Menü

Ha valaki azt kérdezi, hogy mikor fognak pisztollyal, vagy késsel megtámadni az utcán, akkor a válaszom:


Szokták kérdezni, hogy szoktam-e használni a ninjutsut. Én meg azt szoktam mondani, hogy természetesen, minden pillanatban. Erre meg mindig nevetnek, mert valami szaftos orrvérzős sztorira vágynak az emberek, ahol jól meg lett agyalva valaki. Pedig a ninjutsu épp az erőszak elkerüléséről szól. Nem azt mondja, hogy az erőszak nem megoldás, hanem azt, hogy az erőszak a legvégső megoldás. Vagyis igyekeznünk kell mindent megtenni a békés, erőszak mentes megoldásra.

népszínház utca

Siho-Tenchi-tobi
Például rengeteg olyan dolgot tanulunk kezdő edzésen amire egy a Ninjutsuval újonnan ismerkedő ember könnyen azt gondolhatja, hogy hát minek kell neki ezt gyakorolnia, mert ennek semmi köze a harcművészethez, meg az önvédelemhez. Újra meg kell tanulni állni, járni, aztán esni kelni. Például van egy speciális guggolás, amit chi sabaki-nak hívnak. De nagyon sokan ellinkesedik. Pedig amíg nincs meg, addig nem fog menni a Gurulás. És ha nem megy a gurulás, akkor nem fog menni az esés sem, és ha nem megy az esés, akkor félni fogsz attól, hogy elessél, és attól görcsösen ragaszkodni fogsz ahhoz, hogy talpon maradjál, amitől megölöd a Ninjutsudat eleinte.

Na meg van egy ugrás, amit már sokszor használtam, de tegnap különös képpen. Úgy hívják, hogy Siho-Tenchi Tobi. Ez egy hosszú ugrás, aminek a kivitelezése közben az egyik láb keresztezi a másikat, így vesz lendületet az egész test. helyből lehet 3-4 métereket odébb mozdulni vele egy pillanat alatt.

Van tüzed?
Szóval a Népszínházon a Dojo-tól egy sarokra sétálok telefonnal a kezembe, mikor megszakad a vonal és pár másodpercre rá kikerülök egy részeg kopasz csávót, aki utánam böffenti, hogy van-e tüzem. Én meg láttam, hogy rettenetesen részeg és alig áll alábán, így nem foglalkoztam vele, hanem mentem volna tovább. Mire el kezdi anyukámat szidni, meg mindenki mást aki hozzám tartozik. Ha csak engem szólna le, vagy szidna azzal nem lett volna gond, de azokat akik fontosak nekem még szóban sem bánthatja a jelenlétemben senki.

Így megfordultam, hogy elmondjam neki, ha most bocsánatot kér, nem fogok rá haragudni. De azt hiszem kicsit megijedhetett, mert ahogy néztem rá, meg mentem felé, hátra libbentette az ingjét és egy stukkerért kezdett nyúlni, ami az övébe volt egy tokban. Egy pillanatra felmértem a helyzetet, hogy akkor most kéne lerombolni, míg a tokban a fegyver, de egy hang azt mondta belül, hogy ne mozduljak, csak maradjak olyan távolságban, ahonnét hamarább ütöm,rúgom, mint ő célra tart. Főleg mert ha véletlenül eltöröm valamijét, vagy megölöm, úgy, hogy még elő sem vette a fegyvert, örökre börtönbe raknak a Magyar törvények szerint. És elfutás nem lett volna, hiszen tele az utca, én meg itt lakom egy sarokra, egy szemtanú tutira felismert volna később is…

Aztán olyan részeg volt, hogy nem bírta kivenni a pisztolyt, és már két kézzel rángatta a fegyvert, én meg elmosolyodtam és megkérdeztem tőle, hogy mi van beragadt. Erre nagyon pipa lett és a majd szétrobbanó fejével lenézett a fegyverre, hogy akkor úgy vegye elő. Nekem meg több sem kellett, egy mellettünk álló busz elé ugrottam egy előbb említett ugrással, olyan szögbe, hogy ne lásson engem. Aztán elkezdtem rohanni a busz körül, hogy a háta mögé kerüljek.

Hagyjak egy hullarészeg agresszív barmot kódorogni a Magyar fővárosban, vagy ne?
Persze meg próbált követni, de a busz alatt láttam, hogy merre imbolyog, és pár másodperc elteltével elindult inkább a Blaha felé. Én meg gondoltam akkor ez ennyi, sikerült kitérnem, megoldanom erőszak nélkül, úgyhogy akkor mehetek is. De pár lépés után eszembe jutott, hogy ok, hogy nálam nem volt tűz és így megoldottam, de mi lesz, ha nem lesz tűz egy másik embernél, aki mondjuk nem így éli az életét mint én és őt találja meg. Ráadásul még a pisztolyt is előveszi.

Szóval hívtam a rendőröket. adtam egy személy leírást, meg elmondtam mi történt. Ők meg mondták, hogy mindjárt ott vannak. Én meg mondom, ok, akkor megvárom őket, nehogy már addig valami legyen a csávóval.

Shinobi iri, Inton Jutsu
Szóval gondoltam, akkor most amíg meg jönnek a rendőrök, az lesz a játék, hogy olyan közel leszek hozzá, hogy ha nyúl a stukkerért esetleg, akkor egyből lekapcsoljam, és mindezt úgy, hogy ő ne is vegye észre. Ez a Shinobi iri művészetére volt lehetőség, vagyis a halk, rejtett járásra, valamint az Inton –jutsura, ami pedig a rejtőzködég művészete.

A villamos megállóban hőbörgött a várakozókkal, de mindenki kitért az útjából és így nem tudott balhézni. Én meg szépen jöttem vele, szökkentem, libbentem, villanyoszlop mögé csavarodtam, sétáló emberek árnyékában közelítettem, hogy én lássam, de ő ne. Hiszen bár könnyen megfeledkezett róla, tutira eszébe jutnék ha megjelennék előtte, és akkor buknám a lehetőséget a gyakorlásra, mert megint csak ledarálni kéne.

Közben körbe figyeltem, hogy jönnek-e a rend őrei, de a villamos előbb oda ért. Ő meg felszállt. Szóval bár hamarosan kezdődött  az edzés a Hegyen, amit ráadásul nekem kellett tartani, gondoltam majd legfeljebb egy kicsit kések és felszálltam én is. Szerencsére le ült, így egészen közel tudtam menni hozzá, és szemtanúja voltam ahogy beszólogat mindenkinek. ellenfelet keres magának, hiszen rendkívül keménynek érezte magát.

Közben megszólalt a telefonom, és a rendőrök voltak, hogy akkor ott vannak a Blahán, de sehol az ember. Én meg mondtam, hogy persze, mert már robogunk a villamoson és épp a Király utcánál vagyunk mind a ketten, mert nem értek oda, én meg jövök mögötte. Aztán mondja, hogy majd még hív. Én már elképzelem, hogy szirénázó rendőr autók megállítják a szerelvényt mint az Ámerikai filmeken, de ehelyett a telefonom csörrent meg. A kedves hölgy ismerősöm, akivel megszakadt a beszélgetés vágja a fejemhez némi szemrehányással a hangjában, hogy én hogy merem rátenni a telefont és magyarázzam meg.

Mire próbálom neki mondani, hogy vissza hívom egy fél óra múlva, mert most éppen nem tudok beszélni. De ő meg csak mondja, hogy de ezt így nem lehet, úgyhogy magyarázzam meg. Én meg mondtam, hogy visszahívom, de most nem beszélek.

Egészen a Nyugatiig utaztunk, ahol leszállt a szentem, én meg utána. Itt sem láttam egy darab rendőrt sem, így csak suhantam utána, mellette, olyan közel kerülve hozzá, hogy mikor lefelé az aluljáróba megindult a lépcsőn és majdnem lezuhant, le kellett győznöm a késztetést, hogy elkapjam. Persze olyan részeg volt, hogy semmit sem vett észre az egészből, így egészen kacérkodtam vele, hogy kritikus távolságokat is bepróbáltam a tömeggel úszva.

Az Előadás a kezdetét veszi.
A nyugati aluljáróban éppen pár Japán Koncertezett, operát adtak elő, szóval lett filmzene is életem ezen jelenetéhez. Aztán az ő életének jelentéhez is lett, sőt úgy érezte, hogy bele is játszik, mert célba vette a zenekart, sőt elkezdte őket szívatni. Először a zongoristát, aztán az énekest, majd valamelyik eltessékelte onnan.

Eközben engem megint hívtak a rendőrök, hogy na mizu-mizu-mizu XDDDD  Mondtam, hogy épp a Nyugati aluljáróban koncertezünk és akkor már igazán jöhetne pár rendőr, mert én fogom lekapcsolni, mert mennem kell edzésre. Erre mondták, hogy mindjárt ott vannak a kollégák, de hol az ember. Mire mondom, hogy a Metrófeljáróval szemben zenél pár arc, és velük. Erre ő megkérdezi, hogy a BK-nél, mire mondom, nem, a Metró feljáróval szemben. De most indul el éppen a WE felé, nem, vissza a zenészekhez, nem, megint a WE felé. Mert a csávó idébb jött, de aztán elkezdett tántorogni középen.

Na és akkor végre elindult a WE felé, mire le jöttek a rendőrök a lépcsőn, és szépen elmentek mellette. Mire a csávónak küldtem egy üzenetet, hogy itt vannak a rendőrök, ő meg szépen oda ment hozzájuk.

Magyar törvény
A rendőrök szerintem felismerték a személy leírás alapján, de nem az Amerikai ak
ció filmekben jól megszokott akkor meg van a gyanúsított fegyvere van módszerrel leszedték, hanem neki álltak kérdezgetni, meg nézegetni, aztán szépen lassan igazoltatták, meg motozták és meg lett nála a pisztoly, meg egy nagyobbacska halef. Én meg gondolom akkor megyek is, mert mindjárt edzés.(Magyarországon csak így lehet, különben megy a duma a rendőri brutkóról.)

Falhoz állítás

Na de megint hívtak, hogy mizu-mizu-mizu, én meg mondtam, hogy a kollégák mintaszerűen elkapták a fickót, úgyhogy gratulálok és viszlát. Mire ő, meg mondja, hogy na akkor menjek már oda hozzájuk és mondjam el mi történt, meg ilyenek. Szóval oda mentem és mondtam, hogy én tettem a bejelentést, mire félre hívtak, megbeszéltük stb. Eddigre már leért több rendőr is, a figurát meg a falba „kapasztatták” (ez új magyarul van ez a kifelyezés), ami oda vonzott jó pár bámészkodót, köztük néhány kíváncsi fiatalt, akik látták a rendőr kezében a pisztolyt, ami csak játék volt, meg a kést és kérdezték, hogy ez volt nála?

kés pisztoly

A rendőr meg próbálta csillapítani őket, de engem is faggatni kezdtek, én meg válaszoltam. Megdöbbenve tapasztalták, hogy csak tüzet kért és amikor nem tudtam adni neki, akkor akart pisztolyozni. Aztán megkértem a rendőrt, had fotózzam le a cuccot, hogy megmutassam a neten, hogy én a rendőrökkel vagyok, meg azért tudnak ők ügyesek is lenni, ő meg mondta, hogy ok, de csak messziről…

Szóval ha valaki azt kérdezi, hogy mikor fognak pisztollyal, vagy késsel megtámadni az utcán, akkor a válaszom az, hogy bármikor, úgyhogy érdemes készülni rá. Főleg, ha az ember a 8-kerben tolja…