mert ezek a történetek olyan személyek elbeszélésében, olyan kifinomult stílusban beszélődtek el, hogy már csak a szvak minőségétől meglágyul a szív aki csak hallgatja őket.

Srimate Radharáni nem más, mint maga a Szeretet. Ő a szeretet Istennője, a legmagasabbrendű odaadás és önzetlenség megnyilvánult formája és személyisége. Ő az a személy akinek Isten egyetlen kérésének sem tud ellen állni, és akin örökké az esze jár. Mert ők az Isteni pár, vagyis akik örökkön örökké együtt járnak, léteznek és egyikük sem lehet a másik nélkül. Az Ő kapcsolatuknak a tanulmányozása minden emberi szívet elégedetté tesz és nagy megnyugvást bocsájt az elmére.

Ezen a napon a legkedvezőbb imádkoznunk Rádhe-hoz, aki sokkal kegyesebb Sri Krisnánál, hiszen az Ő szeretete abban nyilvánul meg, hogy Krisnát nem akarja kisajátítani magának, hanem azt akarja, hogy minél több élőlény szeretetét megkahassa, és ezért Rádharáni alig várja, hogy megkérjük, had segítsünk neki abban, hogy szolgáljuk Istent. Ő mindig viszonozni fog, mert ha bennünk feltételekhez kötött élőlényekben csak egy parányi mértékben is felcsillan a Krisna Prema (Az Isten iránti tiszta szeretet) iránti vágy, vagy eltorzult formája, akkor az egy jó lehetőség, hogy haladjunk tovább a Vrindavanba vezető úton…

Ez itt a Rádha Kund. Isten Szerelmének kedvenc Tava. (thx Banki)

Mikor 2007-ben itt jártam, belebújtam és imádkoztam, hogy had ne jöjjek ki belőle, de az életösztön erősebb volt és feljöttem a felszínre. (Talán még dolgomvan.:)