Menü

Ha béke van, akkor miért fog harcolni ez után?


Samurai warior

Kicsit felgyorsultak a dolgok körülöttem.

Valahogy úgy, mint mikor az ember látja, hogy a bajtársait megszorongatja az ellen a csatatér egy bizonyos részén és eldönti, hogy márpedig ő akkor is odamegy és segít nekik. Aztán átverekszi magát egy csomó másik ellenségen, tazmán ördög módjára veti magát bele a küzdelembe, lemészárol mindent és mindenkit aki csak nem az ő oldalán harcol.

samurai warrior

Aztán egyszer csak úgy tűnik, hogy elfogyott az ellenség. Mindenki meghalt körülötte (vagy halottnak tetteti magát). De sok bajtársát sikerült így mégis csak megmentenie ezzel az őrült lépéssel, sőt végül sikerült megnyerni a csatát is.

samurai warrior

Na és ekkor elnehezül a kezében a kard ami csurom vér, és lerázza, vagy megtörli egy halott ruhájában. És ekkor tűnik fel neki a halom hulla maga körül, meg  a vöröslő sár. 

Aztán ahogy körbe elül a csatazaj és a fülében a vér zubogása is elcsendesedik, a felhők mögül előbújik a nap és a csatatér menti erdőből egyre bátrabban, újra előtűnnek az énekes madarak trillázó szólamai. 

Ekkor felemelkedik és hirtelen tudatosul benne, hogy nincs tovább.

Nincs már miért harcolnia, hiszen győztek és béke van és most már akkor az lesz amit az ő népe akar.

Aztán a következő pillanatban a győzelem örömét átveszi a csata során elvesztett barátok és ellenségek kietlen űrt maga mögött hagyó hiánya, és az a bizonyos kérdés:

samurai warrior
Ha béke van, akkor miért fog harcolni ez után???
 
Gauranga