Menü

Film ajánló: Lopott idő.


Pár napja volt szerencsém megtekinteni az elgondolkodtató történetet. A véleményem az, hogy le a kalappal. Sikerült egy nagyon jó kis cuccot összerakni megint, ha filmről van szó. Izgalmas, tanulságos, és mozdítós. :) Persze, ha jobban átgondolja az ember, akkor lehetne benne buktatókat találni, de ez annyira nem fontos, hiszen úgy nincs értelme semmiből tanulni akarni, ha az ember a hibákat keresi.

lopott idő, intime

A film, amint a címe is mutatja az időről szól. Amiről eszembe jutott egy Bg idézet: “Idő vagyok, világok elpusztítója”. És tényleg nagy Úr az idő, ebben a filmben azt hiszem ez van bemutatva egy jövőbeni keretben, ahol az emberek már hallhatatlanok. Egyedül a karjukon folyamatosan visszaszámláló óra mutatja, hogy mennyi van még nekik hátra. És ezt a kis karórájukat hol fel tudják tölteni, hol pedig csökkenteni, mert idővel kell fizetni is mindenért az életben maradáshoz, mert az idő lett a pénz is. :)

A film eszembe juttat egy szent írást, ahol a mennyei bolygókról írnak történeteket. Ez egy olyan bolygó, ami nagyon hasonlít ahhoz, ami a filmben van, csak itt nem óra van mindenkinek, hanem egy virágfűzér a nyakában, ami csak 100ezer év alatt kopik el, de addig végig mindenki 20-körül marad. :)