Menü

Dübörög a Yuga Dharma


-Mc, ez a te napod! Mondja nevetve Caitanya pr, az utolsó csurgói pihenőnk végén.

-Köszi, akkor a múlt hét meg az én hetem volt! Mondom vissza nevetve.

-Igen akkor már két heted lesz ezzel együtt. Mondja egy mosollyal az arcán Tirthapáda pr.

-Sőt, akkor ez a te hónapod! Nevet tovább Caitanya pr…

-Igen. Válaszolom. –Fogalmam sincs hogy miért tett Krisna ilyen helyzetbe? Teszem fel a kérdést.

-Biztos szépen imádkoztál. Mondja megint a nagy vezír… -Na kezdhetjük…

Aztán kezdjük, illetve inkább folytatjuk a Harinámot, a szent nevek éneklését…

Hare Krisna Hare Krisna

 Krisna Krisna Hare Hare

 Hare Ráma Hare Ráma

 Ráma Ráma Hare Hare

  Bár kezdőkrisnás vagyok, azt kell mondanom mégis csak, hogy ez az életem. Úgy értem, mielőtt beálltam volna, akkor is mindig zenélgettem, meg dúdorásztam valami féle nótát, de mikor megtudtam, hogy van egy olyan dal is amit sosem lehet megunni, akkor egyből kíváncsi lettem.

-Ez a lélek-dala. Mondta nekem és a cimborámnak, a Győzőnek Lila Suka pr… Én meg elhittem… Azóta is énekelem.

Szóval dübörög a Páda-Yátra2007

  Kértem az Urat, adjon nekem képesítést, hogy figyelmesebben tudjam énekelni a szent neveit. Mert Harinám közben is mindig csak el-elkalandozik „őkegyelme”-kedves elmém. 2003-ban voltam először ezen a zarándoklaton, akkor még csak egy hetet. De örök érvényű emlékként égett belém a bhakták kegyéből. Azóta minden évben jöttem, amennyi időre csak tudtam. Hiszen ez a YUGA-DHARMA. Akkoriban karatalozgatni tanultam és egyből kicsengett, ha elmében másfele jártam. De mióta már talán álmomban is menne, azóta megint csak el-elutazgattam néha az univerzumban.

  Az Úrhoz fordultam hát, hogy enyhítsen szenvedéseimen, hisz kihez máshoz is fordulhattam volna segítségért ? Ő meg nem variált, úgy rendezte a sorsok fonalait, hogy csak én maradtam a Pádayatrán aki tud Harmóniumon játszani.

  Most egész nap énekelek (6-7 óra) és minden egyes pillanatra koncentrálnom kell, különben semmi perc alatt szétcsúszik az egész „zenekar”. :)

  A Pádayatrán részt venni az nagyon nagy tisztulás, hát még Harinámot vezetni… Az már olyan nagy, hogy csak kevesen bírják elviselni. Tényleg így van, hiszen mióta figyelemmel kísérem, illetve részt veszek a zarándoklaton, azóta folyamatosan cserélődnek a Bhakták. Főleg az előénekesek. Csak egyetlen egy embert ismerek, aki már évek óta az oda-adó szolgálatban töretlenül csinálja annyi minden mellett még a Harinám vezetést is, ő pedig nem más mint Áryadeva pr. Ő most a szállás szervezőnk és még egy pár napig eltart neki míg a hátralévő 10 napot is elrendezi, de utána jön és akkor megint tudjuk egymást váltani. Mert ez a szolgálat bizony próbáratesz mind anyagi, mind lelki szinten… Legalábbis így gondolom. De aztán benne van a tévedés lehetősége, hiszen igazából mindenre Krisna hatalmaz fel bennünket, vágyaink alapján. Ő ad erőt és ő az aki különféle energiáin keresztül próbára tesz mindannyiunkat, hogy végül kitartásunk őszintesével felfegyverkezve harcba vonuljunk az érzékek ellen és ott elbukjunk, avagy győzedelmeskedjünk…

  Kérlek imádkozz, hogy helyt tudjak állni! Mert nincs más esélyem, csak a te kegyed…

  Előre is köszi! :)

Gouranga!