Menü

Hogyan láthatok aurát, energiákat a harmadik szememmel?


 

harmadik szem

 

Következzék ismét egy levél egy kérdéssel:

 

Szia MC én vagyok az Vass11-Vass15 :-D.

Na megint emailben kínozlak 😀 .

Olvastam azt a harmadik szemet és irt oda Cifu kommentet és én is rá jöttem,hogy ezek a fények aura stb jelent.

Na a kérdés az lenne (még újonc vagyok nézd el nekem )ezek a dolgok ,hogyan lehetségesek már mind aura látása energiák stb ? Pontosabban az ember ,hogy érheti el?,hogy ö ilyeneket képes legyen meg látni. Szóval ,hogy lehet ezt el érni ? Na most én régebben olvasgattam ilyesmivel kapcsolatban a neten néhány gyakorlatot el is végeztem persze többször de semmi sem történt . Imént mind mindig inkább hozzád fordulok mind máshoz. Amúgy is te bakta vagy én meg próbálom minél jobban gyakorolni a vallást szóval hozzád szeretek inkább fordulni ja meg Anatha.Das-hoz ( ÉS NEM KERTELEK) :-DDDDDD.

Kedves Vass11!

harmadik szemKöszönöm, hogy bhaktának látsz és megtisztelsz figyelmeddel, sőt tőlem kérdezel. Megpróbálok legjobb tudásom szerint amire a bhakták kegyéből tettem szert válaszolni a kérdésedre…

A harmadik szemről sokan mondanak sokfélét. Állítólagos Guruk jelentik ki, hogy megtanítanak vele látni, egyes jóga irányzatok is mint egy célként kezelendő eredményre tekintenek rá. Általában a harmadik szem egy olyan terület amit ezotérikus, vagy vallási vezetők szeretnek túlmisztifikálni, hogy követőiket vakítsák vele.
Aura, meg szellemlátás, meg dimenziók figyelgetésére alkalmas és általában az ostoba emberek mint lelki eredmény tekintenek ezekre a képességekre. De ez csak a tudatlanság miatt van, mivel az emberek és a magukat lelki vezetőknek nevező emberek sem tudnak semmit a arról, hogy mi is a lélek.

Kezdem az elején, hogy egyszerű és egyértelmű legyen:

Alapjában véve mindannyian Isten parányi szerves részei vagyunk, jívák. Mi mint lelek, vagyis mint átmák szerepelünk a legfelsőbb lélek a Paramátmá részeként. Ez a legfelsőbb lélek pedig nem más, mint maga Sri Krisna az Istenség legfelsőbb személyisége, akit más vallásokban mint Allah, Jehova Buddha stb. említenek.

Na már most, mi lelkek, minőségileg a fent említett okokból kifolyólag azonosak vagyunk Istennel, de mivel csak parányi szerves részeiként létezünk a nagy egésznek, mint mondjuk egy kis újj a testünkön, így mennyiségileg nem vagyunk azonosak Vele.

Ott éltünk a lelki világban, együtt Krisnával, mikor is egyszer csak Irigyek lettünk rá és megfordult a fejünkben, hogy miért Ő van a központban és miért nem én? És mikor ez a gondolat megfogant, akkor Krisna az Ő végtelen szeretetében, mivel ismeri minden vágyunkat, megteremtette nekünk ezt az anyagi világot, ahol jelenleg megszülettünk.

Ez az anyagi világ pont az örök, boldogsággal és örök tudással teli lelki világ ellentéte, vagyis torz tükröződése, ami elmúlik, tudatlansággal és boldogtalansággal teli. Minden úgy van berendezve, hogy ezt lássuk.

Ebben az anyagi világban sokféle dimenzió van jelen, de alapjában véve kettő fő dimenziót különböztetünk meg. Az egyik a durvafizikai, a másik pedig a finom fizikai világ.

A Durva fizikai világ: az amit konkrétan tapasztalunk, vagyis amit meg tudunk fogni, rúgni szagolni ízlelni stb. Ez a rész 5 elemből épül fel. Föld, víz, tűz, levegő éter. Ebből az 5 elemből épülnek fel az atomok, amiket a tudósok oly serényen szeretnének még kisebb részekre bontani. Ezekből a durva fizikai elemekből felépülő világot tudjuk látni a szemünkkel, fogni a kezünkkel, és mondjuk rúgni a lábunkkal.

A Finom fizikai világ: pedig egy olyan világ, amit a durva fizikai érzékszerveinkkel nem tapasztalunk. Ez 3 elemből, az elméből, az intelligenciából és a hamis egóból áll.
Az elme az, ami összefogja a durva fizikai érzékszervek felől beérkező érzéseket, az intelligencia az ami különbséget tud tenni jó és rossz között, és amit lehet fejleszteni lelki tudással, hogy ne az elmét, hanem a lelki önmegvalósítást szolgálja, a hamis ego pedig tulajdon képpen az a hamis felfogás, hogy én ez a test, illetve érzés vagyok amit épp most tapasztalok…

Na most, ennek a világnak amit durvafizikai szinten említek, ami az 5 elemből épül fel, általában van egy finomfizikai része is, illetve vannak olyan létformák, akik nem rendelkeznek durvafizikai testtel, csak finommal.


A harmadik szemmel tulajdon képpen ezt a finom fizikai világot lehet tapasztalni, vagyis látni.
Alapjában véve nincsenek különös technikák, hogy ezt miként lehet elérni, hiszen igazából minden ember látja ezt, csak sokan inkább nem akarják észrevenni. Mint mikor úgy csinálsz, mintha nem vennél észre valakit. Ez azért van, mert a finom fizikai világ egy hétköznapi materialista beállítottságú elmének felfoghatatlan. Így könnyebb megfeledkeznie róla. Mint mikor valaki megcsinálja a gyereket, de aztán beadja nevelő otthonba és megfeledkezik róla.

Szóval nem túl nagy dolog látni a szellemek, lidércek és másféle lények világát, és főleg nem egy lelki dolog, hiszen még mindig itt vannak ezek a dolgok az anyagi világban. Azok, akik lelki látásmódra törekszenek, azok megkapják ezt a képességet, hiszen át kell menniük ezen az állomáson. De ha nincs hozzá megfelelő tudás, hogy mit is lát az ember, akkor könnyen csapdájába kerülhet ezeknek a finom fizikai lényeknek.

8 féle misztikus siddhi létezik, és ezeknek a harmadik szem, csak egy része. Ha valaki Krisna felé törekszik, akkor automatikusan megkapja ezeket, bár nem törekszik az elérésükre. Azért, mert a bhakti jóga a legmagasabb rendű jóga. Ezért az összes többi jógafolyamat eredményét megkapja aki ezt gyakorolja, sőt még egy bónuszt is, vagyis elérheti Krisnát.

De ahhoz az kell, hogy mikor például megpillantja a finom fizikai világot, ne vakítsa el ismét a káprázat. Mert tulajdon képpen a finom fizikai világ látásának lehetősége nem más, mint Mayanak, vagyis az anyagi energiának egy újabb kísértése, ha esetleg már nem vakítanának el bennünket a formás női testek, vagy az alkohol és különféle kábító mámorító szerek.

Ha valaki tartja a négy szabályt:
1.) Nem eszik húst, halat, tojást
2.) Nem játszik szerencse játékot
3.) Nem használ kábító mámorító szereket
4.) Nem él tiltott nemi életet

És minden nap 16 kört jappázik, akkor automatikusan újra látni fog a harmadik szemével.

 Gauranga

Ezek a bejegyzések kapcsolódnak még a témához:

Démonűzésről

Átölel a fény

Drogokról

Magamhoz tértem