Menü

Első nap a TanVeremben


Az erős túlzás, hogy elkészültünk a TanVeremmel, de minden képpen megnyitottunk. Vagyis elkezdtük az edzéseket úgy, ahogy terveztük. A gyerek edzéseket azért csúsztattuk egy hetet, de a felnőtt, meg női tréningeket megtartottuk. Az volt mögötte a filozófia, hogy akiket egész nyaras munkánk nem ihlet meg, annak ellenére, hogy a csupasz betonon lesznek az első edzések, csak egy öltöző használható, valamint van egy kis csempézési hiányosság a folyosón, azok amúgy sem járnának sokáig, ha megkapnák az első pofonokat mi tőlünk edzésen, szóval had szóljon.

női önvédelem...

Aztán megdöbbenve tapasztaltam, hogy senkit sem zavart, mindenki át öltözött, meg edzett. Még a lányok közül is, simán mindenki kemény volt és még a felüléseket is csinálták. Sőt nem is én mondtam ki de valamelyikőjük megjegyezte, hogy az utcán sincs tatami. Na mondom, persze hogy nincs, biztos olvastad a honlapon. he-he-he.

A legdurvább az mégis az érdeklődés volt, hiszen edzés előtt húsz perccel értem vissza le a plakátozásból, és akkor mondták, a többiek, hogy már 10-en vannak az öltözőben. Na mondom, biztos mindenki időben itt akart lenni. Aztán el mentem átöltözni, és pár perccel a 6 órás kezdés előtt mentem a terembe, amikor már láttam, hogy még jött néhány ember. Aztán elkezdődött az edzés, mindenki előkerült és szépen fullon lett a terem. Eddig csak szemináriumokon láttam ennyi embert összegyűlni Ninjutsuzni, úgyhogy nagy élmény volt.

Sensivel közösen vezettük az edzést, meg Laci is beszállt. Az alapokat nyomtuk és szemlátomást elég sok embernek bejöttek a dolgok. Volt két v agány leány is, akik márpedig a fiúkhoz jöttek edzésre. Hát végül is nem volt terv, hogy kizárjuk a lányokat, de én a nőknek a női önvédelmet ajánlanám továbbra is, mert mikor néhány hét múlva már menni fog az állás, járás, stb, akkor aztán jönnek a kiabálósabb, pszichikai felkészítés és ott bizony el szoktak pityeredni a lányok. Nekik ezért van egy sokkal nyomatékosabb felkészülési idő erre. de hát had jöjjenek…

A megdöbbenés a női önvédelemnél volt nekem igazán, mert ott is rengeteg lány jött, vagy 20-30-an biztos voltak. (nem számoltam meg). Egy kicsit kevesebben voltak mint a fiúk, de szerintem nagyon komoly eltökélt szándékkal érkeztek, hogy bevállalták az első edzést, sőt végig is csinálták.

Aztán holnap kiderül, hogy hányan jönnek el a második edzésre, illetve jövő héten hányan döntenek úgy, hogy akkor a kipróbálós egy hét után bevállalják az egész hónapot, sőt az alap tanfolyamot is…

Szóval vannak még szabad helyek, meg úgy is lesz lemorzsolódás, úgyhogy most kezdtük az alap tanfolyamokat, még símán be tudsz csatlakozni Budapest Ninjutsu Fellegvárába a TanVerembe. :)