Menü

Gyere velem lovagolni!


Harciszerzi Lovas nap

2011 juni 4 Csattogó Völgylópaci szemecskéje

Hogy kerültem Rétságra?

Tavaly mikor jó barátom Vijaya meghívott a Mantra zenekar akkor még nem tudtuk, de azóta már kiderült, hogy utolsó videó klipp forgatására, nem tudtam, hogy milyen kis kincset fog ott nekem mutatni. Szóval épp ráértam, meg még sosem voltam videó klipp forgatáson, úgyhogy elmentem velük, és hát mondanom sem kell, hogy egyből beleszerettem az elhagyott laktanyába ami Rétságon bújik meg.

Az odaadás és a szeretet más élőlények iránt.

De a lényeg az csak ez után jött, mert a fgorgatás egy pár perces szünetében, elugrottunk hátra a Laktanya mögé, ahol pedig olyat láttam amit eddig nem nagyon. Lovakat élőben, igaziból közelről. A legdurvább pedig még nem is ez, hanem az ahogyan ott vannak, meg bánnak a lovakkal. Én sosem gondoltam, hogy vannak ilyen emberek, akik így képesek más élőlények iránt lenni.

Szóval a laktanyát, ha jól tudom 1996-ban kiürítették és ott hagyták, a laktanyához tartozó lovardával, vagyis inkább istállóval együtt, a benne lévő összes állatkával. Aztán azok meg csak voltak. Mígy nem egy nap valakinek feltűnt, hogy ott vannak ezek az állatok és nem foglalkozik velük senki és néha kinézett, hogy hát azért mégse haljanak éhen, vagy mi.

A Lovarda története röviden.

Valahogy így kezdődött az egész és igazából szállt az istálló kézről kézre, de nem nagyon akartak ott rendbe jönni a dolgok az állatok meg csak úgy éldegéltek ahogy éppen sikerült nekik. Sok történet van, hogy nem tudtak kiegyenesedni a lovak az istállóban, mert annyi trágya gyűlt alattuk össze miegymás, meg egyéb érdektelenségből adódó kellemetlenségek, amiket most nem fejtenék ki.

Na de aztán pár éve egy aranyos kis csapat fogta magát és úgy döntöttek, hogy akkor ők nem nézik tovább az állatok szenvedését, hanem ők bizony gondozni fogják itt az állatokat.

Hogyan jött a lovas nap ötlete?

És én asszem körülbelül erre pár évre csöppentem oda, hogy elcsodálkozzak azon, hogy emberek képesek csak úgy maguktól önzetlenül mindenféle fizetés nélkül állatokat gondozni merő együtt érzésből. Mivel az ő minden napjaikat kimerítik az állatok gondozása, így nem nagyon tudják magukat reklámozni, meg hirdetni, így gondoltam szervezek oda egy lovas napot.

harciszerzi lón. :)

Miért jó lovagolni?

Mert lovagolni fergetegesen jó élmény. Egyszerűen csak az, ahogy megpróbálsz eggyé válni a ló mozgásával, meg mentalításával stb. Ezen kívül nagyon jó kikapcsolódás, valamint nagyon jó regeneráció gerinc panaszok, gerinc bántalmak esetére. Javítja a koncentrációt, hiszen végig figyelned meg és jelen lenned kell, különben ki esel a ritmusból

Vagyis azt mondom, hogy csinálunk egy egynapos kis lovasnapot a rétsági lovardába, ahol megtanuihatsz lovagolni, vagy elkezdheted tanulmáényaidat, és így segítünk ezeknek az emberekenek, hogy fent tudják tartani a lovakat és magukat.

Mikor lesz?

Időpont: A Tábor 2011 juni 4 .Szombat

Hol lesz?

Csattogó völgy Verőce lesz. A “város” 1 órányira van Budapesttől.

Mi lesz a program?

Program: Délelőtt lemegyünk, akkor lovagolunk egy kicsit, aztán ebédelünk egy bográcsosat, majd esetleg egy rövid séta a környék erdeiben, vagy egyből délután is lovaglunk egy kicsit, majd este/délután haza jövünk. (Esetlegesen ha minden jól megy, akár még egy Rétsági naplementés Sambandha mantra meditációt is izzítunk, de ez már tényleg csak hab lenne a tortán.)

Mit kell hoznom?

Felszerelés: Csak magadat, meg valami játszós ruhát, hosszú nadrágot, meg cipőt amit nem sajnálsz.

Ki jöhet?

Te jöhetsz. :)

Hogy tudok jelentkezni?

Itt kell megadnod a neved és emilcímed, hogy utána levélben egyeztessünk.


Név : *
Email : *

Mennyibe fog kerülni?

Egy délelőtti és egy délutáni lovas lecke profi és nagyon kedves oktatókkal + Bográcsos vega ebéd.

Ára: 4900 Ft


Mivel tudok menni?

Megy busz, de tervek szerint meg oldjuk úgy, hogy autókkal menjünk. A busz kb 900 Ft (oda vissza 1800) Ha autóval megyünk, akkor meg össze dobjuk a benzint.