Menü

Ekadasi


 
Ekadasi
Ma
ekadasi van. Nem eszünk gabonát egész nap. A "keményebbek" böjtölnek, a
"legkeményebbek" pedig semmit nem tesznek ezeken a napokon  a szájukba.
(Száraz böjt.) Kb.14-naponta jön el ez az ünnep, azaz minden hónapban
2-szer. Amellett, hogy nagyon egészséges pihenni hagyni a gyomrot
egy-egy napra, a lelki életben is segíti a fejlődést.
A tegnapi edzés után nem ettem és ráadásul 11-körül feküdtem le. Ennek az lett az eredménye, hogy a múltkori szégyenletes bealvásomat ugyan sikerült némi képp jóvátennem azzal, hogy végig jappáztam  a jappa-időt, ellenben az elmém már rég nem látott módon "elszállt" egész nap. Igyekeztem nem is szólni senkihez, csak rendben végezni a szolgálatomat. Pedig még az is zavart, hogy rendszeresen levegőt kell vennem.
Aztán fél-négykor leültünk a bhaktákkal, és megtiszteltük a praszádamot.(Isten maradéka) Mennyei Shakk (Sült  burgonyás, sült házi sajtos spenót) Nektári Csatni (Diós körtelekvár, gyömbérrel+chilivel), Hajdina (rizs helyett) és a fénypont, Csevda (reszelt burgonya ghíben kisütve, pirított olajos magvakkal, enyhén füszerezve pirospaprika+gyömbérpor+só+feketesó) . Életemben nem esett még ilyen jól semmi. Az elmém pedig végre megnyugodott.
 
Holnap lesz a szülinapom. Ekkor szabadultam rá erre a világra. Nem szoktam ünnepelni. Főleg mióta Krisnás lettem. Ha valaki ért az asztrológiához, akkor megnézheti, hogy holnap durván kedvezőtlen bolygó állás lesz, aminek a hatása, előszele már ma lengedezett. Kérlek vigyázzatok magatokra, és imádkozzatok sokat.

Hare Krisna Hare Krisna – Krisna Krisna Hare Hare – Hare Ráma Hare Ráma – Ráma Ráma Hare Hare.

 

Gouranga