Menü

Előszó:


Sok ismerősöm azt mondja, nem mindennapi az életút amit eddig bejártam. Nekem nem tűnik így vissza tekintve olyan különlegesnek. Sokkal inkább nevezném hiábavalónak és értelmetlennek a Krisna-tudathoz való csatlakozásom előtti időket.

2003 Szilveszere óta élek krisnásként, azóta tervezgetem, hogy írni fogok egy naplót. Eddig azért nem került rá sor, mert mindig próbáltam az életem minden pillanatából, akkor ott helyben tanulni és nem tartottam fontosnak, hogy ezeket később az emlékezetemnél valamivel pontosabb formában felidézhessem. Az egyetlen ok amiért ezt itt és most olvashatod, az a kíváncsiságom. Kíváncsi vagyok, hogy van-e értelme a blogszerkesztésnek. Mármint képes vagyok-e a saját életem mindennapjaiban meghozott döntéseim, tapasztalataim megosztásával valami értéket átadni másoknak. De döntsd el magad. Ha van erről véleményed, az harciszerzi@gmail.com –ra írhatod. Bátran és őszintén.

( Na jó, ezt tányleg később nyestem ide. :) )

In medias res?!?

2003 Szilvesztere óta élek Krisnásként. Azóta Megjártam egy-két központot, nyughatatlan természetemnek és az 5 év alatt az éjszakában kötelezően kifejlesztett cseppet sem kívánatos tulajdonságaimnak köszönhetően.

Jelenleg a debreceni templomunkban(ami étterem is) mosogathatom az edényeket és a szívemet a Bhakták és Pancha-tattva kegyéből(így próválván alázatossá válni, “mert csak az alázatos ember léphet be az Istennek országába”)

A reménytelen küzdelmek a legszebbek..

Későn feküdtem tegnap így nehezen jappáztam reggel, le is dőltem egy félórára, hátha jobb lesz. Ez peddig rányomta a tudatomra a bélyegét egész napra. Késő délutánra a lefolyó is eldugult és a legszörnyűbb, hogy reggeltől tudtam, így lesz, próbáltam tenni ellene, Krisna mégis azt akarta, hogy így legyen. (És láthatjuk Ő a mindenható, nem én.)

Azt szeretem Krisnában, hogy számomra reménytelennek tűnik megérteni, vagy elérni Őt. Mivel azonban a reménytelen küzdelmek a legszebbek, maradok szerzetes, hogy szépen küzdhessek. Mindig a remény hal meg utoljára!

Krisna, a mindenkit vonzó!

Krisna, azt jelenti, hogy mindenkit vonzó. Nagyszerű dolog tapasztalni ezt a valóságban is.

Tegnap este edzés után beszélgettem egy kicsit a Dojo vezetőjével. Illetve inkább megkérdeztünk egymástól egy két dolgot. Ő érdeklődött tőlem mióta foglalkozom ninjutsuval és, hogy hogyan tudom össze egyeztetni a vallásommal. Én pedig néhány egyszerű elvre voltam kíváncsi (de ez lényegtelen). Mivel későre járt már, nem fejtettem ki azt a társadalmi rendszert (varnásram-dharma), amit próbálunk megvalósítani mi Krisnások és a harcművészek helyzetét ebben a kultúrában, hanem csak annyit mondtam :-Nekem ez nem olyan nehéz, mint a körülöttem lévőknek, meg 7éve gyakorlok és nem nagyon tudom abbahagyni, mert már próbáltam.

Erre megkérdezte: -Mit mondanék, ha választanom kéne Ninjutsu és Krisna tudat közül. Erre megkérdeztem, -Nem járhatok tréningre ha Krisnás vagyok? (mosolygott) Aztán folytatódott a beszélgetés. Minek során kiderült, járt nálunk a régi étterembe és nagyon ízlett neki a prasadam. Meg hogy egyik tanítványa már Krisna-völgyet is meglátogatta. Aztán hirtelen eszébe jutott, hogy a múltkor (pár hónapja) utazott a vonaton és egy matajival (tiszteletre méltó anyácska (ő nem ezt a szót használta.)) volt egy fülkében, aki a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán (ez a mi Fősulink) dolgozik és két órán keresztül mesélt neki Krisna tudatról. Mire ezt mind el mondta, nagyon lelkes lett és invitálásomra megígérte, ellátogat hozzánk a mostani éttermünkbe is. (Ámen)

Srila Prabhupada ki Jaya!!!