Menü

Gyere, sétáljunk a Világ tetején!


Érdekelnek a részletek is, hogy harciszerzivel sétálhassak a világ tetején:

Név : *
Email : *
telefon:: *

Utazni, útra kelni

Már régóta készülök a következő nagy utazásra, mint mikor pár éve Indiában voltam. Felejthetetlen élmény volt az ott eltöltött jó pár hét és azóta is vissza vágyok Keletre, ahol annyi különleges dolog van, hogy az ember ha akkor és ott jelen van, egy életre, vagy akár sok-sok életre szóló felejthetetlen élménnyel gazdagabban tér vissza és nem csak el tudja mondani, hogy voltam ott is, hanem örökre a részévé válik az ott látott és hallott dolgoknak. Egy biztos, hogy mindenképpen több lesz tőle mint előtte volt. Ez garantált.

Nepál palota

Miben más ez az utazás mint az utazási irodáké?

Nézegettem mindenféle utazási irodák ajánlatait, meg kombókat, hogy kivel, mivel, hogyan meg hova érdemes menni, de rá kellett jönnöm, hogy olyan utazást amilyen re én vágyok, vagy amire azt mondom, hogy érdemes rá el menni nem nagyon szerveznek. Nem azért, mert nem tudnának, hanem egészen egyszerűen azért, mert igazából fogalmuk sincs arról, hogy hová lenne érdemes elvinni az embereket valójában. Ahol nem csak kizökkennek az itthoni nyugati mókuskerék világból, hanem egy olyan löketet kapnak a spirituális fejlődés útján, hogy azt mondják utána, ha most kéne választaniuk így utólag, akkor bármit megtennének, hogy ezt átélhessék.

Kivel megyünk?

A legfőbb garancia erre nekem egy nagyon kedves (remélem nevezhetem barátomnak) személy, a Zen Sihatsu Mesterem, Bhaktai Ádám, Gaura Náráyana pr, aki amúgy a Bhakti Kutír életmód központ feje is. Ő az az ember aki akkora szeretettel és jó indulattal van a körülötte lévők iránt, hogy eleinte minden pillanatban elszégyelltem magam amikor el kezdtem tőle tanulni. Aztán megszoktam, hogy ilyen is van és elkezdtem próbálgatni a saját életemben is ezt a fajta mentalítást több, s kevesebb sikerrel.

Nepál kő sivatag

Ő gyerekkorában került ki indiába, egy tradícionális Vaisnava iskolába, és ott tanult meg mindent amit a testről, szellemről lélekről tudni érdemes. Rengeteg hasonló úton volt akkor és igazából minden évben azóta is megteszi ezt az utat.

Idén kérdeztem, hogy esetleg vele tarthatnék-e, mire a tőle várható kedvességgel, csak annyit mondott, hogy természetesen, ne hülyéskedjek. Bárki eljöhet velünk, hiszen ez az utazás mentes mindenféle feji, vallási, vagy bármilyen más megkülönböztetéstől, előítélettől. Aztán át küldte a program tervezetet, és nekem annyira különlegesnek tűnik, hogy megkérdeztem tőle, szólhatnék-e esetleg néhány embernek. Mire azt mondta, hogy természetesen szólhatok, ha van kedve jönni még valakinek, bárkit szívesen és sok szeretettel lát. De maximum 6 embert hívhatok, vagyis velem együtt 7-en mehetünk, mivel már többen is vannak akik rendszeresen ellátogatnak vele erre a zarándok útra és túl nagy csoporttal nem akar menni, mert akkor nehezebb ott lenni…

Mikor lesz és milyen hosszú az utazás?

Idén 2011 tavasszal mennénk, Április utolsó hetében, és május eljén lennénk kint. (Pontos dátum megint csak repülő jegy függő.)

Az út 15 napos, de inkább hosszabb szokott lenni. Attól függően, hogy visszafelé miként sikerül repjegyet foglalni. )Rövidebb nem lesz semmi képpen. )

Nepál, tópart hegyekkel

Hová, merre megyünk?

Kathmanduba érkeznénk, onnan tovább mennénk Pokharába, Nepál egyik legnagyobb városába, innen tovább Bheni-be, majd onnan Jeep-ek kel Tatopaniba. Innen gyalog mennénk tovább, vagyis megkezdjük az igazi utazást. Kalopani-Marpha-Jhomson. Ez már olyan magasan van, hogy sosem esik az eső, így egy kő sivatagon sétálunk majd át. Aztán Eklabhat-Kaghbhen, ami az utolsó túristaként még meglátogatható falu. Tovább Muktinathba, és itt kezdi az igazi út a kezdetét, vagyis egy mind a Hinduk és mind a Buddhisták hagyományaiban is szent folyó medrében fogunk gyalogolni. Az út folyamán különböző szent zarándok helyekre fogunk elérkezni, valaha élt nagy szentek lábainak nyomát követve.

Nepáli utazás tavasszal

Milyen is lesz ez az út?

Ez nem egy kifejezetten túrista út lesz, hanem egy zarándok út. Vagyis végig a spiritualítás és koncentráltságot fog igényelni, mind a hely szellemisége miatt, és természetesen a magasság miatt is, mert 3800-on fogunk sétálni, fel egészen 5400-ig.

Itt van Gore bevezetője az út leírásból:

“Ebben a programunkban megismerkedhetünk Nepál csodálatos kultúrájával, valamint olyan közel kerülhetünk a világ tetejéhez, mint csak nagyon kevés ember. A Himalája bővelkedik csodálatos látnivalókban, és mind a természet hihetetlen szépsége, mind pedig az emberek érintetlen ősi kultúrájával megismerkedhetünk. Ez a program azonban csak olyanoknak ajánlható, akik képesek legalább napi 8-10 kilométert sétálni és nem riadnak vissza a függőhidak használatától sem, amelyek azért már acél szerkezetűek és biztonságosak”

Szóval nem akárhová megyünk, nem akárkivel és nem akármit csinálni, hanem igazából azt tenni amiért az ember utazni szokott. Vagyis kikapcsolódni, elengedni azt a sok ostobaságot amivel itt a hétköznapokban szakadunk. Ez egy igazi kirándulás, egy igazi Út-járás lesz rengeteg Spirituális élménnyel és megvalósítással közben, és a végére biztosan. Megismerheted a korlátaidat és egy olyan csapattal tarthatsz, akikkel talán még sosem találkoztál, de mégis egy nagy családként fogunk együtt egymást segítve és egymást támogatva tetejére járni a világnak.

Az út maga a boldogság, nem a cél…

Gyere és tarts velem a világ tetejére!

Ha jobban is érdekelnek a részletek, illetve a pontos útiterv, program, árak, akkor add meg a neved és emiled, elküldöm a részleteket.

Név : *
Email : *
telefon:: *