Menü

“Egyszer minden út véget ér” Mom’s favorite – Ballada


Mostanában sokszor felidéződnek a napok amikor Egerben éltem szerzetesként, és minden nap a fő utcán árultam Srila Prabhupáda könyveit. Általában zónázni szeretek, mert akkor nem kell annyit szaladgálni, vagyis meg állok egy bizonyos helyen, és az egy bizonyos területen belülre érkező, vetődő, tévedő embereket szoktam meg szólítani. Persze mindezt Dótiban, tilakkal a homlokomon, vagyis elég feltűnő jelenségként.

Eger city

Egerben mindig a Meki előtt álltam. Az volt a kedvenc helyem, az a kereszteződés ott a sétálón. Főleg azért, mert ott az egész város megfordult heti egyszer, meg mert nem volt messze a templomtól. Reggel program után csak fogtam a harckocsim (a legnagyobb kerekű “postás” féle húzókocsi) és kivágtattam a placcra.

Azért szerettem mindig oda állni, mert így egy idő után megszoktak az emberek, sőt mi több jó barátságok is születtek, és voltak olyanok akik minden nap jöttek és minden nap tudtunk váltani egy pár kedves szót, ami bevallom őszintén jól esik az embernek, ha egész nap vadidegenekkel foglalkozik.

Egy ilyen jó barátom volt Gibbon, aki széles mosolyával, összezúzhatatlan jókedvével, na meg persze hatalmas nagy dumájával amolyan örök cimborámként bukkant fel, nap-nap után. Ilyenkor mindig dumáltunk egy kicsit, és ha volt valamije, akkor adományozott, ha nem akkor meg csak magát adta, ami szintén bőven megérte tőle. Akkoriban mesélte mindig, hogy van valami zenekara, egy bandája, akikkel fellépeget, meg klippet csinál, miegymás.

Mindig mondtam neki, hogy küldjön már el valami számot, vagy kontaktot, hogy meghallgathassam, mint egyik zenész a másikat, főleg mert mondta, hogy ő így próbál prédikálni, meg kiraknám a blogba miegymás. Aztán csak nem sikerült az ott eltöltött időm alatt hozzá jutni semmihez. Ám a minap beleszaladtam a neten egy számukba, és akkor most így néhány év távlatából szeretném megosztani veletek.

A dal szó szövege az ami rendkívül komoly, ütős és mindent elmondó.

Küldöm sok szeretettel azoknak az embereknek, akikkel akkor és ott együtt énekelhettem Isten szent neveit, akikkel együtt szolgálhattam, meg mindenki másnak aki szereti: