Menü

Dejavuday, vagy kísér a múlt…


   A tegnapi KO. után ma kihagytam a hajnali kelés és vagy 7-ig aludtam. Az a helyzet, hogy hetente-kéthetente egyszer ki kell aludnom magamat és töredelmesen bevallom, hogy ilyenkor bizony nem kelek fel 4-ig. Főleg komolyabb edzések után kell kivennem ezt az extra pihenőt, különben egésznap fáradt és rendkívül házsártos vagyok, ami cseppet sem megfelelő, ha az ember nap mint nap az utca embereivel foglalkozik.

  Deadlyvel voltunk ismét ketten a meki előtt.

Visszatérő vendégek.

  Vannak olyan napjaim, mikor főleg olyan emberekkel találkozok, akikkel már korábban beszélgettem. A mai is egy ilyen volt.

  Majdnem minden nap mikor itt voltam Egerben jött egy fiú bringával, megállt mellettem széles mosollyal az arcán és a kezembe nyomott némi adományt, aztán egy Haribolo után el is illant… Ma jött megint. Viszont most elkaptam pár szóra és jobban szemügyre vettem. Kérdeztem, miért tesz így minden alkalommal? Mondta, hogy már nem sokáig lesz így, mert megy Debrecenbe felderítőnek. Próbáltam enyhén lebeszélni és elmesélni néhány sztorimat, mikor én szolgáltam a 25.Klapka György Gépesített Lövészdandár-nál, és értette is. Próbáltam hívni az Úr Caitanya seregébe, de neki most ezt a filmet meg kell néznie mindenáron.

  Aztán Ricsi is kérdezte ki ő, mert neki is szokott hasonló hangulatban adományozni. Elmondtam, hogy egy honvéd. Aztán pár szót beszéltünk még a seregről, mikor is kiderült, hogy bizony Ricsi is készült egykoron a Francia Idegenlégióba, amin bizony vagy 10pecig mulattam. ( Még most is megmosolyogtam, ahogy leírtam.)

  Szóval Ricsi már jól döntött és beállt a világ legmagasabbrendű alakulatához, az Úr Caitanya Sankirtan hadseregébe…   Gyertek ti is…

  Aztán jött cowboy atya is és egy kedves kézrázás erejéig ismét a vendégem volt.

  Meg van egy másik fiú, aki minden nap ahányszor arra jár hangosan Gourangázik. 2hete hallott először a Krisnásokról úgy komolyabban és azóta nagyon bír minket. Tegnap még egy könyvet is vett és talán eljön szombaton az Úr Nityananda megjelenésének örömére rendezett fesztiválunkra is. Adjátok a kegyeteket, hogy így legyen…

  Aztán van még egy másik fiú is, aki nagyon magas és mindig párban jár valakivel. Ő sosem adományoz, mindig csak mókázunk. De mindig odahozza épp aktuális társát, akit aztán közösen ráveszünk, hogy pár forintot vissza adjon abból Istennek, amit kapott Tőle…

  Persze még vannak sokan mások is, akikkel csak egy pár mondat erejéig beszélünk, hogy tetszik-e a könyv amit vittek, meg hogy új hónap van és akkor lehet megint adakozni. (he-he)

Ízisz, avagy az istennő újra színre lép.

  Közben pedig a napokban a kezembe került egy új könyvünk az India rejtett kincsei és ő bizony egyértelműen megválaszolja, hogy ki is az Istennő valójában:

„Durgá az anyagi teremtés istennője. Szólítsák bár a görög nevén (Gaia), az afrikai nevén (Osun), az egyiptomi nevén (Ízisz) vagy a világ különböző tájain használt több száz neve bármelyikén, mindig ugyan arról az istenségről van szó. Ő a Földanya, szanszkrit nevén Bhú. A Bramha-samhitá (5.43) leírja, hogy az anyagi világ nam más, mint Durgá szolgálatának a színtere…"

  Szóval gyermekkoromban egy Durgá templom romjai között játszottam a legszívesebben… S bár a múltkor mikor Szombathelyen jártam ismét ellátogattam a templomba és kértem az Istennőt (Bár akkor még nem volt tiszta, hogy ki is ő valójában?), adja a kegyét, hogy tudjak fejlődni a lelki életben, most már bizonyos számomra, hogy sajnos túlzottan vonzódom az anyagi energiához…

  Adjátok a kegyeteket, hogy tudjak fejlődni a lelki életben és tudjam osztani Srila Prabhupáda könyveit…

DeviDeva Prabhu

  Akkor a végén, de semmiképp sem utolsó sorban, örömmel jelenthetem be egy újabb könyvosztó bhakta blogját, mely az idei évtől érhető el a nagyközönség számára és egyből betettem a linkek közé, ahogyan illik. Ő egy nagyon komoly és alázatos személy és mindemellett legalább 10éve könyvosztó bhramacári. Sok sikert:   

    http://www.ddd.krisnaudvar.com/

 Gouranga!