Menü

Hogyan kaphatsz jobb szerepeket életed filmjében?


"Mozi az egész világ, és színész benne minden ember"

A világ legnagyobb Mozija, avagy “Mozi az egész világ és színész benne minden ember.”
Van az mikor az embernek el kell fogadnia, hogy már nem ő irányítja az életét, hanem egy nála sokkal nagyobb dolog az Aki rendezgeti életének szálait. A durva pedig az, hogy igazából ez mindig is így volt. Csak míg nincs kontakt a Legfelsőbb rendezővel, addig ez nem tűnik fel annyira. Aztán mikor az ember felveszi újra a kapcsolatot Istennel, akkor Szépen minden képkocka a helyére kerül örökre, végérvényesen és elmozdíthatatlanul. Aztán mikor a képkockák olyan sorrendbe kezdenek rendeződni amit nehéz néznünk, akkor megint felpillantanánk valami más mozi felé. De a világegyetem legnagyobb Mozija, ami Rólunk és a Nagy Ő-ről szól már nem tudjuk feledni, vagy nem tudjuk figyelmen kívül hagyni.

A Tűz példázata
Olyan ez, mint mikor az ember már megtanulta, hogy a tűz éget, és tudja mi az a távolság ahol a tűz jó és használható. Mikor már tudja, hogy a tűzzel hogyan kell bánni ha fázik, ha éhes és főzni szeretne, mennyire tudja használni ha világítana az éjszakában, és miként nyúljon hozzá, ha valamit el akar pusztítani. A tüzet tisztelni kell és érteni, érezni eszenciáját ahhoz, hogy használni tudjuk. Ha mindezen dolgokra szeretnénk használni a tüzet, de nem a megfelelő módon, akkor könnyen megégethetjük magunkat vagy elpusztíthatunk másokat.

A főszereplő te vagy.
Szóval a film pörög és mi szemlélőként, vagy aktív résztvevőként nyomjuk benne a főszerepet. Egy olyan szerepet, mely ránk van szabva és melynél jobban nem érzünk magunkénak semmi mást. Éppen ez az az érzés amitől nehéz megszabadulnunk és elfogadnunk, hogy a forgatókönyvet, bár esetenként döntéseinkkel van lehetőségünk megválasztani, hogy akkor melyik rész is következzen most, de nem mi írtuk meg. Az már jó előre meg van rendezve, nekünk csak meg kell jelennünk az egyes helyszíneken az egyes jelenetekben és eljátszanunk ép aktuális világfelfogásunk és lelki fejlettségünk szerinti szerepet.

Hogyan kaphatunk jobb szerepet  életünk filmjében?
Aztán ha eljátszottuk, akkor ennek függvényében, amilyen pozitív, vagy negatív karaktert sikerült megszemélyesítenünk, úgy kapjuk meg a következő jeleneteket és darabokat. Ha valaki Istentelenül rossz színész, akkor Istentelenül kegyetlen helyszíneken kell majd egy csomó más bűn rossz színésszel szerepelnie olyan sztorikban amiktől fel áll a hátán a szőr. Ha pedig nagyon jól, Istenien játszunk, akkor mennyei helyeken fogunk más Isteni színészekkel fergeteges történetek részesei lenni.


Mitől számít valaki jó, avagy rossz színésznek?

A jó színészek általában jó darabokban játszanak, és ha mégsem jó darabot kapnának, rájuk jellemző az, hogy azt is nagyon jól, kiemelkedően játsszák el, úgy hogy közben hírnevük, erényeik, erkölcsi normáik nem sérülnek, sőt, erejükkel fényt és utat mutatnak a többi velük szereplő rosszabb színésszel.

A Rossz színészek, általában rossz darabokban játszanak, de ha mégsem egy rossz darabot kéne eljátszaniuk, hanem egy jót, képesek tönkretenni az egész történetet jelenetet kellemetlen jellemükkel és ostoba önzésükkel. Természetesen hiába játszanak együtt ms jó színészekkel, általában csak irigységet éreznek irántuk, ahelyett, hogy megtanulnának tanulni tőlük és megértenék, hogy a jó és a rossz színész között leggyakrabban csak egy apró belső döntés a különbség az élet filmjében.

Az egyik saját maga miatt játszik, a másik pedig mások, vagy az Ő örömére…