Menü

Egyszer fent, egyszer lent.


Az utóbbi néhány edzésen történtek erősen megkérdőjelezték bennem azt, hogy fogok-e fejlődni abban a dojoban ahová járok. Így azzal a motivációval mentem edzésre, hogy erre a kérdésre fényt derítsek.
Egésznap azon járt az eszem, hogy a jövőre való tekintettel vissza menjek-e Bp-re az előző sensei-hez, vagy maradjak itt és fogadjam el, Krisna most ebbe a helyzetbe tett. Szakadt az eső, és háromszor is vissza kellett mennem a templomba miután elindultam. (Nesze neked tudatosság.) mert valamit mindig elfelejtettem. Végig imádkoztam, drága Krisnám valamit tegyél kérlek, hogy megmutasd jó úton járok-e!
Aztán azért oda értem. Van nálunk egy 2 danos sensei, akit csak a kereszt nevén szólítunk és akit nem nagyon mértem fel eddig, mert nem sokat beszél meg nem az a villogós fajta. Most is egy síma sötétszínű melegítőt igazított magára mikor beléptem az öltözőbe. Mosolyogva üdvözöltük egymást, majd örömmel újságolta, hogy a hétvégén volt Zágrábban egy szemináriumon és ott találkoztak a bp.-i sensei-el aki érdeklődött affelől, hogy megjelentem -e itt edzésen. (Ő ajánlotta a Debreceni dojot) Megörülvén a hirtelen létesített meglehetősen pozitív kapcsolatnak, amint beléptünk a terembe feltártam neki az előző tréningeken bemutatott technikák és az alacsonyabb fokozatú ninják által átadott tanítás hasznosságát illetően. Mire megmutatta, melyek azok a részletek amik elkerülték a figyelmemet, így adván megnyugvást elmémnek azt illetően, mégis csak jó helyen járok. Így értettem meg, hogy Kali (a bűn személyisége) aki uralja ezt a kort, megostromolta hitem várát, de mivel Krisnánál és az ő bhaktáinál kerestem menedéket ezért minden elrendeződött az Ő kegyükből. Mert akit Krisna meg akar védelmezni, azt senki sem tudja elpusztítani, és akit meg akar védelmezni, azt senki sem tudja elpusztítani.

vánchá-kalpaturuhyas-ca kripá-sindhubya eva ca

patitánám pávanebhyo vaisnavabhyo namo namah

"Ajánljuk fel tiszteletteljes hódolatunkat az Úr összes vaisnava hívének, akik olyanok mint a mindenki óhalyát teljesítő kívánságfák, és nagyon könyörületesek az elesett és feltételekhez kötött élőlények iránt."

Gouranga