Menü

Filmajánló: Taken – Elrabolva


“De ha nem, akkor

meg fogom keresni,

meg fogom találni,

és meg fogom ölni.”

taken, elrabolva

képforrás:

Nem olyan régen láttam a filmet. És hát másnap újból megnéztem, mert tetszett. Szépen bemutatja a női és férfi természetet a film, illetve ennek következményeit. Bár az emberrablásról szól, az előzmények megcsodálása és a hazugságok felismerése, lelepleződése után kiderül, hogy igazából minden elkerülhető lett volna.

A film elején nem írják ki, hogy megtörtént esetet dolgozna fel, mert gondolom nem minden elrabolt és prostitúcióra kényszerített fiatal lány apukája egy gyilkológép titkos ügynök, de meggyőződésem, hogy a szitu nap mint nap lejátszódik napjainkban. Csak utána nem sok lány menekül meg. Nem azért mondom ezt, mert csúnyán látom a világot, hanem azért mert itt élek benne, nyitott szemmel járok, és sok évvel ezelőtt személyesen is láthattam hasonló szituációkat. Amikor még azt gondoltam, hogy úgy van rendben ez a világ, hogy a gyenge elhullik az erős meg megmarad.

Szóval aki az akciót szereti pitbull mentalitású főhőssel, aki addig megy amíg nem végez, vagy meg nem hal, annak mindenképpen csak ajánlani tudom ezt a filmet, melyben megismerhetjük, hogy egy apa mit meg nem tesz a lányáért:

, ,