Menü

Hare Krisna & How Great Thou Art (Hungaryan & Home mobiltelephone version)


Van egy nagyon kedvenc régi keresztény egyházi dalom. Mostanában
valahogy jönnek ezek elő megint. Így nem bírtam megállni, hogy el ne
készítsek egy házi feldolgozást a már jól megszokott kiváló minőségben.
Magyarul a dal címe (legalábbis az általam ismert verziónak) Nagy
Istenem!

Szóval küldeném mindenkinek sok sok sok szeretettel, aki mer kattintani. :)

 

Nagy Istenem című dal kottája


Ezt pedig már egy profi lány énekli (Carrie Underwood). Persze  neki nem a muterja kereste elő a szöveget 2 órával a felvétel előtt, meg az öccse szkennelte be, aztán küldte el emilben a kottát. Majd nem ebből kellett  valamit kihoznia úgy, hogy  közben néhány akkordot próbált meg húzni kíséretként a harmóniumon magának, s mindezt úgy, hogy épp előtte félórával rekedt be. Meg ő nem a telójával készítette a felvételt sem amit aztán fel kellett töltenie a netre, de azért érdemes meghallgatni, mert gyönyörű. (Mármint ahogy énekel. ;D)

Ugyan ez a nóta kérem szépen Tanzániából. Ezt is érdemes végig izgulni, mert nagyon komoly fílingje, meg nyelvezete van:
És persze Elvis Presley sem maradhat ki a sorból, aki szintén elénekelte ezt a dalt:
Egy Newsong feliratot viselő cucc is bekerült a válogatásba, mivel azt kell mondanom nekem ez fekszik a legjobban:
És végül de nem utolsó sorban a Reprise Quartett előadásában a dal:

Természetesen rengetegféle feldolgozása létezik és nem csak az interneten ennek a dalnak. Remélem sikerült némi bepillantást nyújtanom a teljesség igénye nélkül az Istennek való éneklés egy újabb világába, dimenziójába. Én sokféle egyházi dalt tanultam és ezeket sokat énekeltem Istennek és még ismerek olyan embereket akiknek ez az életük. Persze mióta találkoztam a Maha-mantrával, azóta főleg ezt éneklem.  De időnként becsúszik egy-egy ima, vagy fohász is, hiszen a valódi kapcsolatunkat Istennel meg kell fogalmaznunk a saját anyanyelvünkön, különben csak egyfajta monoton kántálássá torzul az egész lelki gyakorlatunk. Ezek az egyházi énekek nem mások, mint Imák Istenhez.

Együtt énekelni pedig annyit tesz: Együtt imádkozni…

 

Hare Krisna
 
Neked melyik jött be a legjobban?