Menü

Érdekességek ebből a szögből…


  Amit a tegnapi főzőtanfolyamon készített a mayapuri gurukulából érkezett prabhu, az messzemenően kimerítette a tökéletesség fogalmát. Ahogyan az arcokat figyeltem, amint a végén megtiszteltük az Úrnak felajánlott ételt, az mindent elárult arról, hogy valószínűleg mindenki hasonló élményekkel lett gazdagabb.

  Pénteken lesz a nagy yagja (Tűzceremónia) az új konyhában csepelen, szombaton a pedig költözés. Érdekes lesz az új helyzet. A többieken is észrevenni egy enyhe „az újdonságtól, a megszokottól való eltérés, vagyis a változástól valófélelmet”. Persze ezek az emberek itt mind sokat látott „veteránok”, úgyhogy tényleg csak nagyon minimális szinten van ez jelen. Hála Istennek mindenki inkább pozitív és nem azon meditál, hogy vajon neki mennyivel lesz jobb, vagy rosszabb a helyzete, hanem inkább azon, hogy miképpen tudjuk még hatékonyabban osztani a prasadamot (Istennek felajánlott ételt.)

 

  Ismét egy bizonytalan időszak következik ennek a naplónak az írását illetően, mivel az elkövetkezendő időben az internet hozzáférés, jelenleg eléggé bizonytalannak látszik, de valószínűleg meg fog oldódni úgy, ahogyan eddig mindig is megoldódott. Jaya Sri Rádhe!

 

  Mostanában sok olyan bhaktával vezérelt össze Krisna, akik valamilyen okból kifolyólag nem egy templom vezérsége alatt gyakorolják a Krisna-tudatot. Érdekes látni őket, velük lenni. Főleg minekutána én is egynek számítok közülük, azok szemével, akik efféle különbségeket tesznek az élőlények között. (Nagyon bírom…).

  Mondhatnám mostanában rendkívül érdekes dolgokat mutat meg nekem Krisna.

 

  Egyre többször látom a napot úgy hogy közben esik az eső és ez különleges hangulatot eredményez a mindennapokban. (Ha már látott valaki ilyet, akkor tudja/sejti.) Szóval most minden szép és jó, ami azt jelenti, hogy az anyagi világ kettősségeinek folytonos váltakozása következtében, hamarosan megint egy nehezebb időszak következik. De hát ez közhely, hiszen mindenki életében így van, és mindig. Ennek vagyunk a rabjai, ezeknek a változásoknak. Ha eljutunk oda, mikor ezek már nem érintenek meg bennünket, akkor az egy egész jó kiinduló pont ahhoz, hogy elkezdhessük megismerni Istent és az ő örök cimboráit.

   Jó munkát mindenkinek az önmegvalósítás útján, tartson jelenleg bárhol is! JJJ

 

 Gouranga!