Menü

Honnan tudni, hogy lúzerek ülnek a vezetői székben?


A falkavezér megrekedt a falkavezér szinten.

Tipikus képzetlen vezetői megoldás a jó, vagy működő képes dolgok betiltása csak azért, mert vannak olyan érdekek, amiknek mondjuk nem tetszik az a jó és működő dolog. Vannak olyan ostoba emberek, akik vezetői szerepbe kerültek hajdanán és azóta is írtják maguk körül a konkurenciát, vagy igyekeznek minél több pénzhez és hatalomhoz jutni amíg még illékony kis megbízásuk tart. Persze a legügyesebbek már évek óta nyomják, mert folyton azon agyalnak, hogy miként legyenek még és még nagyobb területeken ők az uralkodók.

diktátor, karhatalom, hatalom

Ezeknek az embereknek általában az a legfőbb ismérvük, hogy azt gondolják magukról, én most ebben a pozícióban vagyok és akkor ez vagyok én. És ezt bizony másoknak is érteniük kell. Számos példát láthattunk, hallhattunk már erre a viselkedési formára a történelem folyamán. Ezekre az emberekre az “Erős kutya Eszik” gondolkodás mód jellemző. Ami azt jelenti, hogy úgy oldanak meg problémákat, területi kérdéseket, mint az állatok. Melyik állatnak, melyik a territóriuma, ki melyik területen gyűjthet magának pénzt, követőket, nőstényeket.

Mi történt már megint?

Ja, és természetesen a megoldás az mindig a kitiltás, fenyegetéssel, erőfitogtatással, hatalmi hozzáállással, stb. Egy ilyen tipikus megoldásnak lehettem tanúja a minap éppen. A Magyarországi Krisna-Tudatű Hívők Közössége évek óta oszt ételt a Blaha Lujza téren a rászorulóknak, éhezőknek. Egyre több ember érkezik, és míg egy évvel ezelőtt a 300 adag már soknak számított, most már nem egyszer előfordult, hogy 500-an is összegyűltek az ételosztásra. Jó magam szoktam segédkezni, vagy csak simán étkezni itt, ha jut mindenkinek, hiszen egy nagyon kedves ismerősöm a szakács, akinek egy részt nagyon jól főz, más részt olyan ember olyan tulajdonságokkal, akinek szívesen eszek a főztjéből.

ételosztás.

Mi az igazi probléma?

Ne de ez még nem is lenne gond, probléma, csakhogy ugye nem néz ki túl jól Budapest kellős közepén ennyi szegény ember, és a jó féle vezetők kitalálták, hogy akkor ne legyen, vagyis betiltják. Még egy kackiás bajuszos aranyvállapos, pocakos rendőralezredes is kivonult velük, hogy akkor itten aztán nem lesz kéremszépen jövő héttől semmiféle ételosztás, mert nincs rá engedély, meg miegymás.

Természetesen van rá engedéyl, meg köjál, meg áentéjesz, meg minden, csak most már gondolom a hamarosan itt megnyíló Luxuspláza, nem nézné jó szemmel, hogy minden nap délután megtelik csórikáimmal a Blaha, a bejárattal szemben és az a sok rászoruló, ott eszik, miközben a lóvésok, meg éppen sétálnak kifelé az 50000-Ft-os kesztyűikkel melengetve hófehér kacsóikat.

Félre értés ne essék, semmi bajom a gazdagokkal, azok közt is van szarzsák, meg ember is, barát és ellenség is, de a városvezetés ezzel a húzással szépen bemutatkozott.

Mit mutatott meg a vezetés ezzel a húzással:

-Mondjuk egyszer ugye ott van az az 500 ember, akinek jól esik az az egy tál meleg étel naponta és a vezetők szépen bemutatták, hogy magas ívben székelnek rájuk, hiszen nem érdekli őket, hogy ezentúl mi lesz, csak az érdekli őket, hogy takarodjon el az ételosztás a Blaháról. Mint mikor a alfahím elkergeti a territóriumába tévedt más hímeket.

-Megmutatták továbbá, hogy nem hogy nem érdekli őket ennek az 500 embernek a sorsa, valamint az, hogy semmiféle logisztikai érzékkel nem rendelkeznek. Főleg mert az az 500 ember ugyan úgy fog magának enni valót szerezni valahonnét, ha ven pénze, ha nincs, akkor meg miért ne ennének inkább a Krisnásoknál akik még profik is ebben.

-Valamint megmutatták, hogy azt gondolják, értelmes kedves szónak helye nincs, itt igen is karhatalom van és az lesz amit ők mondanak. Vagyis kezdő, ostoba, képzetlen, most épp hatalomra jutott döntéshozókól van szó.

Hogyan kellett volna, vagyis mi lenne, ha Kisordas lenne a polgármester?

-Sokkal egyszerűbb lett volna szerintem nagyon kedvesen felhívni az ételosztás vezetőjét egy telefonnal, hogy

“Kedves Krisnások, az a helyzet, hogy nyílik pár luxus bót a belvárosban, ahol nagycégek fogják lehúzgálni az ahhoz elég ostobákat, hogy 100000-ért vagyenek nadrágot maguknak, és ezek az emberek nem szeretik a koszos-büdös-szegényeket. Valamint az itt összegyűlő 500 éhes embere akik között különféle elmeállapottal és kultúráltsággal rendelkezők vannak, néha itt maradnak a belvárosban és végtelen balsorsukat szeretnék olcsó kannás lőrével felejteni, és mikor lerészegednek teliszarják, meg hugyozzák a belváros közepét, mert nem akarnak messzire ki utazni, hiszen másnap úgy is kapnak itt délben enni. És mi ezt nem szeressük, próbáljuk orvosolni, mert Unióvan, meg miegymás és arra gondoltunk, hogy közösen együttes erővel megoldhatnánk ezt az apró problémát. Mi már el is gondolkodtunk egy ideiglenes lehetőségen, hogy a Blaha Lujza tértől nem olyan messze lévő Köztársaság térre helyeznénk át az ételosztást, mert ott úgy is sokan tanyáznak, az amúgy is egy a város fejlesztésből egyenlőre kieső terület és ott nyugodtan békében folytathatnák a tevékenységüket, amiért a város nagyon hálás, hiszen minden napi 500 honfitárs megebédeltetése egy olyan nagyszerű és példaértékű cselekedet, amit minden egyház és közösség megszívlelhetne.”

Továbbá kihívni a tévét, meg az újságokat, hogy akkor milyen jó fej is a 8ker újdonsült polgármestere, mert szeretné megoldani a Blahalujza-tér összeszarását és telihányását, és erre egy milyen jó együttműködést talált ki. Fénykép, riport, még be is álltam volna osztani egy kicsit, és akkor most nem arról szólnának a hírek, hogy betiltják a szemetek és 500-an maradnak éhen, hanem egy pozitív propaganda lenne az egész.

De ehhez itt Magyarban nincs esze a vezetőknek. Mert igazából nem vezetők, hanem lúzerek. És amikor kimondják rájuk, hogy lúzerek vagytok, és szembesítik őket a hibáikkal, megmutatják nekik, hogy hol rontották el és hogyan kellett volna, akkor behisztiznek és ahelyett, hogy akkor beismernék, hogy jé tényleg, és bocsánatot kérünk, és akkor milyen közös megoldást tudnánk erre a helyzetre, ehelyett megpróbálnak még jobban karhatalmasodni, meg erőlködni, hogy de akkor is úgy lesz ahogy ők akarják…

Ez az igazi ostoba, lúzer vezető ismérve… És természetesen azok is ilyenek akik követik őket…

ui: Remélem ez az írás egyszer el jut azokhoz akiknek szól és nem támadásnak, veszik, hanem egy Európai országhoz méltó megoldási javaslatnak…