Menü

Gasztronómia


  Érkezett Bengáliából egy Bhakta, aki a Mayapuri Gurukulában (Krisnás gyerekek iskolája.) tanít. Egy főző tanfolyamot tart itt nálunk a konyhán. Tovább képzés gyanánt az éjszakás műszaknak is, vagyis nekünk, jó itt lennie ezen a három napon.

   Akkor most már 14-15órát a konyhán töltök. Nem mondom, hogy bírom, de legalább tanulok.

  A Prabhu tényleg nagyon nagy. A tradicionális bengáli arisztokrata családok főzési hagyományaiba enged bepillantást nekünk, egy teljesen új ízvilágot megnyitva mindannyiunk számára.

  Mikor Krisnás lettem, akkor először az ízekre flesseltem rá. 23év csiripöri, meg rántotthús után (stb..kramancok…), az indiai vegeteriánus konyhakultúra ízvilága teljesen új dimenziókat nyitott meg számomra a táplálkozás világában. Most, hogy végül is főzni tanulok és valamennyire belekóstoltam az általunk ismert és már-már hétköznapinak számító indiai ételkülönlegességekbe, nagyon nagy élmény felfedezni, hogy ezen belül is oly sokféle és változatos ízvilág létezik parányi univerzumunk-e parányi bolygólyán is.

  A bengáli ízeket ahogyan én látom jelenlegi tapasztalataim alapján zseniálisan puritánnak nevezném. Bár a holnapi nap még hátra van és állítólag a mélységek csak ezen a napon kerülnek sorra.

    Kiváncsian várom. (Még a tréninget is kihagyom… Ez még engem is elgondolkodtat.)

 

Gouranga! J